Lastensuojelu

Tulostettava sivuSend by email

Lastensuojelu on ehkäisevää lastensuojelua ja lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua. Lastensuojeluun kuuluu lastensuojelutarpeen selvitys, avohuollon tukitoimet (mm. perhetyö ), lapsen  kiireellinen sijoitus ja huostaanotto sekä niihin liittyvä sijaishuolto ja jälkihuolto.

Lastensuojelun asiakkuuden aloittamisesta tehdään  viranhaltijapäätös  selvityksen jälkeen, sen aikana  tai selvityksen jälkeen päätetään ettei asiakkuutta  aloiteta.

 

Yhteydenotto

Sosiaalityöntekijään voi olla yhteydessä kuka tahansa yksityinen henkilö, joka on huolissaan lapsen ja perheen tilanteesta. Vanhempi voi ottaa yhteyttä, kun kokee tarvitsevansa apua esim. väsymyksen ja uupumuksen takia. Lapsi voi itse ottaa yhteyttä, jos kokee turvattomuutta ja tarvitsee apua esim. vanhempien päihteiden käytön takia. Viranomaiset ovat ilmoitusvelvollisia, jos he ovat tehtävässään saaneet tietää lapsesta, jonka tilanne edellyttää lastensuojelun tarpeen selvittämistä.

 

Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä silloin kun havaitsee tai saa tietää sellaisia seikkoja, joiden vuoksi lapsen lastensuojelun tarve on syytä selvittää. Lastensuojeluilmoituslomake löytyy sivuilta www.sosiaaliportti.fi. Täytä ja tulosta lomake ja lähetä osoitteeseen Kittilän kunta, Lastensuojelu, Valtatie 15, 99100 Kittilä .

 

Yhteystiedot

Puhelinaika arkisin klo 13-14.

Vastaava sosiaalityöntekijä Anri Tiri, puhelin 0400 139 684
Sosiaalityöntekijä , puhelin 040 508 1295

Perhetyöntekijä /sosiaaliohjaaja Virpi Yritys p. 040 179 4064

Kiirellisissä virka-ajan ulkopuolisissa lastensuojeluasioissa soitetaan hätänumeroon 112,  joka tarvittaessa ohjaa puhelut sosiaalipäivystykseen .

Virka-aikaiset kiireelliset lastensuojeluasiat soitetaan p. 0400 356 500.  Viranomaisia varten on myös Virve käytössä ja siihen saa yhteytden HÄKEn kautta (p.112)
 

Sivua päivitetty: 
14.2.2017