Särestön kahvilan kuukauden taiteilija: Soile Paasilinna /Metsän henki

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
5.3.2019 - 30.3.2019

Tapahtumapaikka: Särestöniemi-museon kahvila

Osoite: Särestöntie 880, Kaukonen

Lyhyt kuvaus tapahtumasta:

Särestön kahvilassa kuukauden välein vaihtuvissa näyttelyissä on esillä pääosin lappilaisten tai Lapissa asuvien ja työskentelevien taiteilijoiden teoksia. Mukana on sekä ammattitaiteilijoita, mutta myös kuvataiteen harrastajia. Kullakin tekijällä on tunnistettava oma tyylinsä ja kädenjälkensä, joten kahvilan näyttelyihin kannattaa tulla tutustumaan vaikka joka kuukausi!

Näyttelyt ovat avoinna museon avoinnaoloaikaan tiistaista sunnuntaihin 12-18. Kahvioon on vapaa pääsy.

Soile Paasilinna / Metsän henki 5.-30.3.2019

"Luonto on kaikki, kuusenkärkkäsiirappi, marjat, sinet, retket, lumikenkäily, patikointi, ajatusten selvittäjä, vaativa, haasteellinen, lempeä, suloine, kaunis, rehevä, kaikkea tätä, yhdellä sanalla sanoen, elämä.

Ylistän luontoa, ja kokemalla siitä saan ideat myös maaluksiin. Näen maalaukseni jo valmiina jostakin hetkestä, kun olen luonnossa. Kuu, tuo mystinen elementti, taivaan vaeltaja, on aina kiehtonut minua. Kettu, jänis, ne ovat sallineet kohtaamisenkin luonnossa. Luonto on pukeutunut valkoiseen, lumen ja kevään auringon suomaan valon yltäkylläisyyteen, se häikäisee ja sokaisee. Kevät, se ensimmäinen ujo keväänvihreys, lintujen herättämä elämänilo, siihen luonto luo puitteet."

Järjestäjä: Särestöniemi-museo, puhelin 016 654 480, info@sarestoniemenmuseo.fi, www.sarestoniemimuseo.com/naeyttely

Sivua päivitetty: 
21.2.2019