Ongelmia ja vastauksia

Tulostettava sivu

Kun etsin hakukoneen (esim.googlen) kautta kunnan palveluja, sivua ei löydy?

Hakukoneet antavat linkkejä jotka johtavat vanhoille sivuille, joita ei enää ole. Linkkejä ei voida poistaa internetistä, vaan tämä ongelma poistuu ajan kanssa kun uusia sivuja käytetään enemmän ja niille viittaavat linkit pääsevät hakutuloksissa ylemmäs. Jos etsit tietoja Kittilän kunnasta, kannattaa mennä suoraan sivulle www.kittila.fi ja käyttää sivun omaa hakutoimintoa sivun oikeassa ylälaidassa.

 

Sivujen järjestys on muuttunut, en löydä etsimääni asiaa sivuilta?

Kokeile, löytyykö etsimäsi asia sivujen oikean yläkulman haku-toiminnon avulla. Sivujen rakenne on muuttunut siten, että vasemman laidan pääotsikoiden alle on kerätty kyseisen otsikon aiheesta ja palveluista, kuten esimerkiksi Asuminen ja rakentaminen, Kirjasto, Kulttuuri, Opetus ja koulutus Terveys ja niin edelleen. Otsikot ovat yleensä aakkosjärjestyksessä, vain välillä jokin olennainen asia on saatettu nostaa valikossa ylös. Kittilän kunnan toiminnasta ja kunnan yksiköistä löytyy vasemman laidan valikon alalaidasta, otsikon Kuntainfo-alta.

 

Sivuilla on monia tietoja pdf-tiedostoina, joita en saa auki. Miten toimin?
Kunnan sivuille vältetään esimerkiksi Word- tai Excel-tiedostojen linkittämistä, sillä näiden avaamiseen tarvitaan maksullinen ohjelma. Tiedostot laitetaan kunnan sivuille usein pdf-tiedostoina, koska niiden lataamiseen tarvittava ohjelma on maksuton ja helposti ladattavissa kotikoneille. Pdf-tiedostojen lukemiseen tarvitset Adobe Readerin. Jollei sinulla ole vielä ohjelmaa, lataa ja asenna koneellesi maksuton Adobe Reader -ohjelma.

Sivua päivitetty: 
8.2.2013