Staalon teatterifestit - Lapin suurin teatteritapahtuma

Tulostettava sivu

Staalo (taalo, staalu saam. stállu) on perimätiedon mukaan muinainen haltiaolento - ihmisenkaltainen, kookas ja väkevä, mutta vähän tyhmä ja ihmisille vihamielinen. Staalot asuivat metsässä perheineen, ja saattoivat välillä ryöstää ihmistytön vaimokseen. Staalon sai surmatuksi hopeanuolella tai oveluudella.

 

Staalon teatterifestit on Lapin suurin teatteritapahtuma, joka on järjestetty syksyisin Kittilässä ja Levillä jo vuodesta 2008 alkaen. Teatterifestit on suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille ja ohjelmistossa on niin harrastajien kuin alan ammattilaistenkin esityksiä. Tapahtuma on muutakin kuin teatteria, sillä teatteriesitysten lisäksi festeillä nähdään muun muassa upeita runo-, musiikki-, ja stand up -esityksiä.

 

Staalon teatterifestit kasvoi noin 1700 kävijällä Lapin suurimmaksi vuosittain järjestettäväksi teatteritapahtumaksi jo kolmantena toimintavuotenaan. Neljäntenä vuonna kävijämäärä yli kaksinkertaistui 3500:een ja viidentenä vuonna kasvu jatkui 49% yli viiden tuhannen rajapyykin.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut, Levin Matkailu Oy

 

Lisätietoja tapahtuman sivuilta: www.staalonteatterifestit.fi

Sivua päivitetty: 
31.8.2015