Särestön kahvion kuukauden taiteilija: Lea Viita

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
2.5.2019 - 29.5.2019

Tapahtumapaikka: Särestöniemi-museo

Osoite: Särestöntie 880

Tapahtuma:

Lea Viita: Kolmas kerta Särestössä 2.5.-29.5.2019 Särestön kahvion kuukausittain vaihtuvissa näyttelyissä on esillä pääosin lappilaisten tai Lapissa asuvien ja työskentelevien taiteilijoiden teoksia.  Toukokuussa Särestön kahviossa nähdään Lea Viidan viime vuosina toteuttamia maalauksia ja piirroksia.

https://www.facebook.com/events/378705666077161/

Lea Viita on Luusuan kylässä asuva opettaja ja kuvataiteilija, joka inspiroituu pohjoisesta maisemasta.

"Edelliset näyttelyni Särestöniemen museon kahvilassa pidin vuosina 1997, jolloin tapasin myös silloisen isännän Anton Särestöniemen sekä 2003.

Taiteilija Reidar Särestöniemi, koti, taide ja elämä lappilaisen luonnon keskellä kaikkinensa on niin käsittämättömän arvokas kokonaisuus modernissa taiteessa, että siihen on pitänyt aika ajoin palata.

Perheeni muutti opiskelujen jälkeen 70-luvulla leipätöiden vuoksi asumaan itälappilaiselle Luusuan syrjäkylälle. Lapsuudenkodissani Kemissä metsä oli toimeentulon lähde ja tarjosi minulle nuorena kesätöiden lisäksi mm.

hyvät hiihtomaisemat.  Luusuassa erämaata, vaaroja, soita ja tuntureita, vaihtuvia vuodenaikoja, värejä, lunta, valoa ja kaamosta on riittämiin ja niinpä yhden maalauksen valmistuminen on pitkällinen prosessi.

Ensimmäisen näyttelyni pidin vuonna 1992 Kemijärven kirjastossa. Työhuoneeni rakennettiin kotimme jatkeeksi vuonna 1994.

Tällä kertaa ripustan Särestön kahvilaan muutaman suuren maalauksen sarjoista Moderni erämaa, Kosketuksessa lappilainen luonto ja elämä sekä muutaman metsän elämästä kertovan tussipiirroksen."

Särestön kahvilaan on vapaa pääsy ja se on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti ti-la klo 12-18, pyhäpäivät suljettu.

Järjestäjä: Särestöniemi-museo

Lisätietoja: Särestöniemi-museo. puh. 016654480, info@sarestoniemenmuseo.fi, www.sarestoniemenmuseo.fi

Sivua päivitetty: 
2.5.2019