Kaukosen vesihuolto-osuuskunnan verkostoveden keittokehotus ja jakeluverkoston klooraus

Tulostettava sivu

TUNTURI-LAPIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO 6.6.2014

Tiedote Kaukosen vesihuolto-osuuskunnan verkostoveden keittokehotuksesta ja jakeluverkoston kloorauksesta

 

Kaukosen Vesihuolto-osuuskunnan vedenjakelualueella on edelleen voimassa verkostoveden keittokehotus. Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä edelleen vähintään 5 minuutin ajan. Verkostoveden kloorausta jatketaan. Verkostovedestä ja vedenottamolta otetaan vesinäytteet maanantaina 9.6.2014 ja keskiviikkona 11.6.2014. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

 

Kaukosen Vesihuolto-osuuskunta toimittaa talousvettä Kittilän kunnan Kaukosen kylän alueella. Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuolto on ottanut vesinäytteet 26.5.2014.  Verkostovedessä ja vedenottamolta lähtevässä vedessä on todettu enterokokki- bakteereita. Koliformisia bakteereita todettiin lähtevässä vedessä. Kaukosen Vesihuolto-osuuskunnan vedenottamoon on päässyt Ounasjoen tulvavesiä. Vedenottamon toisen kaivon vedenpinta on edelleen korkealla. Vesinäytteiden 9.6.2014 ja 11.6.2014 tutkimustulosten perusteella arvioidaan keittokehotuksen purkaminen. Veden keittokehotuksen purkamisesta tiedotetaan erikseen.

 

Verkostovettä voidaan käyttää normaalisti peseytymiseen sekä astianpesu- ja pyykinpesukoneisiin. Astioiden pesuun tulee käyttää mahdollisimman kuumaa vettä ja astioiden tulee kuivua ennen käyttöönottoa.

 

Verkostoveden kloorauksesta saattaa aiheutua haju- ja makupoikkeamia. Liiallinen kloori poistuu keittäessä. Desinfioinnissa käytettävä klooritaso ei ole terveydelle haitallista, mutta saattaa aiheuttaa herkimmille iho-oireita peseytymisen yhteydessä.

 

Lisätietoja antavat terveystarkastaja Tuula Yli-Ilkka puhelin 0400 396 863 ja Kaukosen Vesihuolto-osuuskunnasta Jouni Seppälä puhelin 040 562 5183.

 

Pirjo Korhonen, vs. ympäristöterveyspäällikkö, puhelin 0400 393 503

 

Sodankylän kunta
Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuolto
PL 60
99601 Sodankylä

                   

Sivua päivitetty: 
9.6.2014