Kittilän kaivoksen avoimien ovien päivä 2017

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
19.8.2017

Kittilän kaivos järjestää jo perinteeksi muodostuneen avoimien ovien päivän lauantaina 19.8.2017.

Urheiluhallilla

Osastojen näyttelyt, esittelyt ja oheisohjelma sijoittuvat tänä vuonna Kittilän urheiluhallille, sillä paikalle odotetaan satoja vieraita. Urheiluhallilla osastot esittelevät kullantuotannon eri vaiheet aina malminetsinnästä kultaharkon valamiseen. Mukana ovat myös turvallisuus-, terveys- ja ympäristöosasto, henkilöstöosasto ja hallinto-osasto sekä analyysilaboratorio. Kaivoksen johtaja kertoo kaivoksen ajankohtaisista asioista klo 11.00 ja klo 13.00. Muuna aikana samassa tilassa esitetään kaivoksestamme kertovia videoita. Agnico Eaglen 60-vuotisjuhlan kunniaksi vieraille tarjotaan lounaan lisäksi täytekakkukahvit.

Oheisohjelmana meillä on muun muassa green screen -valokuvauspiste, jossa vieraat saavat valokuvan itsestään aidossa kaivosympäristössä, aarteenmetsästystä lapsille ja lapsenmielisille, kullanhuuhdontaa sekä arvontaa. Lapin ammattikorkeakoulun Kaivi-hanke tulee esittelemään kehittämäänsä kaivospeliä, jossa pelaaja pääsee seuraamaan louhoksessa tapahtuvaa malmin lastausta ja halutessaan liikkumaan alueella virtuaalisesti. Kokemus on hyvinkin vaikuttava, kun tapahtumaa pääsee katsomaan aivan vierestä ja turvallisesti virtuaalimaailmassa.

Kaivoksella

Kittilästä järjestetään bussikuljetukset kaivokselle, jolloin vierailla on mahdollisuus tutustua alueeseen kiertoajeluilla. Kiertoajelut lähtevät klo 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30 ja 13.00. Myös matkan varrelta voi nousta kyytiin. Käynti kaivoksella kestää arviolta noin 2,5 tuntia. Kiertoajelu sisältää tutustumisen kaivosalueen maanpäällisiin osiin (avolouhokseen ja allasalueeseen) sekä kone- ja ajoneuvonäyttelyyn. Pyydämme ilmoittautumaan kiertoajeluille 14.8. mennessä toimistoaikana joko puhelimitse numeroon 040 670 1391 tai sähköpostitse osoitteeseen info.finland@agnicoeagle.com. Pyydämme samalla ilmoittamaan mahdollisesta liikuntarajoitteesta. Huom. Kaivosalueella on alkoholin suhteen 0-toleranssi, joten puhallutamme kaikki kiertoajelulle lähtijät jo bussiin noustaessa.

Lämpimästi tervetuloa koko perheen kanssa!

Tapahtumasta ja ilmoittautumisesta kaivoksen verkkosivulla agnicoeagle.fi sekä Kittilälehdessä myöhemmin kesän aikana.

Lisätietoja: Birgitta Brusila, puh. 040 774 8057, sähköposti: birgitta.brusila@agnicoeagle.com.

Tapahtuma kaivoksen sivuilla

Sivua päivitetty: 
9.8.2017