Kittilän kelkkareitit ovat Euroopan parhaimmistoa

Tulostettava sivu

Tiedote 18.2.2016

Kittilän kunnan alueella on Suomen ja jopa Euroopankin mittakaavassa erityisen hyvät mahdollisuudet nauttia lumisista maisemista kelkkaillen. Kittilän ja Levin alue sijaitsee keskellä Pohjois-Kalotin suosittua moottorikelkka-aluetta. Virallisia moottorikelkkareittejä on noin 900 kilometriä, ja reitit kulkevat Leviltä muun muassa Kittilän kirkonkylälle ja yhdistävät lisäksi useat kylät matkailun piiriin. Reitistön kautta on myös yhteydet naapurikuntiin.

Reittien ylläpito on yhteinen asia

Laajan kelkkareittiverkoston ylläpito kunnostettuna ja turvallisena on usean Kittilän kunnan alueella toimivan tahon yhteistyöllä toteutettava kokonaisuus. Reittien rakentamisesta ja huollosta vastaa Kittilän kunta ja reittien lanauksesta vastaa Oy Levi Ski Resort Ltd.

Lanauskustannuksiin osallistuu useita alueen toimijoita ja yrityksiä. Moottorikelkkasafareita järjestävien yrittäjien lisäksi reiteistä ja niiden käyttäjistä hyötyy myös moni muu alueen palveluntarjoaja. Reittien ylläpitokustannuksista vastaavatkin osaltaan kelkkayritysten lisäksi muun muassa alueen ravintolat ja majoitusliikkeet, reittien varsien päivittäistavarakaupat ja polttoaineen myyjät sekä reittien varrella sijaitsevat latukahvilat.

- Huolletut, toimivat ja ainutlaatuisen kattavat kelkkareitit nostavat alueen arvoa ja sen houkuttelevuutta matkailukohteena,  toteavat Kittilän kunnan tiemestari ja reittivastaava Jari Kinnunen, Kittilän kelkkayrittäjien pj. Mika Kuusela sekä Oy Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Reittien ajankohtainen tilanne sähköisellä palvelulla kännykkään, tabletille tai koneelle

Yksittäisille kelkkailijoille myydään 30 euron arvoista reittimaksutarraa sekä sähköistä uutta 10 euron sähköistä karttapalvelua. Levin kelkkapalvelu on tällä talvikaudella avattu uusi sähköinen palvelu, joka tuo Kittilän kelkkareitit katseltavaksesi uudella tavalla. Palvelussa voi tehdä laajennettuja karttavalintoja, tarkastella maastokarttaa tai paikkoja ilmasta käsin hyödyntäen ortoilmakuvaa. 3D mahdollistaa korkeustehosteet, joiden lisäksi voi valita niin sanotun kohokuvanäkymän korkeusvyöhykkeineen kartoille.

Kelkkareittien kunnossapitotilanne näytetään Kelkkapalvelussa eri väreillä. Palvelussa näkyy myös kelkkareittien varsille sijoittuvat kahvilat, kodat, laavut ja taukotuvat. Kelkkareittien pituuksia voi mitata ja omia karttanäkymiä voi tallentaa taukopaikkoineen. Palvelu mahdollistaa myös linkkien jakamisen sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla.

Levin Kelkkapalvelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti palvelun helppokäyttöisyyteen, ajan tasalla olevaan sisältöön, laadukkaaseen karttapohjaan ja mobiilikäyttöön GPS-paikannuksella. Palvelun hinnalla (10 euroa talvikaudella 2015–2016) katetaan osaltaan reittien ylläpitoa. Lisätietoa palvelusta: http://www.levi.fi/fi/viihdy-levilla/laskettelu-lautailu/levin-kelkkapal...

 

Kittilän kunnan ja matkailuyrittäjien puolesta,

Kelkkareittien lanaukset ja sähköinen palvelu: Jouni Palosaari, toimitusjohtaja Oy Levi Ski Resort Ltd, p. 0400 690 770
Kelkkareittien rakentaminen ja huolto: Jari Kinnunen, reittivastaava, tiemestari, Kittilän kunta, p. 0400 862 532
Kittilän moottorikelkkayrittäjien puheenjohtaja: Mika Kuusela, yrittäjä, Kinos Safaris Oy, p. 040 641 0116

Lisää tietoa reiteistä: www.kittila.fi/moottorikelkkareitit
 

Kuva: Levin Matkailu
Sivua päivitetty: 
19.2.2016