”Tutustu työelämään ja tienaa” –kesätyö nuorille 2021

Tulostettava sivu

Nuori, oletko kiinnostunut tutustumisesta kunta-alan työhön? Nyt siihen on mahdollisuus! Kittilän kunta on mukana ”Kunta-alan tutustu työelämään ja tienaa” – koululaisten kesäharjoitteluohjelmassa.

Kesäharjoitteluohjelmalla ei ole tarkoitus korvata muuta kesätyötä – sama nuori voi halutessaan hakea ja ottaa vastaan sekä ”Tutustu työelämään ja tienaa” –paikan että kunnan kesätyötukipaikan kesän 2021 aikana. Lisätietoa kunnan kesätyötukipaikoista: http://www.kittila.fi/koululaisten-ja-opiskelijoiden-kesatyot-2021

Huom. koronapandemian vuoksi muutokset mahdollisia.

 

Mitä: "Tutustu työelämään ja tienaa" on kahden viikon mittainen (kymmenen työpäivää) kesätyökokemus nuorille. Siitä maksetaan kertakaikkisena palkkana 365 €, joka sisältää lomakorvauksen. Palkasta maksetaan myös lakisääteiset sosiaaliturvamaksut henkilön iästä riippuen.

 

Kenelle: peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Olennaista on, että et opiskele ammattiin eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää samana vuonna 14 vuotta.

 

Miten: Hae työhakemus kunnantalolta tai tulosta se tästä, työhakemus, täytä ja palauta hakemus siinä olevien ohjeiden mukaisesti.

 

Mistä on kysymys? Kyseessä on ohjelma, jonka tarkoituksena on ollut tutustua työelämään. Ohjelman avulla koululaiset saavat omakohtaisia kokemuksia työelämästä, sen pelisäännöistä, työtehtävistä ja työpaikkojen toiminnasta. Ohjelman mukaan nuorelle tarjotaan yksi tämän suosituksen mukainen työhön tutustumisjakso samalla työnantajalla, jotta työkokemuksia voitaisiin järjestää mahdollisimman monelle.

 

 

 

Nuori, tutustu tarkemmin tästä linkistä: https://www.kunkoululoppuu.fi/kesatyo/tutustu-tyoelamaan-hae-kesatoihin/

Lisätietoa kuntatyönantajien sivuilla: https://www.kt.fi/henkilostojohtaminen/suositukset/koululaisten-kesaharj...

 

Lisätiedot: Päivi Kokkonen, työnsuunnittelija, Kittilän kunta, puhelin 0400 356 422, paivi.kokkonen@kittila.fi

 

 

Sivua päivitetty: 
26.3.2021