KORONAOHJEET JA TIEDOTTEET

Printer-friendly version

Tällä sivulla kerrotaan Kittilän kunnan koronavirukseen varautumisesta. Lisäksi tänne kootaan muiden viranomaisten ja toimijoiden ohjeistuksia ja linkkejä aiheesta. Virusta koskeva olennainen tieto kerätään yhdelle sivulle, jotta tieto ei huku julkaisuvirtaan ja myös muille ajankohtaisille aiheille jää tilaa.

Sivu ei tule kertomaan kaikkea koronavirukseen liittyvää. THL viestii ja vastaa koronavirukseen liittyvistä valtakunnallisista linjauksista sekä antaa yleisiä ohjeita mm. tartunnan välttämiseen. Myös ministeriöt ja aluevirastot antavat linjauksia ja informaatiota. Sairaanhoitopiirit ovat vastuussa mm. tartuntatilanteen viestimisestä.

Kittilän kunnan koronavirus-sivun tarkoitus on kertoa miten valtakunnalliset linjaukset vaikuttavat Kittilässä ja mistä Kittilässä olevat ihmiset voivat saada tarvitsemaansa apua tai neuvontaa.

 

Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet

 

Uusin koronaohje:

26.3.2020: Kittilän kunnan 8. koronaohje ja tiedote

23.3.2020: Kittilän kunnan 7. koronaohje ja tiedote

19.3.2020: Kittilän kunnan 6. koronaohje ja tiedote

17.3.2020: Kittilän kunnan 5. koronaohje ja tiedote

16.3.2020: Kittilän kunnan 4. ohje koronavirusepidemiaan varautumisessa

12.3.2020: Kittilän kunnan 3. ohje koronavirusepidemiaan varautumisessa

9.3.2020, Ohje koronavirukseen varautumisessa

20.1.2020, Koronavirus ei aiheuta erityistoimenpiteitä, hyvä hygienia riittää

Kittilän ajankohtaista tiedotusta aiheesta voit seurata myös Kittilän kunnan Facebook-sivulta ja Kittilän kunnan Twitteristä.

 

Muut koronavirukseen liittyvät tiedotteet:

19.3.2020 Kittilän kunta järjestää päivittäistavaroiden ja apteekkituotteiden kuljetuspalvelun yli 70-vuotiaille

Yrityslistaus, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta: Kotiinkuljetusta tarjoavat palvelut ja asiakkaan kotona tarjottavat palvelut Kittilässä (jatkuvasti päivittyvä tiedote)

 

 

Puhelinnumerot

Terveyskeskuksen koronavirusneuvontapuhelin, p. 040 185 1552. Numerossa ei ole takaisinsoittopalvelua, joten jos numero on varattu, soitathan myöhemmin uudelleen.
Neuvontapuhelin auttaa erityisesti koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä, jotta vapautetaan päivystysnumeron ruuhkautumista. Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, arkisin klo 8 - 16.

 

Kittilän kunnan terveyskeskuksen päivystysnumero on 0400 356 498.
Huomiothan, että päivystysnumero on kuormittunut juuri nyt. Soitathan koronavirukseen liittyen vain siinä tapauksessa, että kärsit vakavista hengitystieoireista tai kuulut riskiryhmään. Lieväoireisena suositellaan käytettäväksi kotihoito-ohjeita.

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta 0295 535 535, linkki valtioneuvoston sivuille
Neuvonta on alkuvaiheessa tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät voi hakea tietoa internetistä.
 

Levin korona-tiedotus

Visit Levin ylläpitämä korona-info sivu löytyy täältä www.levi.fi/korona-info ja englanniksi www.levi.fi/en/corona-info

Hissiyhtiö Levi Ski Resortin korona-aiheiset tiedotteet www.levi.ski/korona-info sekä englanniksi www.levi.ski/corona-info

 

Tietoa yrityksille

Korona: Ajankohtaista yrityksille, Kideve Elinkeinopalveluiden kokoaman tietopaketti. Tietoa ja linkkejä alueen yrityksille liittyen koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen, sen tuomiin haasteisiin ja niistä selviämiseen. Kideven ajankohtaisista etätilaisuuksista löytyy tietoa www.kideve.fi sekä Kideven Facebook-sivustolta: www.facebook.com/kideve

ELY-keskuksen alueellinen tietopaketti palveluista, joista on apua yrityksille koronan aiheuttamissa vaikeuksissa. Sivulta löytyy myös kootusti Lapin ELY-keskuksen ja TE-toimiston keskeisten palvelujen yritysasiantuntijoiden yhteystiedot. Tietopakettia päivitetään jatkuvasti. www.ely-keskus.fi/web/ely/lappi-koronatietoa

 

Kuntaliiton ohjeita

Kuntaliiton ohjeita koronavirukseen liittyen

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronavirustietoa

THL:n verkkosivu, koronaviruksen ajankohtaissivu mm. usein kysyttyä, tartuntatilanne Suomessa, Euroopassa ja muualla maailmassa, tietoa viruksesta, tyypilliset oireet.

Koronavirus COVID-19, mm. tietoa viruksesta ja sen tarttumisesta ja tartunnan ehkäisystä.

Maailmanlaajuista tietoa COVID-19 -viruksesta

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

Sivua päivitetty: 
27.3.2020