Osallistu ikääntyvien nettiaivoriiheen - aiheena digitaaliset palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet

Printer-friendly version

Monessa mukana kaiken ikäisenä

 

Tervetuloa osallistumaan ikääntyvien nettiaivoriiheen, jonka aiheena ovat digitaaliset palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet.

 

Nettiaivoriihi löytyy osoitteesta http://www.avoinhallinto.fi ja se on avoinna 4.4.-24.4.2016.

 

Jokaisen suomalaisen pitää voida ikään katsomatta osallistua ja vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Kestävässä yhteiskunnassa on tärkeää nähdä ihmisten tarpeet, toiveet ja arjen valinnat.

 

Suomessa rakennetaan lähivuosien aikana ripeästi monia uusia digitaalisia palveluita ja tämä koskee laajasti kaikkien elämää. Julkiset palvelut ovat olemassa ennen kaikkea palvelun käyttäjää eli asiakasta varten. Kansalaisten erityistarpeet tulee ottaa huomioon palveluita suunniteltaessa.

 

Yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä kasvaa merkittävästi. Tällä on vaikutusta palvelujen tarpeeseen. Digitaalisilla palveluilla on mahdollista parantaa palvelujen saatavuutta kaikkialla maassa ja erilaisille ihmisryhmille. Palveluita on voitava käyttää näppärästi ja tietoturvallisesti monenlaisilla laitteilla. On tärkeää, että palveluita suunnitellaan yhdessä niiden käyttäjien kanssa ja selvitetään, että mitä käyttäjät haluavat saada palveluilla aikaiseksi.

 

Uudentyyppiset ajattelutavat ja kokeilut yhdessä palveluiden käyttäjien kanssa varmistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

 

Kiitos osallistumisestasi jo etukäteen! Näkemyksesi on arvokas.

 

Anu Vehviläinen
Kunta- ja uudistusministeri

 

Arja Terho
neuvotteleva virkamies
valtiovarainministeriö
PL 28
00023 VALTIONEUVOSTO
puhelin +358 2955 30235,  +358 40 501 1775

 

Suomen Kuntaliitto on mukana valtiovarainministeriön koordinoimassa Avoin hallinto -kumppanuushankkeessa. Meneillään olevan toimintakauden yhtenä painopistealueena on ikääntyvien osallistuminen ja vaikuttaminen. Tähän liittyen kumppanuushanke järjestää ikääntyvien nettiaivoriiheen, jonka aiheena ovat digitaaliset palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet.

Sivua päivitetty: 
14.4.2016