Tiedote: Sirkan päiväkodin väistötilojen soveltuvuus varmistettava

Tulostettava sivu

Tiedote 17.1.2014

 

Kittilän koululautakunta päätti 15.1.2014, että Sirkan päiväkoti pitää sulkea välittömästi toukokuun 2014 loppuun saakka. Asia viedään kuitenkin vielä kunnanhallituksen käsittelyyn, koska ennen toimenpiteitä pitäisi varmistaa väistötilojen soveltuvuus päiväkotikäyttöön sekä suorittaa koko kiinteistön kattava sisäilma- ja kuntotutkimus. Sirkan päiväkodin sisäilmasta on terveystarkastaja tehnyt alustavia tutkimuksia osaan tiloista. Terveystarkastaja ei ole asettanut tiloja käyttökieltoon.

 

Sirkan päiväkodin tilanteesta tiedotettiin viimeksi 17.12.2013, jolloin terveystarkastaja esitteli alustavien sisäilmatutkimusten tulokset. Niiden perusteella tekninen osasto otti yhden huoneen pois päiväkotikäytöstä. Tekninen osasto ryhtyi välittömästi suorittamaan tutkimuksia/rakenneavauksia kyseiseen huoneeseen, jotta saataisiin lisätietoa poikkeavien analyysituloksien syistä.

 

Lisäksi Tunturituvan makuuhuoneen lattiamaton vaihtamista kehotettiin harkitsemaan. Ympäristöterveyshuolto määräsi tuolloin terveydensuojelulain 27 §:n mukaisesti kiinteistön omistajan tekemään kiinteistössä kuntotutkimuksen, jossa selvitetään rakenteiden kunto, ilmanvaihdon toimivuus ja lämpövuodot, sekä tutkimaan riittävän laajasti mikrobit ja lattiamaton voc-pitoisuudet. Aikaa tutkimuksille annettiin 31.3.2014 saakka.

 

Tekninen osasto on pyytänyt tarjoukset Sirkan päiväkodin sisäilma- ja kuntotutkimuksen suorittamisesta alan toimijoilta. Sisäilma- ja kuntotutkimus käynnistetään välittömästi tarjousten saapumisen jälkeen.

 

Kittilän koululautakunta käsitteli kokouksessaan keskiviikko 15.1.2014 Sirkan päiväkodin vanhempainneuvoston vetoomuksen koko päiväkodin sulkemiseksi ja väistötilojen järjestämiseksi. Koululautakunta päätti sivistystoimenjohtajan esityksestä ja ympäristöterveydenhuollon suosituksesta poiketen, että koko päiväkoti suljetaan välittömästi toukokuun 2014 loppuun saakka ja lapset siirretään väistötiloihin.

 

Asia saatetaan kuitenkin vielä kunnanhallituksen ratkaistavaksi maanantain 20.1.2014 kokoukseen. Tällä halutaan varmistaa, että väistötilat soveltuvat päiväkotikäyttöön ja täyttävät niille asetettavat vaatimukset, ennen kuin niihin siirretään päiväkotitoimintaa. Lisäksi kiinteistöön tulee suorittaa koko kiinteistön kattava sisäilma- ja kuntotutkimus ennen muita toimenpiteitä.

 

Väliaikaistiloille tarvitaan tarkastus rakennusvalvontaviranomaiselta, pelastusviranomaiselta ja terveystarkastajalta. Tarkastettavia ja huomioon otettavia asioita ovat mm. kiinteistön käyttötarkoituksen muutos ja naapurien kuuleminen, tilojen soveltuvuus rakenteiltaan, yleinen turvallisuus, kiinteistön kunto, pihan soveltuvuus, enimmäishenkilömäärän määrittäminen, poistumisteiden ja hätäpoistumisteiden määrittäminen, palovaroittimet, sammutuskalusto, ikkunalasien soveltuvuus, nukkumahuoneiden soveltuvuus, tilojen hygienia, pesu- ja sosiaalitilojen riittävyys ja keittiön ominaisuudet.

 

Terveystarkastaja ei ole määrännyt tiloja käyttökieltoon vaan on esittänyt Sirkan päiväkoti kiinteistöön sisäilma- ja kuntotutkimuksen tekemistä normaalissa järjestyksessä ennen muita toimenpiteitä.

 

Lisätiedot: Sakari Vierimaa, kiinteistöjohtaja, Tilapalveluliikelaitos, puhelin 040 674 4393

Sivua päivitetty: 
8.9.2014