Taidemuseo Einari Junttila

Tulostettava sivu
Osoite: 
Sammontie 5, 99100 Kittilä (Kittilän kirkonkylässä)
Puhelinnumero: 
+358407034657

Einari Junttila taidemuseo on avoinna torstaisin 13–17, muulloin sopimuksen mukaan. Esillä on taiteilijan syntymän 115-vuotisjuhlanäyttely.

 

Einari Junttila luettiin lahjakkaimpiin suomalaisiin akvarellimaalareihin 1930-luvulla, jolloin näyttelyt Saksassa ja Helsingissä aloittivat hänen taiteilijauransa. Kansainvälistä tunnustusta saaneella taiteilijalla oli kutsunäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

 

Taiteessaan Junttila oli erityisesti vanhan, alkuperäisen Lapin tallentaja, mutta myös myöhemmän ajan kuvaaja. Hänen töissään näkyy luonnon koskemattomuus ja Lapin mentaliteetti parhaimmillaan. Maalaustensa aiheet tämä "lyyrinen realisti" sai kotinurkiltaan Kittilän luonnosta: tuntureilta, metsälammilta, puroilta, soilta ja jokivarsien niityiltä. Einari Junttila elätti siveltimellään 9-henkisen perheen.

 

Einari Junttila Taidemuseo
Taidemuseo on Einari Junttilan koti- ja taideympäristö, jonka hän rakensi sodan jälkeen uudestaan 1930-luvun lopulla rakentamansa talon perustuksille.  Einari Junttila taidemuseo on perustettu 28.12.1991, jolloin tuli kuluneeksi 90 vuotta hänen syntymästään. Einari Junttila taidemuseon perustaja ja nykyinen omistaja on taiteilijan tytär Terttu Junttila. Hän on koonnut näyttelyn yksityisten kokoelmista.

 

Taidemaalari Einari Junttilan töitä on seuraavissa kokoelmissa: Ateneumin taidemuseo, Helsingin sotamuseo, Kemin taidemuseo, Kittilän kunta (neljä historiallista työtä), Rovaniemen kaupungin taidekokoelma. Lisäksi hänen töitään on useiden muiden taidemuseoiden kokoelmissa.

 

Lue lisää Einari Junttilasta

Tiedote 14.2.2017: Einari Junttila –taidemuseon juhlavuonna 2017 uusi näyttely ja kirjan julkistus

 

 

 

 

Näytä suurempi kartta

Sivua päivitetty: 
24.9.2020