Levin uutisia

Subscribe to Levin uutisia-fält
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Uppdaterad: 4 timmar 18 sekunder sedan

Snowcrossin EM- ja MM-kilpailut Leville

16.1.2018

Snowcrossin EM- ja MM-kilpailut 2018 järjestetään Levillä 3.-5. toukokuuta. Snowcrossin EM-kilpailut ajetaan torstaina 3. toukokuuta ja MM-kilpailut jatkumona 4.-5. toukokuuta. 

– Suosittuna lomakeskuksena Levi on paras paikka järjestää kansainväliset kilpailut ja on erittäin hienoa, että saimme asian vihdoin viralliseksi. Keskustelimme paljon Suomen huippukuljettajien kanssa kauden kulusta ja tulimme yhteiseen lopputulokseen, että toukokuun ensimmäinen viikonloppu on parasta omistaa kokonaan EM- ja MM-kisoille ja tiivistää SM-kausi neljään osakilpailuun, kommentoi kilpailua hallinnoivan LiveSports Promotions Oy:n kilpailunjohtaja Teemu Koistinen.

Levillä ei ajeta aiemmin uutisoidusti SM-sarjan tai Suomen Cupin osakilpailuja, vaan keskitytään täysin kansainvälisten kilpailuiden pitämiseen. Kauden päätöstapahtumassa saatetaan nähdä myös kiihdytyskisojen tapaista oheisohjelmaa. Kilpailuihin odotetaan saapuvan kotimaisten huippunimien lisäksi snowcrossin ammattilaiskuljettajia ympäri Eurooppaa sekä myös Pohjois-Amerikasta.

Kaudella 2017 snowcrossin maailmanmestaruutta juhli Ruotsin Adam Rennheim. Täpärästi hopealle jäi Suomen Aki Pihlaja, joka lähtee tänä vuonna kirkastamaan hopeista mitalliaan MM-kisoissa. Viime vuonna EM-kultaa itselleen ajoi Norjan Martin Moland ja naisten maailmancupin voittaja oli ruotsalainen Elina Öhman.

Kansainvälisten kilpailuiden tarkemmat aikataulut julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoa tapahtumasta

Lähde: LiveSports Promotions Oy

Jännittävä Suomi-Ruotsi-hiihtomaaottelu maailmanennätyksestä?

6.1.2018

Teemu Virtanen kisaa tänä viikonloppuna Ruotsin Orsassa 42 km hiihdossa. Virtanen ilmoitti eilen perjantaina 5.1.2018 Facebook-sivuillaan lähtevänsä tavoittelemaan uutta 24 tunnin maailmanennätystä tänä keväänä Visma Ski Classic- hiihtokilpailun yhteydessä Levillä.

Virtasella on jo taskussaan vuodelta 2010 Kuortaneella hiihdetty 24 tunnin virallinen maailmanennätys, mutta nyt hän haluaa parantaa ennätystään sekä haastaa mukaan myös muita maratonhiihtäjiä.

Ruotsalainen Erik Wickström hiihti 24 tunnin hiihdon maailmanennätyksen Ruotsin Åressa vuonna 2016, mutta koska koko hiihtoa ei videokuvattu, tulosta ei hyväksytty. Ruotsalaishiihtäjä onnistui kiertämään 412 metrin mittaista latua yhteensä 438,575 kilometrin matkan. Teemu Virtasen Kuortaneella hiihdetty ennätys oli 433,459 kilometriä, mikä jäi voimaan ja ruotsalaiselle myönnettiin epävirallinen maailmanennätys.

- Ennätyksen menettäminen harmitti tietysti ja heti viime tempauksen jälkeen keväällä 2016 päätin, että vielä kerran yritetään. Henkisesti en vain ollut valmis treenaamaan ja käymään läpi kovaa valmistautumisprosessia ennen kuin vasta tänä talvena. Osittain intoa myös lannisti se, että Guinness ei hyväksynyt Erik Wickströmin ennätystä, joten säilyin virallisena ME:n haltijana, sanoo Teemu Virtanen.

- Näistä lähtökohdista kypsyi mielessäni ajatus, että hiihdän lopullisen ja pysyvän ennätyksin itselleni, jotta kenelläkään ei ole nokan koputtamista asian suhteen. Tulin tänne Ruotsiin kilpailemaan sekä haastamaan maan hiihtäjiä, kertoo Teemu Virtanen.

Mikäli kukaan ei lähde haasteeseen mukaan, aikoo Virtanen urakoida matkan soolona.

- 24 h suorituksen suurin viehätys on itsensä haastamisessa ja se olotila, johon itsensä saattaa noin pitkän suorituksen aikana. Elät omassa maailmassa vuorokauden ajan ja kaikki tähtää vain yhteen asiaan. Ennätykseni tein yksin hiihtämällä, joka sopi minulle, mutta tietysti yhdessä hiihtäminen Erikin ja venäläisen Denis Kabasen kanssa toissa vuonna oli tehokkaampi tapa. Pystyimme hyödyntämään toistemme apua ja peesaaminen on aina helpompaa kuin vetäminen. Matkatavoitteena on jopa ylittää 450 km haamuraja, jos keli ja rata on ennätyskunnossa. Toki myös miehen pitää olla skarppina ja valmiina taistoon, sanoo Virtanen.

Kansainvälinen, maailman suurin maratonhiihtojen kiertue, Visma Ski Classic Ylläs-Levi maailmancup hiihdetään 14.4.2018 ja Teemu toivookin 24 tunnin haastekilpailun tapahtuvan kisaviikolla.

- Mahtava kuulla, että hiihtäjät haluavat tulla yrittämään maailmanennätystä Visma Ski Classics Ylläs-Levin yhteyteen. Uskon, että on hyvät valmiudet järjestää 24 tunnin maailmanennätyshiihto Ylläs-Levi kisan yhteyteen. Tämä luo hyvää lisäsisältöä upean pitkän matkan hiihtokilpailun yhteyteen, kommentoi Levi Events Oy:n tapahtumajohtaja Otto Lintunen.

Nyt nähtäväksi jää ottaako kukaan Teemu Virtasen 24 tunnin haasteen vastaan. Hiihdetäänkö Levillä uusi 24 tunnin maailmanennätys ja ennen kaikkea, tuleeko kisasta henkeäsalpaava Suomi-Ruotsi-maaottelu?

Lisätietoa:

Kuva: Magnus Östh

The use of fireworks forbidden from 31.12.2017 6 p.m. to 1.1.2018 2 a.m. in the area of Levi center

27.12.2017

Lapland Rescue Department forbids the use of fireworks during 31.12. 6 p.m. - 1.1.2018 2 a.m. in the area of Levi Center due to the law for the safety use of dangerous chemicals and explosives. See the area and more detailed info here

Ilotulitteiden rajoitus Levikeskuksen alueella

27.12.2017

Lapin pelastuslaitois kieltää ilotulitteiden ampumisen 31.12.2017 klo 18 - 1.1.2018 klo 02.00 välisenä aikana Levikeskuksen alueella. Katso rajoitettu alue sekä tarkempi tiedote tästä