Kittilä-postimerkki julkaistaan 7.10.2016

Printer-friendly version

Tiedote: Posti, 28.9.2016

 

Postimerkin päivää juhlitaan vaakunapostimerkeillä - Omakuvapostimerkeissä 72 erilaista kuntavaakunaa

 

Vuosittaista Postimerkin päivää vietetään perjantaina 7.10.2016. Juhlapäivän kunniaksi myyntiin tulee ainutlaatuisia kuntavaakuna-aiheisia postimerkkejä, joihin voi saada myös paikkakunnan oman erikoisleiman. Postimerkkejä voi ostaa Postin verkkokaupasta ja Postin myymälöistä sekä hyvin varustetuista myyntipisteistä ja jälleenmyyjiltä.

 

Aikaisempina vuosina Postimerkin päivän Omakuvapostimerkkien kuva-aiheet ovat vaihdelleet paikkakunnasta toiseen. Vaakuna-aiheisia merkkejä kokeiltiin kuudessa kaupungissa (Jyväskylä, Kouvola, Lohja, Naantali, Oulu ja Vaasa) keväällä 2016 ja suuren mielenkiinnon vuoksi 72 eri kunnan vaakunapostimerkit päätettiin ottaa valtakunnalliseen levitykseen postimerkkien juhlapäivänä.

Kittilän vaakuna-aiheinen postimerkki julkaistaan postimerkin päivänä 7.10.2016.

 

Vaakunamerkit ovat 1. luokan Omakuvapostimerkkejä ja niitä myydään 1,50 euron hintaan. Postin verkkokaupassa merkkejä myydään arkeittain. Minimitilaus on 1 arkki, jossa on 10 postimerkkiä.

 

Erikoisleimassa vaakunakilpi

Postimerkin päivällä on myös graafikko Jukka Talarin suunnittelema oma erikoisleima. Leiman kuva-aiheessa on tyhjä vaakunakilpi, jonka takaa esiin työntyvä postimerkin ääriviiva muodostaa kilvelle kruunun

Kuntakohtaisen erikoisleiman saa 7.10. kaikista mukana olevista posteista (PDF). Myymälöiden katuosoitteet voi tarkistaa Postin sivulta www.posti.fi/postit.

 

Lisätietoja:

 

Kuvat kaikista postimerkeistä:
http://digilibrary.emmi.fi/?cart=2843-mfmcegjcgd&l=FI

Tietoa vaakunoista osoitteessa www.kunnat.net/fi/kunnat/vaakunat

Yhteyspäällikkö Pirjo Johansson, Posti Oy, puh. 020 451 5315, pirjo.johansson(at)posti.com
Design Manager Petri Pohjolainen, Posti Oy, puh. 020 451 5572, petri.pohjolainen(at)posti.com

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille

Sivua päivitetty: 
7.10.2016