Tiedote: Kittilän kunta järjestää päivittäistavaroiden ja apteekkituotteiden kuljetuspalvelun yli 70-vuotiaille

Tulostettava sivu

Tiedote 19.3.2020, Kittilän kunta
 

Kittilän kunta järjestää kuljetuspalvelua päivittäistavaroiden ja apteekkituotteiden kotiin tuomiseksi ikäihmisille. Koronavirustilanteen vuoksi Suomen hallituksen toimintaohje kehottaa yli 70-vuotiaita välttelemään väkijoukkoja ja julkisia paikkoja mahdollisuuksien mukaan 13.4.2020 saakka. Kittilän kunnan kotihoito yhdessä Kittilän työpajatoiminnan kanssa järjestää kuljetuspalveluapua vallitsevassa tilanteessa.
 

Kuljetuspalvelu on ensisijaisesti tarkoitettu sellaisille yli 70-vuotiaille,

 • joilla on haastava järjestää muulla tavoin ruuan ja muiden päivittäistavaraostosten ja apteekkituotteiden nouto tai kuljetus kotiin.
 • jotka asuvat Kittilän kirkonkylän ja Sirkan keskuksen ulkopuolella. (Kittilän kirkonkylälle asuville kotiinkuljetusta tarjoavat mm. K-Supermarket Kittilä ja Kittilän apteekki sekä Sirkassa asuville K-Supermarket Levi ja Levin apteekki.)
   

Näin kuljetuspalvelu palvelu toimii:

 • Palvelu tilataan Kittilän kunnan yhteyshenkilöltä: puhelin 040 162 8072. Tästä numerosta koordinoidaan sivukylien kuljetuspalvelua. Numero palvelee ma-pe klo 8-14.
 • Palvelu käynnistyy viikolla 13 ja se on toistaiseksi toiminnassa 13.4. saakka.
 • Palvelua tarjotaan 1 krt/asiakas/vko.
 • Kittilän kunnan kuljetuspalvelu on maksutonta Kittilän kunnan alueella asuville yli 70-vuotiaille.
 • Asiakas sopii kaupan / apteekin kanssa suoraan ostosten ja palvelumaksujen laskutuksesta. Tarvittaessa kunnan yhteyshenkilö voi neuvoa asiassa.
 • Kaupat: Ostokset tehdään kauppojen verkkokaupassa. Kunnan yhteyshenkilö voi avustaa asiassa. Asiakkaalle maksettavaksi tulee ostosten lisäksi päivittäistavarakauppojen mahdolliset keräily- ja laskutuslisämaksut, jotka ovat noin viiden euron suuruisia (vaihtelevat kauppojen mukaan, kunnan yhteyshenkilöt ja kaupat kertovat maksuista tarkemmin).
 • Apteekit: Asiakas tilaa soittamalla tarvitsemansa lääkkeet ja muut apteekkituotteet apteekista. Apteekki laskuttaa kerran kuukaudessa (laskutuslisä 5 euroa).
 • Kittilän työpajat noutavat asiakkaan kaupasta/apteekista tilaamat tuotteet ja toimittavat ne sovitusti perille asiakkaan kotiin.

Kunnan kuljetuspalvelun kanssa yhteystyössä ovat ainakin seuraavat:

 • K-Supermarket Kittilä
 • K-Supermarket Levi
 • K-Market LevinPoro
 • Kittilän ja Levin Apteekki
   

Muiden toimijoiden tarjoama asiointiapu

Monet yritykset, yhdistykset ja yksityiset henkilöt tarjoavat myös apua, kotiinkuljetusta ja palveluja asiakkaiden kotona vallitsevassa tilanteessa. Muun muassa alla lueteltuihin kannattaa tutustua!
 

Kideve Elinkeinopalveluiden kokoama lista Kittilässä kotiinkuljetusta ja asiakkaan kotona toteutettavia palveluita tarjoavista yrityksistä (listaa täydennetään sitä mukaa, kun uusia tietoa ilmoitetaan)
Fb-ryhmä Corona-apu Tunturi-Lappi
Kittilän kunta ei ole mukana tai vastaa yritysten palveluista tai muiden kuin kunnan sosiaalisten median kanavien sisällöstä.

Lisäksi kuntalaisia kannustetaan ilmoittamaan naapurustossa, kylien ja kerrostalojen ilmoitustauluilla, sosiaalisessa mediassa ja muissa kanavissa valmiuttaan auttaa ikäihmisiä ja muita apua tarvitsevia.

 

Lisätiedot:

Hanna-Maria Grandell, vs. hallintojohtaja, Kittilän kunta, hanna-maria.grandell@kittila.fi, puh. 040 572 4460
Leena Savikuja, kotihoidon ohjaaja, Kittilän kunta, leena.savikuja@kittila.fi, puh. 040 716 0245
Marjut Korva, ohjaaja / kuljetus- ja palvelupaja, Kittilän työpajat, Kittilän kunta, puhelin 0400 403 889, marjut.korva@kittila.fi (ma-pe 8-16)

 

Tiedote pdf-muodossa: 19.3.2020, Kittilän kunta järjestää päivittäistavaroiden ja apteekkituotteiden kuljetuspalvelun yli 70-vuotiaille

Sivua päivitetty: 
23.3.2020