KITTILÄN AJANKOHTAINEN TULVATIEDOTE 2013

Tulostettava sivu

Tälle sivulle kootaan kaikki Kittilän kunnan tulvatiedotteet keväältä 2013. Lisätietoja tulvaan varautumisesta löytyy tämän sivun alalaidassa olevasta linkkilistasta.

 


Tiedote: 20.5.2013 klo 15

Kittilässä vahinkorajat ylittävä tulva epätodennäköinen

Tänään tarkennettujen ennusteiden perusteella vahinkorajan ylittävä tulva on Kittilässä erittäin epätodennäköinen. Kittilässä seurataan kuitenkin tilannetta vielä.

 

Kittilän kunnan tulvajohtoryhmä kokoontui maanantaina 20.5. klo 9 yhdessä Suomen Ympäristökeskuksen ja Ilmatieteen laitoksen kanssa.

 

Suomen ympäristökeskuksen mukaan vesi nousee mahdollisesti vielä vähän viikon puolivälissä ja lähtee sen jälkeen laskuun. Arvion mukaan ei ole todennäköistä että vahinkorajalle enää joudutaan, vaikka hieman runsaampiakin sateita (20 mm/vrk) tulisi. Kuntalaiset voivat edelleen seurata ajankohtaista tilannetta sivulla www.ymparisto.fi.

 

Ilmatieteen laitoksen mukaan tämänpäiväisten mahdollisten sateiden jälkeen tulee poutajakso, mikä rauhoittaa tilannetta. Ensi viikonvaihteessa sää epävakaistuu, ja tilannetta kannattaa seurata.

 

Tulvatilannetta seurataan Kittilän kunnassa edelleen tämän viikon ajan. Henkilöstön lomakielto ja varallaolovaraukset on kuitenkin purettu.

 

Kittilän kunta tiedottaa tulviin varautumisestaan kunnan www-sivuilla osoitteessa www.kittila.fi.  Osoitteesta löytyy myös yleistä tietoa tulvaan varautumisesta. Yksityisten kiinteistöjen suojaus on kiinteistönomistajan vastuulla.

 

Lisätietoja:
Anna Mäkelä, kunnanjohtaja, puhelin 040 572 2044, anna.makela(at)kittila.fi

                                                                                                          


Tiedote 17.5.2013 klo 12

Kittilässä on varauduttu vahinkorajat ylittävään tulvaan

 

Ennusteiden perusteella vahinkorajan ylittävä tulva on Kittilässä mahdollinen, vaikka epätodennäköinen. Kittilässä on kohotettu valmiustilaa tulva-uhkan varalta. Suomen ympäristökeskus ennustaa tulvahuippua tulevalle alkuviikolle.

 

Kittilän kunnan tulvajohtoryhmä kokoontui perjantaina 17.5. klo 9 yhdessä palolaitoksen ja Ely-keskuksen edustajan kanssa. Tarkempien sää- ja tulvaennusteiden saamiseksi kokoukseen osallistuivat videoyhteydellä myös Suomen Ympäristökeskus ja Ilmatieteen laitos.

 

Suomen ympäristökeskus ennustaa tulvahuippua tulevalle alkuviikolle, ma–ti 20.–21.5., mutta tilannetta on hyvä seurata koko seuraavan viikon ajan. Kuntalaisia kehotetaan seuraamaan ajankohtaista tilannetta sivulla www.ymparisto.fi.

 

Ilmatieteen laitoksen mukaan viikonloppuna lämpötilat nousevat korkealle, sunnuntaina tapahtuu ilmamassan viileneminen ja tulee vähän sadetta, ja ensiviikon puolessa välissä sade jälleen lisääntyy. Ratkaisevaa on, ovatko sademäärät suuria. Suomen ympäristökeskuksen SYKE:n maksimiennuste perustuu siihen, että sademäärä olisi noin 20 mm päivässä. Se on melko epätodennäköistä, mutta mahdollista.

 

Varautuminen vahinkorajat ylittävään tulvaan Kittilässä on tarpeen. Kunta on omien kiinteistöjensä osalta varautunut suojaustoimenpiteillä ja päivystyksellä viikonlopun aikana.

 

Kittilän kunta tiedottaa tulviin varautumisestaan kunnan www-sivuilla osoitteessa www.kittila.fi. Osoitteesta löytyy myös yleistä tietoa tulvaan varautumisesta. Yksityisten kiinteistöjen suojaus on kiinteistönomistajan vastuulla.
Tilannetta seurataan viikonloppuna ja kunnan tulvajohtoryhmä kutsutaan tarvittaessa koolle sunnuntaina 19.5. Viimeistään ryhmä kokoontuu tarkistamaan tilanteen ja päättämään tarvittavista toimenpiteistä maanantaina 20.5. klo 9, jonka jälkeen asiasta julkaistaan seuraava tiedote.

 

Lisätietoja:
Anna Mäkelä, kunnanjohtaja, puhelin 040 572 2044, anna.makela(at)kittila.fi
 


Tiedote 16.5.2013 klo 17

 

Kittilässä vesi nousussa

 

Ennustettua korkeampi lämpötila on nostanut vedenpintaa Kittilässä nopeasti. Kuntalaisia kehotetaan seuraamaan ajankohtaisia tulvatiedotteita Suomen ympäristökeskuksen sivuilla www.ymparisto.fi.

 

Tilannetta seurataan viranomaisten yhteistyönä. Kittilän kunnassa nostetaan valmiustasoa tulvaan varautumisessa. Tulvajohtoryhmä kokoontuu perjantaina aamulla klo 9, kokoukseen osallistuvat videoneuvotteluyhteyden kautta myös johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen Ympäristökeskuksesta ja turvallisuussääpäivystyksen päällikkö Ari-Juhani Punkka Ilmatieteen laitokselta.  Seuraava tiedote tilanteesta julkaistaan pe 17.5. noin klo 12.

 

Lisätiedot: kunnanjohtaja Anna Mäkelä, puh 040 572 2044, anna.makela(at)kittila.fi


23.4.2013

Kevättulvat 2013 - Kittilässä seurataan tilannetta

Tämän hetkisten (23.4.3013) arvioiden mukaan kevään 2013 tulvista ei ole tulossa tavallista suurempia. Ennusteet voivat kuitenkin vielä muuttua, ja Kittilä, jossa lunta on tavanomaista talvea enemmän Ely-keskuksen sekä SYKEN erityisen tarkkailun alla.


Oppaita ja linkkejä
 

Kittilän kunta on koonnut tulvaan liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. Ne löytyvät sivulta http://www.kittila.fi/kittilan-tulva-usein-kysyttyja-kysymyksia

 

Voit tutustua tulvaan varautumisen oppaisiin ja linkkeihin:

'Esimerkkejä tulvaan varautumisesta' -opas, koottu netin tulvaoppaista / Kittilän kunta, kevät 2012
'Tulviin voi varautua ennalta' - sivusto, jolta voi ladata asiaan liittyvän esitteen, ymparisto.fi
'Mitä teen tulvan uhatessa' - esite löytyy ymparisto.fi -sivulta
Käytännön vinkkejä tulvaan varautumiseen, mm. tulvavallin rakentamisohjeet, Pelastuslaitos
'Usein kysyttyjä kysymyksiä tulvasta', Kittilän kunta, koottu 2012

 

Sivua päivitetty: 
22.5.2014