Osallistu Kittilän kunnan osallistuvaan budjetointiin ja vaikuta!

Kuva
Kuvituskuva, piirroskuva, ihmiset ideoimassa yhdessä

Miten sinä edistäisit kittiläläisten hyvinvointia 30.000 eurolla? Osallistu ideointiin ja vaikuta!

Osallistuvalla budjetoinnilla tarkoitetaan toimintatapaa, jossa kuntalaiset otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Tavoitteena on vahvistaa kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia ja edistää yhdenvertaisuutta. Taustaideana on yhdistää talous ja demokratia, jolloin kaikilla kunnan asukkailla on mahdollisuus ideoida, ehdottaa ja äänestää, miten talousarviossa vuodelle 2024 varattu 30.000 euron määräraha käytetään. Osallistuvan budjetoinnin määrärahaa voidaan käyttää sekä hankintoihin että erilaisten kertaluonteisten projektien toteuttamiseen.

Tänä vuonna ehdotuksia voi tehdä seuraavista teemoista:

  • Tapahtumat
  • Yhteisöllisyyden edistäminen
  • Liikuntamahdollisuuksien kehittäminen
  • Luonto ja lähiympäristö


Ehdotuksia tehdessäsi huomioithan, että niiden tulee olla toteutettavissa 30.000 euron määrärahalla, toteutua Kittilässä sekä olla kunnan toimivallassa ja säännösten ja lainsäädännön mukaisia.

Saapuneet ehdotukset etenevät jatkokäsittelyyn kunnan toimialoille, jolloin arvioidaan niiden toteuttamiskelpoisuus. Äänestykseen etenevät ehdotukset julkaistaan myöhemmin.

Kyselyyn voi vastata 7.5.2024 saakka sähköisesti tai paperisella lomakkeella, joita löytyy kunnantalolta ja kirjastolta.

Siirry vastaamaan ja antamaan ideasi!

Kuva
qr-koodi


Lue lisää viime vuoden (2023) äänestyksen voittaneesta ehdotuksesta Lisää resursseja mielenterveyspalveluihin nuorille ja perheille ja sen käyttökohteista:

Osallistuvan budjetoinnin tuloksena Kittilään palveluja nuorille

 

Ota yhteyttä