Lapin alueteatterin vierailu: KORJAAMO

Printer-friendly version
Tapahtumapäivämäärä: 
19.11.2019

Lapin alueteatterin vierailu Kittilässä ti 19.11.2019 klo 19.00

Paikka: Kittilän työväentalo

Liput:aikuiset 17 € ja opiskelijat 10 € sis. väliaikakahvit

Esityksen kesto: 1h 50 min, sis. väliajan.

 

Korjaamo on moottoriöljyn katkuinen kertomus kahden miehen töyssyisestä ystävyydestä ja pyristelyistä uusien elämäntilanteiden edessä. Korjaamon omistajaa Jallua painaa konkurssiuhka, ja apumieheksi palkattu Ola kipuilee avioeroaan sekä potkujaan rehtorin virasta. Kun käsin korjaamisen taidolle ei tahdo riittää kysyntää teknologian syödessä työt, hiipii mieleen salakavala pelko: onko aika ajanut keski-ikäistyneiden miesten ohi vai onko tulevalla vielä jotain annettavaa?

Tyhjäkäyntiin kyllästyneet kaverukset päättävät laittaa uuden vaihteen silmään ja alkaa tehdä Youtube-videoita korjaamon arjesta. Tubettaessaan koneiden korjauksesta miehet tulevat samalla paikanneeksi omien konepeltiensä lommoja. Tahattoman hauskoilla videoilla juttu luistaa kuin vaseliini, mutta yhteentörmäyksiltäkään ei vältytä. Auttaako keskinäinen lojaalius selviytymään kaveruuden kupruista ja muutoksen pelosta?

Mika Myllyahon käsikirjoituksen miehet ovat sekä huvittavan että liikuttavan aitoja – samoin kuin heidän ystävyytensä kuvaus koskettaa ja naurattaa yhtä aikaa. 

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Mika Myllyaho
Ohjaus: Eljas Liinamaa
Lavastus: Pentti Uimonen
Rooleissa: Kari Koivukangas ja Marko Syysmaa

 

Yhteistyössä Kittilän kulttuuritoimi ja Rovaniemen teatteri, Lapin alueteatteri

Sivua päivitetty: 
8.10.2019