Varhaiskasvatuksen sähköinen tietojärjestelmä Daisy

Tulostettava sivu

Tiedote 4.7.2017: Kittilän varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi eDaisy avataan to 6.7.2017

 

Kittilän kunta on ottanut käyttöön Daisyn, varhaiskasvatuksen sähköisen tietojärjestelmän 1.10.2016 alkaen.

Linkki Daisy-ohjelmaan: https://dp2.daisynet.fi/kittila/

Daisyn käyttö tarjoaa

 • Reaaliaikaisen lasten läsnäolon seurannan, eli henkilökunnalla on ajantasainen tieto hoitoon tulevista lapsista ja lasten hoitoaikavarauksista sekä poissaoloista
  - Kirjaamiset tehdään päiväkodin mobiilipäätelaitteella, joita koulutetut hoitajat käyttävät
 • Lasten hoitoaikojen sähköisen varaamisen Daisy Net webbisovelluksella, johon huoltajat saavat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Tämä mahdollistaa ajantasaisen tiedon käytetyistä hoitotunneista.
 • Tehokkaamman viestinnän päiväkodin ja vanhempien välillä
  -Vähemmän paperisia tiedotteita
  - Helppo vastata erilaisiin kyselyihin, esim. osallistuuko lapsi retkelle jne.
  - Päiväkodin henkilökunnalla aina ajantasainen tieto allergioista, vanhempien ja varahakijoiden yhteystiedoista ynnä muista mahdollisista huomioitavista asioista
 • Järjestelmä huomioi automaattisesti maksuttoman esiopetuksen

Tavoitteena on saada vuoden 2017 alussa Daisy käyttöön siten, että myös hakemukset, tuloselvitykset, sijoitus- ja maksupäätökset olisivat sähköisiä. Haluamme olla osaltamme vähentämässä ns. hiilijalanjälkeä edes paperitulosteiden osalta. Toisaalta toivomme tämän nopeuttavan perheiden asiointia kanssamme eli annetaan koneiden hoitaa se, mitä ne osaavat. Siten tarkoitus ei missään nimessä ole korvata vanhempien kanssa käytäviä tärkeitä keskusteluja puhelimitse ja kasvatusten. Ja Daisysta huolimatta, vanhemmat voivat halutessaan toimittaa lomakkeet paperisina.

 

Tavoitteena on myös viimeistään syksyllä 2017 ottaa Kittilässä käyttöön hoitoaikaperusteinen laskutus. Sen valmistelutyö aloitetaan alkukevään aikana.

 

Nyt on vielä lapsilla mahdollisuus heittää syksyn viimeisiä ruskalehtiä toistensa ylle ja antaa pakkaslätäköiden narskua pienten jalkojen alla.

 

 

Sivua päivitetty: 
6.7.2018