Levin uutisia

Subscribe to Levin uutisia-fält
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Uppdaterad: 1 timme 34 minuter sedan

Ruskamaraton Levillä jälleen 7.9.19 - Tee #uudenvuodenlupaus ja lähde valloittamaan Levi!

16.1.2019

Paljon vanhoja tuttuja ja mielenkiintoisia uusia kasvoja, hyvät järjestelyt ja upeat maisemat!

Levin perinteinen Ruskamaraton kokoaa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna tunturiin paljon juoksijoita ja iloisia kannattajia sekä ruskamaraton-tunnelman nautiskelijoita. Kaikille juoksusta kiinnostuneille sopiva tapahtuma kisataan uniikissa ympäristössä Levitunturilla, Lapin ainutlaatuisen ruskan keskellä. Matkoina kokopitkä ja puolikas maraton asfaltilla, sekä lisäksi vaihtoehtoina myös lyhyempiä matkoja sekä aikuisille että nuorille. Vuoden 2019 odotettuna uutuutena huikeiden maisemien ja todellisten elämysten polkujuoksu!

Juoksemisen lisäksi voit tulla vain nauttimaan tunnelmasta ja kuuluisista Ruskamarkkinoista! Ruskamarkkinoilla on tarjolla syötävää, juotavaa, ohjelmaa, ostoksia ja tietysti aitoa markkinatunnelmaa. Illan pimetessä meininki vaan kasvaa, kun Ruskamaratonin virallinen illanvietto alkaa. Siellä unohdetaan tankkaukset, rakkulat ja viiden sekunnin häviö naapurille ja nautitaan tunnelmasta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Polkujuoksureitin tarkempi kuvaus

21 km reitti johdattaa kahden tunturin yli, lopussa noustaan Levi Blackiä eli mustaa maailmancupin pujottelurinnettä ylös kohti Levin huippua.

Polkujuoksureitin alkuosuus johdattaa kohti Kätkätunturia. Varsinainen Kätkätunturin päälle ja takaisin alas vievä osuus on teknistä maastoa kivikkopolkuineen ja avautuvine mahtavine maisemineen. Muista nauttia!

Kätkätunturin jälkeen seuraa reitin haastavin osuus eli nousu Levi Blackiä pitkin kohti Palovartijan majaa. Raastavan nousun jälkeen mahdollisuus nauttia jälleen upeista tunturimaisemista ja alaspäin suuntautuvasta reitistä ennen maalia.

Ilmoittaudu mukaan

Lisätiedot tapahtumasta ja polkujuoksureitistä

Ilotulitteiden käytön rajoitus Levillä

10.12.2018

PELASTUSLAITOS TIEDOTTAA: Lapin pelastustuslaitos kieltää ilotulitteiden ampumisen 31.12.2018 kello 18:00 - 1.1.2019 kllo 02:00 välisenä aikana Levikeskuksen alueella lain vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta 3.6.2005/390 92 §:n perusteella.

Kittilän Jouluyö tuo joulutunnelman kirkonkylälle 5.12.18

29.11.2018

Kittilän Jouluyö -tapahtuma järjestetään Kittilän kirkonkylällä keskiviikkona 5.12.2018. Kaupat pitävät ovet auki yöhön saakka ja Kittilän torilla, kirkonkylän yrityksissä ja kylällä eri pisteissä on runsaasti tapahtumia tarjolla. Jouluyönä voi tavata Joulupukin ja löytää lukuisia hyviä joulutarjouksia liikkeissä.


Jouluyön iltaohjelma alkaa kirjastolta, kun hevoskärryjen johtama Joulupukin ja lasten joulukulkue suuntaa torille. Kulkueeseen saa yleisö liittyä mukaan, lapset vanhempien seurassa. Joulupukki on tavattavissa kulkueen jälkeen torilla klo 20 saakka. Kittilä 150 CD-levy julkistetaan klo 18 torilla, jossa myös levyn artisteja esiintyy. Levyjä saa ostaa Kittilä 150-puodista, joka on avoinna Hotelli Kittilän aulassa klo 17-23.


Kittilän Jouluyö -tapahtuma tuo kirkonkylälle joulutunnelmaa, kun kaupat ovat auki klo 23 saakka jouluostoksia tekeville. Kirkonkylän kaupoissa ja Jouluyön tapahtumapaikoissa kiertämällä voi ratkaista sana-arvoituksen ja osallistua arvontaan. Illan päätteeksi osallistuneiden kesken arvotaan kolme suurta yllätyspakettia, jotka sisältävät tuotelahjoja jokaisesta mukanaolevasta yrityksestä. Kunkin paketin arvo on noin 500 euroa. Tänä vuonna pakettien lisäksi arvotaan Kittilä 150-arpajaisten palkinnot; pääpalkintona on henkilöauto. Lisäksi arvotaan polkupyöriä. Arvonta on klo 23 alkaen S-Marketin pihalla, ja illan päätteeksi nähtävä ilotulitus juhlistaa tänä vuonna 150-vuotiasta Kittilää.


Lisäksi kirkonkylällä on illan aikana paljon erilaista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa jouluisten leivonnaisten ja käsitöiden myyjäisiä ja joululauluja. Vuodesta 2008 järjestetyn tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Kittilän kauppiaat, Kittilän kunta; Kideve Elinkeinopalvelut ja Kittilän kunnan kulttuuritoimi sekä Kittilän yhdistykset. Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy sivuilta www.kideve.fi sekä www.kittila.fi.


Kirkonkylän yritykset toteuttavat tapahtumaa yhdessä
Jouluyö-tapahtuman järjestelyissä on vahvasti mukana useat kirkonkylät yrittäjät. Jouluyössä onkin hyvä tilaisuus tutustua kylän palveluvalikoimaan vierailemalla liikkeissä.

Arjen apua tarjoava Tunturiruska avaa ovensa kirkonkylällä
Jouluyössä uudet toimitilansa avaa hoiva- ja siivouspalveluja tarjoava Tunturiruska. - Asiakkaitamme ovat esimerkiksi lapsiperheet, ikäihmiset, liikuntarajoitteiset – kaikki, jotka tuntevat tarvitsevansa apua isoihin tai pieniin arjen askareisiin, yrittäjä Minna Mokko kertoo. Tapahtuma on yrittäjälle ennestään tuttu, mutta nyt hän on ensi kertaa yrityksenä mukana, innostunein ja hieman jännittävin tunnelmin. - Aina olen ihaillut, kuinka ihmiset ovat jouluyönä yhteishengessä, hyvällä mielellä ja sankoin joukoin mukana tapahtumassa. Toivon samaa positiivista ja yhteisöllistä tapahtumaa tällekin vuodelle. Jouluyönä pidämme samalla avajaiset toimitilassamme Kittilän keskustassa Valtatie 36:ssa, Cafe Soman ja Osuuspankin välissä. Mukavaa olisi, jos ihmiset tulisivat tutustumaan paikkaan, jossa kerromme tarkemmin palveluistamme sekä tilan käyttötarkoituksesta, Mokko jatkaa ja toivottaa kaikille hyvää joulunodotusta.

Lisätietoja:
Kauppiasyhdistys: Aarni Valkonen, kauppias, K-Supermarket Kittilä, p. 0400 636 844
Tapahtuma: Kideve Elinkeinopalvelut, Veli-Matti Hettula, projektipäällikkö, p. 040 487 7556

OHJELMA: JOULUYÖ 2018

Torilla tapahtuu
Klo 17.30 Lasten tonttukulkue kirjastolta torille! Joulupukki ja hevosreki johtavat kulkuetta! Kaikki saavat osallistua, rekvisiitaksi voi ottaa tonttulakin päähän ja lyhdyn käteen Huomioittehan turvallisuuden: Lapsille aikuinen mukaan ja kulku tapahtuu jalkakäytävällä, noudatetaan varovaisuutta liikenteessä. Mukana myös yhdistyksiä! Kulkueeseen osallistuvat lapset palkitaan pienillä jouluyllätyksillä!
klo 18-20 Joulupukki vierailee lavalla ja on torilla tavattavissa.
Klo 18-19 KITTILÄ 150-CD:n julkistamistilaisuus. Levyn artisteja esiintyy torilla.
Kittilä 150 CD-levyjä (á 20€) myytävänä Kittilä 150-puodissa Hotelli Kittilän aulassa klo 17-23
S-Marketin pihalla
Klo 23 Joulupakettien & KITTILÄ 150 JUHLA-ARVONTA, palkintoina auto ja polkupyöriä.
Klo 23:15 Illan päättää ilotulitus! Juhlistamme Kittilä 150 -juhlavuotta! (Parhaiten näet ilotulituksen S-Marketin parkkipaikalta.)
Kirkonkylällä tapahtuu
Klo 14-15 Kirjastolla SATUBINGO. Kirjasto avoinna klo 11-16.
Klo 16-18:30 Seurakunnan joulumyyjäiset seurakuntakodilla.
Klo 17-23 KITTILÄ 150 -puoti Hotelli Kittilän aulassa.
Klo 21 ”Kittilä pauhaa” Paikkakunnan kuorot laulavat ja laulattavat kauneimpia joululauluja Kittilän kirkossa
NUORISOTILA KÄKI on avoinna klo 23 asti.
JOULUYÖNÄ eri paikoissa myös myyntipöytiä – mm. käsitöitä, leivonnaisia ym.
KINO YLÄRI, Valtatie 9A, Kittilä. Liput: aikuiset 8€, alle 18-v. 6€.
klo 15.15 Lasten TOIVE-elokuva: The Grinch (3D dub), K7
klo 20 TOIVE-elokuva: Olavi Virta, K12

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Ohjelma päivittyy sivulle www.kittila.fi ja www.kideve.fi.

Ylläs-Levi on kolmatta kertaa mukana Visma Ski Classics-sarjassa.

29.11.2018

Ylläs-Levi -hiihto päättää jälleen tulevan Visma Ski Classics -kauden. Pitkän matkan hiihdon maailmanmestaruussarja Visma Ski Classics alkaa tänä viikonloppuna Livignossa Italiassa. Perjantaina hiihdetään ammattijoukkueiden 15 km prologi ja sunnuntaina on vuorossa 28 km henkilökohtainen kisa. Molemmat tapahtumat toimivat ns. avauskisoina, joiden myötä esitellään kaikki 32 joukkuetta ja niiden hiihtäjät. Matkat ovat varsin lyhyet pitkiin kisoihin tottuneille hiihtosankareille ja urheilijat käyvät vielä läpi kovaa loppuvuoden harjoittelua, jotta varsinainen kiertue sujuisi hyvällä menestyksellä. Tästä huolimatta tuleva viikonloppu tarjoaa varmasti sykähdyttävää toimintaa ladulla ja runsaasti yllätyksiä.

Livignon jälkeen hiihtäjillä on joulurauha ja kenties aikaa räjäyttää muutama raketti uuden vuoden kunniaksi ennen kuin karuselli jatkuu tulevassa MM-kisakylässä Itävallan Seefeldissä 12.1.2019 (Kaiser Maximilian Lauf, 60 km). Kokonaisuudessaan kisoja on alkavana kautena 12 mukaan lukien tämän viikonlopun startit. Alkuvuoden kisat käydään Keski-Euroopassa ja keväällä siirrytään Pohjoismaihin, joissa on yhteensä neljä osakilpailua. Kiertueen pääkisoina ovat tuttuun tyyliin Italian Marcialonga, Ruotsin Vasaloppet ja Norjan Birkebeinerrennet. Ylläs-Levin 70 km matka 13.4.2019 päättää koko kauden ja Levillä järjestetään taas kiertueen palkintogaala.

Tuleva talvi on jo yhdeksäs Visma Ski Classics-sarjan kilpailukausi ja kehitys on ollut joka vuosi varsin kattavaa. Tälle kaudelle tulee ensimmäistä kertaa myös luisteluhiihtokilpailu, kun legendaarinen Engadin Skimarathon liittyi perheeseen. Ammattijoukkueita (pro teams) on enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja nuorten hiihtäjien määrä on kovassa kasvussa. Myös naishiihtäjiä nähdään kisoissa aikaisempaa suurempi määrä. Norja on edelleen hallitseva maa joukkueiden ja hiihtäjien lukumäärässä, mutta joukkoon mahtuu yhdeksän muuta maata Suomi mukaan lukien. Ranska on uusi tulokas maiden joukossa ja Eiffel-tornin juurelta saapuu peräti kaksi todella kovaa tiimiä karkeloihin.

Viime talvena Suomesta oli mukana peräti kolme tiimiä, joista vain yksi toimi täysin ammattimaisesti. Yksittäisiä suomalaisia hiihtäjiä oli mukana myös muissakin joukkueissa ja näin tulee olemaan myös tänäkin vuonna. Parhaiten tuloksellisesti menestyi Heli Heiskanen, joka oli viime vuonna kuudes naisten sarjan lopputuloksissa. Heli edustaa tulevana talvena tsekkiläistä Vltava Fund Ski Teamiä ja Helin tavoitteena on nousta haastamaan lajin kärkinaisia.

Kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi sijoittunut Team Mäenpää jatkaa edelleen ja heidän ykköstykkeinään ovat Ari Luusua, Niko Koskela ja ruotsalainen Evelina Bångman. Ari ja Niko pystyivät jo viime talvena tunkemaan itsensä kärkikymmenikköön muutamassa kisassa ja tänä talvena odotukset ovat jo paljon korkeammalla. Ei olisi ihme, jos suomalainen hiihtäjä nähtäisiin vihdoin Visma Ski Classicsin osakilpailun palkintopallilla.

Ylläs-Levi on mukana jo kolmatta kertaa päätöskisana ja tapahtumasta on tullut erittäin mieluisa kokemus kaikille sarjaa kiertäville huippuhiihtäjille. Lähes jokainen ammattihiihtäjä nostaa tapahtuman omaan suosikkikolmikkoon ja hyvin moni pitää Ylläs-Leviä jopa parhaana kisana. Lapin keväthanget, upeat maisemat, ainutlaatuinen tunnelma ja toimivat järjestelyt takaavat elämyksen, joka sopii sekä huipuille että harrastelijoille.

- Kaksi aikaisempaa vuotta ovat opettaneet meille paljon. Meillä on nyt loistava järjestelyorganisaatio, aivan mahtava rata, puitteet kohdallaan ja molemmilla kerroilla vielä Lapin aurinkokin on hellinyt meitä. Ei ihme, että Ylläs-Levi on lyhyessä ajassa noussut monen ykköstapahtumaksi, kilpailujohtaja Juha Vanhanen kertoo. 

Viime talvena Ylläs-Levi lisäsi ohjelmistoonsa lyhyemmän ja helpomman 55 km matkan, jonka lähtö on Äkäslompolosta. Kyseinen matka säilyy tarjonnassa ja lisänä tulee myös hauska hiihtotapahtuma lapsille.

- On tärkeää kehittää tapahtumaa ja saada palautetta hiihtäjiltä. Mutta liikaa uusia juttuja ei kannata keksiä joka vuodelle. Lyhyt matka toimi erittäin hyvin viime talvena ja haluamme viedä myös sitä vahvasti eteenpäin. Pyrimme myös kehittämään latuasemien palvelua ja hiomaan pieniä yksityiskohtia koko tapahtumassa. On hienoa kuulla, että huippuhiihtäjät pitävät kisastamme todella paljon, mutta haluamme nyt kehittää tapahtumaa niin, että myös tavallinen kansa nostaa tämän lempihiihdokseen. Täten toivotan kaikki hiihtäjät tervetulleiksi kokemaan aito Lapin hurmos – Ylläs ja Levi ovat valmiina, Juha jatkaa. 

Lisätietoa:

Game of Thrones tulee taas

27.11.2018

Viime talvena kansainväliseen suosioon noussut Lapland Hotelsin Game of Thrones® -teemainen lumikylä, saa jatkoa myös tänä talvena. Lainioon nousevan SnowVillagen pääosassa nähdään ikonisia hetkiä HBO:n hittisarjasta. Lapland Hotels odottaa lokakuun lopussa käynnistyneelle talvisesongille ennätyksellistä kasvua matkustajamääriin etenkin kansainvälisten vieraiden osalta.

Lapland Hotels SnowVillagen vuosittain eri teemalla rakennettuun lumikylään on perinteisesti ammennettu inspiraatio Lapin luonnosta. Jäästä ja lumesta rakennettu SnowVillage on sisältänyt muun muassa jääveistoksia, koristeltuja lumisviittejä, jääravintolan ja -jääbaarin sekä jäisen kappelin.

Viime talvena Lapland Hotels SnowVillage luotiin ensimmäistä kertaa yhteistyössä HBO Nordicin kanssa pohjautuen huippusuosittuun Game of Thrones® -tv-sarjaan.

– Idea Game of Thrones® -toteutuksesta sopi teemaksi täydellisesti. Tiesimme alusta alkaen, että meille on saapumassa äärimmäisen ammattitaitoinen jäänveisto- ja lumirakennusporukka, joka mahdollistaa tarkan ja kunniakkaan lopputuloksen. Odotamme innolla, minkälainen toteutus ensi talvelle syntyy. Viime vuoden lumikylä nosti asiakkaiden odotukset korkealle ja haluamme ehdottomasti lunastaa tämän mielikuvan tänäkin vuonna, Lapland Hotels SnowVillagen tuotantopäällikkö Janne Pasma kertoo.

Marraskuussa 2017 valmistunut Game of Thrones® -teemainen Lapland Hotels SnowVillage luotiin yhteistyössä HBO Nordicin kanssa. Yhteensä 20 000 neliömetrin kokoiselle alueelle rakennettu jäinen lumikylä sisälsi hotellihuoneita, jää- ja lumiveistoksiaveistoksia, jääravintolan ja cocktail-baarin sekä kappelin.

Lisätietoa aiheesta:

Lähde ja kuva: Lapland Hotels