Kuva
Hiljaisuus-festivaalin mainos 2024

Hiljaisuus-festivaali Kaukosen kylässä 6. - 9.6.2024

Monitaiteinen Hiljaisuus-festivaali järjestetään Kaukosen kylässä Kittilässä 6.–9.6.2024. Tuleva festivaali täyttää jo 14. kertaa Kaukosen kylän monipuolisella taiteella festivaalitapahtumien levittäyessä eri puolille kylää Ounasjoen molemmin puolin. Tapahtuman aikana kylässä toimii ravintola, kahvila ja anniskeluravintola.

 

Sirkuksen ja musiikin yhteistyöstä on versonut useita erilaisia teoksia, joita festivaaliyleisö pääsee saattamaan näyttämölle ensimmäistä kertaa. Hiljaisuus-festivaalilla kantaesitetään kolme sirkusteosta sekä neljä uutta sävellystä. Kaikki kantaesitettävät teokset ovat syntyneet Hiljaisuuden ja sen yhteistyökumppaneiden tilaamina. Kaukosessa teokset saavat yhdeksi päähenkilökseen luonteikkaat tilat, joihin esitykset ja musiikki sovitetaan.

 

Liput ovat myynnissä Tiketissä ja festivaalin aikaan myös ovella.

 

Uutta Musiikkia ja nykysirkusta

Festivaali käynnistyy torstaina maksuttomilla avajaisilla sekä konsertilla ja kahdella sirkusesityksellä. Lapin kamariorkesteri vierailee Kaukosessa Ojanperän konehallissa John Storgårdsin johdolla perjantai-iltana. Viikonloppuna kuullaan suomalaisen säveltäjän Lauri Supposen yhdessä latvialaisen, hollantilaisen ja saksalaisen säveltäjän kanssa säveltämän uuden LOKS-teoksen kantaesitys helmikuussa 2024 Grammylla palkitun Uusinta Ensemblen esittämänä. 

 

Tämänvuotinen Hiljaisuus-festivaali on hyvin kansainvälinen. Ranskalainen nykysirkusryhmä Diagonale du vide tuo Kaukoseen kauniin ja runollisen It’s Winter, the Sky is Blue. Teos kuvaa kahden ihmisen sisäisten maailmojen hetkittäisiä kohtaamisia sirkuksen ja nykyteatterin keinoin. Myös Léo Rousselet’n Éclipse on kansainvälinen vierailuesitys, jossa valon ja pimeyden rajoja hyödyntävä näyttämökuva sekä jongleeraus punoutuvat vaikuttavaksi kokonaisuudeksi Työväentalon perinteisellä näyttämöllä.

 

Festivaaliohjelmisto sisältää myös aivan uusia sirkusteoksia. Taiteellinen johtaja Karita Tikka on kuratoinut neljä sirkustaiteilijaa Suomesta, Espanjasta ja Skotlannista luomaan uutta sirkustaidetta Taideorganisaatio Hiljaisuuden tilauksesta. Torstaina kantaesitetään Carla Carnereron Tropismo Kaukosen Urheilutalossa. Perjantaina ensi-iltansa saa Jenny Mansikkasalon sooloteos Kuuluuko, huojunko Suojalan ladossa. Kolmas kantaesitettävä sirkusteos On Mike McCallumin ja harmonikkataiteilija  Antti Paalasen yhteistyöteos Sabotage Kaukosen Työväentalolla.

 

Kaukosen Puutarhassa kesäkukkien ja yrttien keskellä nautitaan tänä vuonna Anna-Mari Kähärän musiikista kotimaisen runouden säestämänä. Vuoden 2024 uusi esitystila on Valtatie 79:n varressa sillan kupeessa sijaitseva Kesänavetta, jossa saamelaistaiteilija Niillas Holmberg ja äänisuunnittelija Pekka Aikio luovat joesta ammentavan uuden teoksen. Festivaalikansaa viihdyttää ja tanssittaa klubiartistit Talonpoika Lalli ja Jaakko Eino Kalevi.

 

Päivitetty: 6.5.2024 11.01

Lisää tapahtumia