Maailman pohjoisin Davis Cup –ottelu Suomi-Zimbabwe pelataan Kittilän urheiluhallissa 4.-6.3.2016

Printer-friendly version

 

Tenniksen Davis Cup –joukkue Jarkko Niemisen johdolla kohtaa vuoden ensimmäisessä DC –ottelussa Zimbabwen joukkueen. Maailman pohjoisin Davis Cup –ottelu on ainutlaatuinen tapahtuma! Ensimmäistä kertaa Lapin hangilla nähdään huipputennistä maailmalta.

Tule seuraamaan otteluita ja varaa lippusi ajoissa osoitteesta http://www.lippuagentti.fi/event/view?id=1968

 

Pe 4.3.2016 klo 15.00 alkaen kaksi kaksinpeliä

La 5.3.2016 klo 14.00 alkaen nelinpeli

Su 6.3.2016 klo 13.00 alkaen yksi kaksinpeli ja mahdollinen toinen kaksinpeli

 

Tapahtumapaikkana toimii Kittilän urheiluhalli, osoite: Havutie 6, 99100, Kittilä. Lippuhjen hinta alkaen 10 euroa (sis. käsittelymaksun).

 

Lisää tapahtumasta:

www.tennis.fi

 

Uutisia:

Yle, Urheilu, 7.1.2016: Tenniseksotiikkaa: Suomi kohtaa Zimbabwen Levillä - Jarkko Nieminen mukana

MTV Sport, 7.1.2016: Suomessa tehdään Davis Cup -historiaa – Jarkko Nieminen joukkueessa

 


Tennisliiton tiedote, 7.1.2016

Suomi kohtaa Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmässä Zimbabwen 4.-6. maaliskuuta 2016. Sinivalkoiset isännöivät kolmipäiväistä kohtaamista Kittilässä ja Levillä, mikä tekee otteluista Davis Cupin historian pohjoisimman tapahtuman.

- Halusimme järjestää vähän erilaisen tennistapahtuman ja esitellä zimbabwelaisille samalla kaunista Lapin talvea. Kittilän kunta lähti heti aktiivisesti ideaamme mukaan, samoin kuin Levin alueen yrittäjät. Haluankin jo tässä vaiheessa kiittää heitä lämpimästä vastaanotosta, Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoo.

- Olemme mielellämme mukana tässä, samoin kuin Rovaniemen, Kemin ja Oulun tennisseuratkin. Uskonkin, että tapahtumasta tulee Pohjois-Suomen tennisväen tärkeä voimannäyte, Kittilän kunnanjohtaja Kyösti Tornberg pohtii.

Eksotiikkaa on taatusti luvassa, kun Afrikan helteisiin tottuneet pelaajat saapuvat tunturiin. Myös Suomen pelaajille luminen miljöö luo mukavaa vaihtelua. Joukkue julkistetaan 10 päivää ennen kohtaamista, mutta varmaa on jo se, että ammattilaiskentät jättänyt Jarkko Nieminen on mukana kokoonpanossa.

- Olen aina edustanut mielelläni Suomea Davis Cupeissa, ja etenkin kotiotteluissa on omanlaistaan taikaa. Odotan innolla Levin-matkaa, sillä suomalainen luonto ja erityisesti Lappi ovat lähellä sydäntäni. Onkin kiinnostavaa päästä pelaamaan tennistä tunturien keskellä, Nieminen kertoo.

Hänen tennismailansa on saanut levätä uran päätöksen jälkeen, mutta liikunta ei ole jäänyt. Nieminen on pitänyt kuntoa yllä käymällä muun muassa luistelemassa, pelaamassa salibandya ja treenaamassa kuntosalilla.

- Pääsen aika nopeasti pelivireeseen. Varsinaisia otteluita en pelaa ennen Davis Cupia, mutta treenimatseja kylläkin. On todella mukava päästä jälleen Suomen joukkueen kanssa kentälle.

Ottelut pelataan Kittilän Urheiluhallissa, jonne tuodaan Final Nightissa nähty, uudelleen hitaammaksi maalattu kenttäalusta. Kentän ympärille rakennetaan katsomo 500-600 hengelle. Lipunmyynti alkaa helmikuun alussa. 

Suomi ja Zimbabwe kohtasivat Davis Cupissa myös vuonna 1996, jolloin Zimbabwe vei kotonaan voiton 4-1. Suomen riveissä pelasi tuolloin muun muassa joukkueen nykyinen kapteeni Kim Tiilikainen.

 Suomi vs Zimbabwe/Davis Cup. Joukkueet julkaistaan 10 päivää ennen: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100030656

 

 

 

Sivua päivitetty: 
2.2.2016