Tiedote: Kittilän kunnan 11. koronaohje

Tulostettava sivu

Tiedote 7.4.2020, Kittilän kunta

 

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautipandemia.

Tähän mennessä tautitapauksia on todettu maailmanlaajuisesti yhteensä 1 289 380. Koronavirukseen kuolleita on maailmassa 70 590. Riski tartunnan saamiselle on kohonnut koko Suomessa. 

Suomessa varauduttiin pandemiaan ottamalla käyttöön liikkumisrajoitus Uudeltamaalta ja sinne 27.3. alkaen, jolloin liikkuminen Uudeltamaalta ja Uudellemaalle kielletään. Uudenmaan liikkumisrajoitukset pyritään purkamaan 19. huhtikuuta.

Nykyisiä koko maata koskevia rajoituksia jatketaan 13. toukokuuta saakka.

 

1. Suomessa todetut tartunnat

  • Suomessa on todettu 6.4. mennessä yhteensä 2 176 varmistettua koronavirustartuntaa ja 27 koronavirustartunnan aiheuttama kuolemaa.

2. Kittilän terveyskeskus toimii normaalisti kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa

  • Kittilässä on 17 tautitapausta, joista 14 on kittiläläisiä ja 3 ulkopaikkakuntalaista. Koronatestejä otetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.
  • Terveyskeskus toimii normaalisti kaikissa kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa. Päivystyksen osalta hengitystieoireiset potilaat ohjataan eri sisäänkäynnistä erilliseen tilaan, joten muilla potilailla ei ole kohonnutta riskiä saada koronavirustartuntaa terveyskeskuksessa asioidessaan.
  • Päivystysnumeroon 0400 356 498 voi soittaa kaikissa kiireellisissä asioissa normaalisti. Asia hoidetaan joko puhelimitse tai tilanteen niin vaatiessa terveyskeskuksessa. Myös kiireetöntä lääkärien vastaanottotoimintaa toteutetaan jatkuvasti, mutta osa siitä on muutettu puhelinvastaanotoiksi. Terveyskeskukseen tullessa on tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
  • Tauti leviää nopeasti, minkä vuoksi Kittilässä on erityisen tärkeää noudattaa valtakunnallisesti annettuja ohjeita. Kunta pyytää Kittilään matkaa suunnitelleita pysymään kotona lisätartuntojen välttämiseksi.

 

3. Lapin yöjunaliikenne on keskeytetty 6.4.-24.5.
 

 

Lisätiedot:

Antti Jämsén, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, antti.jamsen@kittila.fi, puh. 040 745 9830
Heidi Tanninen, johtava lääkäri, Kittilän terveyskeskus, heidi.tanninen@kittila.fi

Tiedote pdf-muodossa: 7.4.2020, Kittilän kunnan 11. koronaohje

Sivua päivitetty: 
17.4.2020