Unicef Lapsiystävällinen kunta -malli Kittilässä

Tulostettava sivu

Kittilän kunta on pääsi vuonna 2018 mukaan toteuttamaan UNICEFin lapsiystävällinen kunta (LYK) –mallia. UNICEF myöntää tunnustuksen sitoutuneesta ja aktiivisesta kehittämistyöstä lapsen oikeuksien edistämiseksi. Kaksivuotiskauden lopuksi kunta arvioi työnsä tulokset ja raportoi niistä UNICEFille. Raportoinnin jälkeen kunta voi saada Suomen UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.

 

Kittilässä tehdään alkukartoituskyselyjä vuoden 2019 alussa. Vastausten avulla tehdään toimintasuunnitelmat, jotta kunta voi paremmin vastata lasten, nuorten ja lapsiperheiden tarpeisiin. Suunnitelmien ja toimintojen pohjaksi halutaan nimenomaan käyttäjien näkökulma. Vuoden aikana tullaan siten järjestämään erilaisia työpajoja, jossa lapset ja nuoret saavat itse ideoida, muotoilla ja suunnitella heille suunnattuja palveluita.

 

 

ALKUKARTOITUSKYSELYT:

- VASTAA LAPSIPERHEIDEN KYSELYYN 28.2.2019 MENNESSÄ.

 

- Täällä pääset tutustumaan vuosina 2012, 2013 ja 2014 syntyneille tehtävään HAASTATTELUUN.

Kysely toteutetaan yhteistyössä neuvolan, varhaiskasvatuksen, perhetyön, koulujen ja seurakunnan lapsityön kanssa. Vanhempiin ollaan suoraan yhteydessä. Haastatteluja tehdään 8.3.2019 asti.

 

- Kuntalainen, tässä voit tutustua KYSELYYN 1. JA 2. LUOKKALAISILLE KOSKIEN ILTAPÄIVÄKERHOJA JA MUITA KERHOJA. Vastaaminen vaatii salasanan, joka on käytössä vain em. luokkien opettajilla. Kysely toteutetaan oppituntien aikana 1.3.2019 mennessä.

 

 

Tietopaketti ja toimintaohjeet, tammikuu 2019:
GROOMING –LAPSEN HYVÄKSIKÄYTÖN KALASTELUA NETISSÄ

Kuulu, toimitusjohtaja Jonna Muurinen, Lapin Kansan uutinen 30.1.2019:
Asiantuntijan vinkit: Näin suojaudut nuorten suosimissa some-sovelluksissa

 

 

Tiedote 23.8.2018, Kittilän kunta
Kittilä - Lapsiystävällinen kunta (Lapsiystävällinen kunta Unicef -malli)

 

Lisätiedot: Marketta Toivola, Lapsiystävällinen kunta –koordinaattori, Kittilän kunta
Puhelin 040 1801 261, marketta.toivola(at)kittila.fi
Lapsiystävällinen kunta Unicef –koordinaattorin työpiste on kunnantalon hallinto-osastolla, osoitteessa Valtatie 15, 99100 Kittilä.

Kerhokyselyt

Sivua päivitetty: 
20.2.2019