Teatterimatka Rovaniemelle: Nätti-Jussi seikkailee

Printer-friendly version
Tapahtumapäivämäärä: 
20.1.2018

Ilmoittaudu teatterimatkalle Rovaniemelle Nätti-Jussi näytelmään la 20.1.2018 (esitys klo 13)

Sitovat ilmoittautumiset ti 9.1.2018 klo 16 mennessä kunnan keskukseen p. 0400 356 500 tai kulttuuritoimisto@kittila.fi.

Matkan hinta:
Aikuinen 33€, eläkeläinen 30€, työtön 22€ (sisältää teatterilipun, kampanisukahvit sekä kyydin.)
Matka-aikataulu:
Lähtö ent. Matkahuollon edestä klo 10:30 ja klo 10:35 Kittilän Neste
Paluu näytelmän ja omakustanteisen lounaan jälkeen.

Matka järjestetään yhteistyössä Kittilän kulttuuritoimen ja nuorisotoimen kesken.

 

Nätti-Jussi seikkailee

Mister John Pretty, Josef von Schön, Jussi Nätti tekee itsensä tutuksi monella nimellä Rovaniemen Teatterissa. Tosielämässä Nätti Jussi on ollut Lapin legendaarisin tarinaniskijä, jonka tarinoissa lappilainen liioittelu kohoaa omiin lukemiinsa.

Syksyllä Nätin legendat pursuilevat eloon Lappia-talon lavalla ensimmäistä kertaa. Esitys pohjautuu käsikirjoitukseen, jonka tekijä Esko Janhunen on kietonut yhteen häivähdyksen tositarinaa ja toinen toistaan uskomattomampia tapahtumia. Näytelmässä kampurajalkaisesta metsätyömies Jussista kasvaa kansainvälinen seikkailija. Jalka ja metsä ovat totta mutta kuka tietää, kävikö Nätti oikeasti Suomi-neidon rajoja kauempana?

Esityksessä Nättiä eivät paikka ja aika jarruta vaan hän seilaa etelänmeren saarilla, Rovaniemen markkinoilla ja taivaan porteilla. Hän nauttii luottamusta poppamiehenä Polynesiassa ja Chaplinin opettajana Hollywoodissa. Hän tekee tuttavuutta Al Caponeen, Venäjän päämiehiin ja Pariisiin kaunottariin, pistäytyy maailmansodan mainingeissa sekä pelaa jalkapalloa valioiden joukossa. Nätti on myös kotimaassa siellä, missä tapahtuu ja kenelle tapahtuu – lähtien itsenäisyysjulistuksesta ja presidenteistä tai olympiakisoista ja urheilusankareista.

Nätti-Jussin seikkailut vyöryttävät lavalle ison kirjon näyttämökuvia, jotka voit sijoittaa maailmankarttaan pukujen, lavasteiden sekä musiikin villeistä vinkeistä. Astu mielikuvitusmasiinaan ja anna Nätti-Jussin seikkailuiden viedä Rovaniemen Teatterissa. Its shöy taim.

●TYÖRYHMÄÄ

Käsikirjoitus Esko Janhunen

Ohjaus Kari Väänänen

Lavastus Pentti Uimonen

Pukusuunnittelu Elina Vasko

Naamiointi Maikki Kolistaja

Rooleissa ovat Marko Syysmaa, Olli Halttu, Onerva Kärkkäinen, Kirsi Kärnä, Markku Köngäs, Markku Lukka, Vesa-Matti Komonen, Joni Kuokkanen ja Jonne Kaaretkoski

Sivua päivitetty: 
22.12.2017