Kino Yläri: Näkemiin Neuvostoliitto K12

Tulostettava sivu
Osoite: 
Valtatie 9A, 99100 Kittilä
Puhelinnumero: 
+358405681356
Tapahtumapäivämäärä: 
5.8.2020

Keskiviikko 5.8.2020 klo 19.00 Näkemiin Neuvostoliitto K12

Tiedot

Ensi-ilta: 10.7.2020

Kesto: 1 t 26 min

Levittäjä: B-Plan Distribution

Ohjaaja: Lauri Randla

Pääosissa: Niklas Kouzmitchev, Nika Savolainen, Pääru Oja, Elene Baratashvili, Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Jekaterina Novosjolova

Synopsis

Nurinkurinen Tarkkisten perhe natisee liitoksissaan, ja Neuvostoliitto murenee taustalla. Perheen poika Johannes on aikuistumisen kynnyksellä, mutta voimakastahtoisen isoäidin ja lännessä töissä käyvän äidin välissä on vaikea kasvaa yhtä aikaa kunnon neuvostokansalaiseksi ja itsenäiseksi miehenaluksi. Onnen Johannes löytää roihuavasta ensirakkaudesta – ja äidin mukana Suomesta Neuvosto-Viroon kulkeutuvista leluista ja makeisista.

Lämpimän nostalgian ja tunnettujen neuvostoiskelmien sävyttämä Näkemiin Neuvostoliitto kuvaa humoristisesti inkerinsuomalaisen perheen arkea suurvallan murroksen ja yhteiskunnallisen myrskyn silmässä. Salaiseen uraanijalostamokaupunkiin sekä 80- ja 90-luvun taitteen Tallinnaan sijoittuva lennokas draamakomedia avaa ikkunan naapurimaamme poikkeuksellisiin vuosiin idän ja lännen välissä. Elokuva perustuu inkerinsuomalaisen ohjaaja Lauri Randlan omiin lapsuudenkokemuksiin.

Kieli: suomi, inkerinsuomi, viro, venäjä / Tekstitys: suomi & ruotsi
    

Liput:

8 €, aikuiset
6 €, alle 18-v, opiskelijat, eläkeläiset

Kittilän kulttuuritoimi                  

Sivua päivitetty: 
16.6.2020