Unicef Lapsiystävällinen kunta -malli Kittilässä

Tulostettava sivu

Kittilän kunta pääsi vuonna 2018 mukaan toteuttamaan UNICEFin lapsiystävällinen kunta (LYK) –mallia. UNICEF myöntää tunnustuksen sitoutuneesta ja aktiivisesta kehittämistyöstä lapsen oikeuksien edistämiseksi. Kaksivuotiskauden lopuksi kunta arvioi työnsä tulokset ja raportoi niistä UNICEFille. Raportoinnin jälkeen kunta voi saada Suomen UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.

 


APUA ARKEEN VEROTTOMASTI!

Oletko sairastunut, uupunut, loukannut itsesi? Tiesitkö, että voit ostaa verottomia kotihoidon palveluja (lasten hoitoa, siivousta, ateriapalveluja) ja ostetuista palveluista voit vielä saada verotuksessa kotitalousvähennyksen?

Tiesitkä sinä hoiva-, kuljetus-, siivous- talonmies- ymv. palveluja tuottava yrittäjä, että voit tuottaa edellä mainittuja palveluita.

Jos ette, niin käykäähän palveluiden tarvitsijat ja yrittäjät tutkimassa asiaa: www.elias.fi -sivustolla.

Lisätietoa voit saada myös minulta: marketta.toivola(at)kittila.fi.

 

Anna palautetta, ideoita ja ajatuksia!

Anna palautetta koskien lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluja Kittilän kunnassa - voit jättää ehdotuksia ja ideoita koskien lasten ja nuorten toimintaa. Kunnan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Marketta Toivola käsittelee palautteet ja halutessasi hän voi ottaa sinuun yhteyttä ajatuksiesi tiimoilta.

Siirry palautelomakkeeseen


Mitä ovat lapsen oikeudet?

Animaatiovideossa kerrotaan hauskalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta. Kohderyhmä: 1.-6. lk., eskarit. Katso video (YouTube):

REETTA TIETÄÄ JO!

 


Pakatintien asiat

Kittilänkunnanhallitukselle/tekniselle- ja rakennuslautakunnalle / ELY-keskukselle on osoitettu aloite, jossa vaaditaan kevyen liikenteen väylän rakentamista Valtatien ja Sodankyläntien risteyksestä Maatalouskoululle asti, mikä mahdollistaa turvallisen liikkumisen alueella. Lue koko aloite ja LYK-koordinaattorin kannanotto alta.

Lue: ALOITE PAKATIN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN RAKENTAMISEKSI

Lue: KOORDINAATTORIN KANNANOTTO

 

Työpaja nuorille koskien pakatintietä

VOIKO PAKATINTIELLÄ PYÖRÄILLÄ PIMEÄLLÄ? KOKEMUKSIA PAKATINTIEN KÄYTTÄJILTÄ - TYÖPAJA LAPSILLE JA NUORILLE JÄRJESTETÄÄN TO 25.4.19 KLO. 17.30-19.00 HERKKUTUVALLA.

TUO MUKANASI KUVIA JA VIDEOITA KOSKIEN LIIKKUMISTASI NYKYISELLÄ PAKATINTIELLÄ. TYÖPAJAN AIKANA TYÖSTETÄÄN KUVIN, KERTOMUKSIN JA VAIKKA PIIRTÄEN KANNANOTTO KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN TARPEELLISUUDESTA. TERVETULOA MUKAAN!!

Marketta Toivola ja Niina Jauhojärvi

 

Vastaa Pakatintien turvallisuus -kuntalaiskyselyyn

Kittilän kuntaan on jätetty kuntalaisaloite kevyen liikenteen väylän rakentamiseksi Pakattiin. Kittilän kunta tekee tällä kyselyllä arviointityötä nykyisen tieväylän turvallisuudesta sekä pyytää kuntalaisilta ehdotuksia tieturvallisuuden parantamiseksi. Kyselyssä ei kysytä henkilötietoja. Kysely on avoinna ma 22.4.2019 asti.

Siirry vastaamaan kyselyyn tästä: Pakatintien turvallisuus -kuntalaiskysely

 


 

Alkukartoituskyselyt

Kittilässä tehdään alkukartoituskyselyjä vuoden 2019 alussa. Vastausten avulla tehdään toimintasuunnitelmat, jotta kunta voi paremmin vastata lasten, nuorten ja lapsiperheiden tarpeisiin. Suunnitelmien ja toimintojen pohjaksi halutaan nimenomaan käyttäjien näkökulma. Vuoden aikana tullaan siten järjestämään erilaisia työpajoja, jossa lapset ja nuoret saavat itse ideoida, muotoilla ja suunnitella heille suunnattuja palveluita.

ALKUKARTOITUSKYSELYT:

Tästä linkistä pääset tutustumaan NUORISOPALVELUT -kyselyyn. Kysely on suunnattu 5 -luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorisopalveluiden käyttäjille. Kysely on avoinna pe 5.4.19 asti.

 

Myös Kittilän kunnan eri toimielinten jäsenet pääsevät vastaamaan heille suunnattuun kyselyyn:
KITTILÄN KUNNAN PÄÄTTÄJÄT-KYSELY.

 


 

Tietoa ja tiedotteita

Tietopaketti ja toimintaohjeet, tammikuu 2019 (päivitetty 28.3.19):
Grooming – lapsen hyväksykäytön kalastelua netissä

Kuulu, toimitusjohtaja Jonna Muurinen, Lapin Kansan uutinen 30.1.2019:
Asiantuntijan vinkit: Näin suojaudut nuorten suosimissa some-sovelluksissa

Jätä perinnöksi parempi maailma-video, (YouTube)
Läheistesi ohella voit testamentissasi muistaa myös maailman lapsia.
Katso video: Jätä perinnöksi parempi maailma.

Tiedote 23.8.2018, Kittilän kunta
Kittilä - Lapsiystävällinen kunta (Lapsiystävällinen kunta Unicef -malli)

 

Lisätiedot: Marketta Toivola, Lapsiystävällinen kunta –koordinaattori, Kittilän kunta
Puhelin 040 1801 261, marketta.toivola(at)kittila.fi
Lapsiystävällinen kunta Unicef –koordinaattorin työpiste on kunnantalon hallinto-osastolla, osoitteessa Valtatie 15, 99100 Kittilä.Nuorisopalvelut

Koulujen henkilökunta -kysely

3. ja 4.lk:n kysely.

Sivua päivitetty: 
13.4.2019