Laboratoriopalvelut

Tulostettava sivu

Laboratorion näytteenotto auki
ma-to klo 7.00–15.00
pe klo 7.00–13.00

 

Laboratorion näytteenotto toimii ajanvarauksella:
Jos teillä on lähete, niin voitte käyttää laboratorion sähköistä ajanvarausta, ja varata kalenterista teille sopivan näytteenottoajan. Jos sopivaa aikaa ei löydy tai on jotain kysyttävää tutkimuksista, voitte soittaa ma-pe 13.00–15.00, puh. 0400 356 475.

 

Spirometria-tutkimuksia tehdään ma-to klo 13–15, spirometria-ajan varaa hoitaja (vastaanotto tai laboratorio).

 

Otamme myös yksityislääkärin lähetteellä määrätyt tutkimukset, jotka ovat maksullisia.

 

Tutkimme myös ulkopaikkakuntalaisten näytteitä, esim. marevan-hoidon INR-kontrollit ym. Asiakas maksaa ne itse, jos hänellä ei ole maksusitoumusta omalta kunnalta. Hintaan kuuluu vain laboratoriotutkimusten teko, joten tulosten tulkinta tulee sopia oman hoitajan tai lääkärin kanssa. Esimerkiksi  INR-kokeeseen tulevalla asiakkaalla tulee olla mukana marevan –kortti. Laboratorio tekee INR-testin ja asiakas tuloksen saatuaan ilmoittaa sen kotipaikkakuntansa hoitavaan yksikköön, josta hän saa lääkeannostuksen.

 

Laboratoriokokeiden tulokset voi tiedustella tutkimuksiin lähettäneen lääkärin vastaanottohoitajalta tai oman alueen terveydenhoitajalta. Päivystykselliset laboratoriotulokset voi tiedustella poliklinikan sairaanhoitajalta; laboratorio ei anna tuloksia suoraan asiakkaalle.

 

Sivua päivitetty: 
10.6.2016