Levin uutisia

Subscribe to Levin uutisia feed
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Updated: 5 hours 27 min ago

Ilotulitteiden käytön rajoitus Levillä

10.12.2018

PELASTUSLAITOS TIEDOTTAA: Lapin pelastustuslaitos kieltää ilotulitteiden ampumisen 31.12.2018 kello 18:00 - 1.1.2019 kllo 02:00 välisenä aikana Levikeskuksen alueella lain vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta 3.6.2005/390 92 §:n perusteella.

Kittilän Jouluyö tuo joulutunnelman kirkonkylälle 5.12.18

29.11.2018

Kittilän Jouluyö -tapahtuma järjestetään Kittilän kirkonkylällä keskiviikkona 5.12.2018. Kaupat pitävät ovet auki yöhön saakka ja Kittilän torilla, kirkonkylän yrityksissä ja kylällä eri pisteissä on runsaasti tapahtumia tarjolla. Jouluyönä voi tavata Joulupukin ja löytää lukuisia hyviä joulutarjouksia liikkeissä.


Jouluyön iltaohjelma alkaa kirjastolta, kun hevoskärryjen johtama Joulupukin ja lasten joulukulkue suuntaa torille. Kulkueeseen saa yleisö liittyä mukaan, lapset vanhempien seurassa. Joulupukki on tavattavissa kulkueen jälkeen torilla klo 20 saakka. Kittilä 150 CD-levy julkistetaan klo 18 torilla, jossa myös levyn artisteja esiintyy. Levyjä saa ostaa Kittilä 150-puodista, joka on avoinna Hotelli Kittilän aulassa klo 17-23.


Kittilän Jouluyö -tapahtuma tuo kirkonkylälle joulutunnelmaa, kun kaupat ovat auki klo 23 saakka jouluostoksia tekeville. Kirkonkylän kaupoissa ja Jouluyön tapahtumapaikoissa kiertämällä voi ratkaista sana-arvoituksen ja osallistua arvontaan. Illan päätteeksi osallistuneiden kesken arvotaan kolme suurta yllätyspakettia, jotka sisältävät tuotelahjoja jokaisesta mukanaolevasta yrityksestä. Kunkin paketin arvo on noin 500 euroa. Tänä vuonna pakettien lisäksi arvotaan Kittilä 150-arpajaisten palkinnot; pääpalkintona on henkilöauto. Lisäksi arvotaan polkupyöriä. Arvonta on klo 23 alkaen S-Marketin pihalla, ja illan päätteeksi nähtävä ilotulitus juhlistaa tänä vuonna 150-vuotiasta Kittilää.


Lisäksi kirkonkylällä on illan aikana paljon erilaista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa jouluisten leivonnaisten ja käsitöiden myyjäisiä ja joululauluja. Vuodesta 2008 järjestetyn tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Kittilän kauppiaat, Kittilän kunta; Kideve Elinkeinopalvelut ja Kittilän kunnan kulttuuritoimi sekä Kittilän yhdistykset. Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy sivuilta www.kideve.fi sekä www.kittila.fi.


Kirkonkylän yritykset toteuttavat tapahtumaa yhdessä
Jouluyö-tapahtuman järjestelyissä on vahvasti mukana useat kirkonkylät yrittäjät. Jouluyössä onkin hyvä tilaisuus tutustua kylän palveluvalikoimaan vierailemalla liikkeissä.

Arjen apua tarjoava Tunturiruska avaa ovensa kirkonkylällä
Jouluyössä uudet toimitilansa avaa hoiva- ja siivouspalveluja tarjoava Tunturiruska. - Asiakkaitamme ovat esimerkiksi lapsiperheet, ikäihmiset, liikuntarajoitteiset – kaikki, jotka tuntevat tarvitsevansa apua isoihin tai pieniin arjen askareisiin, yrittäjä Minna Mokko kertoo. Tapahtuma on yrittäjälle ennestään tuttu, mutta nyt hän on ensi kertaa yrityksenä mukana, innostunein ja hieman jännittävin tunnelmin. - Aina olen ihaillut, kuinka ihmiset ovat jouluyönä yhteishengessä, hyvällä mielellä ja sankoin joukoin mukana tapahtumassa. Toivon samaa positiivista ja yhteisöllistä tapahtumaa tällekin vuodelle. Jouluyönä pidämme samalla avajaiset toimitilassamme Kittilän keskustassa Valtatie 36:ssa, Cafe Soman ja Osuuspankin välissä. Mukavaa olisi, jos ihmiset tulisivat tutustumaan paikkaan, jossa kerromme tarkemmin palveluistamme sekä tilan käyttötarkoituksesta, Mokko jatkaa ja toivottaa kaikille hyvää joulunodotusta.

Lisätietoja:
Kauppiasyhdistys: Aarni Valkonen, kauppias, K-Supermarket Kittilä, p. 0400 636 844
Tapahtuma: Kideve Elinkeinopalvelut, Veli-Matti Hettula, projektipäällikkö, p. 040 487 7556

OHJELMA: JOULUYÖ 2018

Torilla tapahtuu
Klo 17.30 Lasten tonttukulkue kirjastolta torille! Joulupukki ja hevosreki johtavat kulkuetta! Kaikki saavat osallistua, rekvisiitaksi voi ottaa tonttulakin päähän ja lyhdyn käteen Huomioittehan turvallisuuden: Lapsille aikuinen mukaan ja kulku tapahtuu jalkakäytävällä, noudatetaan varovaisuutta liikenteessä. Mukana myös yhdistyksiä! Kulkueeseen osallistuvat lapset palkitaan pienillä jouluyllätyksillä!
klo 18-20 Joulupukki vierailee lavalla ja on torilla tavattavissa.
Klo 18-19 KITTILÄ 150-CD:n julkistamistilaisuus. Levyn artisteja esiintyy torilla.
Kittilä 150 CD-levyjä (á 20€) myytävänä Kittilä 150-puodissa Hotelli Kittilän aulassa klo 17-23
S-Marketin pihalla
Klo 23 Joulupakettien & KITTILÄ 150 JUHLA-ARVONTA, palkintoina auto ja polkupyöriä.
Klo 23:15 Illan päättää ilotulitus! Juhlistamme Kittilä 150 -juhlavuotta! (Parhaiten näet ilotulituksen S-Marketin parkkipaikalta.)
Kirkonkylällä tapahtuu
Klo 14-15 Kirjastolla SATUBINGO. Kirjasto avoinna klo 11-16.
Klo 16-18:30 Seurakunnan joulumyyjäiset seurakuntakodilla.
Klo 17-23 KITTILÄ 150 -puoti Hotelli Kittilän aulassa.
Klo 21 ”Kittilä pauhaa” Paikkakunnan kuorot laulavat ja laulattavat kauneimpia joululauluja Kittilän kirkossa
NUORISOTILA KÄKI on avoinna klo 23 asti.
JOULUYÖNÄ eri paikoissa myös myyntipöytiä – mm. käsitöitä, leivonnaisia ym.
KINO YLÄRI, Valtatie 9A, Kittilä. Liput: aikuiset 8€, alle 18-v. 6€.
klo 15.15 Lasten TOIVE-elokuva: The Grinch (3D dub), K7
klo 20 TOIVE-elokuva: Olavi Virta, K12

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Ohjelma päivittyy sivulle www.kittila.fi ja www.kideve.fi.

Ylläs-Levi on kolmatta kertaa mukana Visma Ski Classics-sarjassa.

29.11.2018

Ylläs-Levi -hiihto päättää jälleen tulevan Visma Ski Classics -kauden. Pitkän matkan hiihdon maailmanmestaruussarja Visma Ski Classics alkaa tänä viikonloppuna Livignossa Italiassa. Perjantaina hiihdetään ammattijoukkueiden 15 km prologi ja sunnuntaina on vuorossa 28 km henkilökohtainen kisa. Molemmat tapahtumat toimivat ns. avauskisoina, joiden myötä esitellään kaikki 32 joukkuetta ja niiden hiihtäjät. Matkat ovat varsin lyhyet pitkiin kisoihin tottuneille hiihtosankareille ja urheilijat käyvät vielä läpi kovaa loppuvuoden harjoittelua, jotta varsinainen kiertue sujuisi hyvällä menestyksellä. Tästä huolimatta tuleva viikonloppu tarjoaa varmasti sykähdyttävää toimintaa ladulla ja runsaasti yllätyksiä.

Livignon jälkeen hiihtäjillä on joulurauha ja kenties aikaa räjäyttää muutama raketti uuden vuoden kunniaksi ennen kuin karuselli jatkuu tulevassa MM-kisakylässä Itävallan Seefeldissä 12.1.2019 (Kaiser Maximilian Lauf, 60 km). Kokonaisuudessaan kisoja on alkavana kautena 12 mukaan lukien tämän viikonlopun startit. Alkuvuoden kisat käydään Keski-Euroopassa ja keväällä siirrytään Pohjoismaihin, joissa on yhteensä neljä osakilpailua. Kiertueen pääkisoina ovat tuttuun tyyliin Italian Marcialonga, Ruotsin Vasaloppet ja Norjan Birkebeinerrennet. Ylläs-Levin 70 km matka 13.4.2019 päättää koko kauden ja Levillä järjestetään taas kiertueen palkintogaala.

Tuleva talvi on jo yhdeksäs Visma Ski Classics-sarjan kilpailukausi ja kehitys on ollut joka vuosi varsin kattavaa. Tälle kaudelle tulee ensimmäistä kertaa myös luisteluhiihtokilpailu, kun legendaarinen Engadin Skimarathon liittyi perheeseen. Ammattijoukkueita (pro teams) on enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja nuorten hiihtäjien määrä on kovassa kasvussa. Myös naishiihtäjiä nähdään kisoissa aikaisempaa suurempi määrä. Norja on edelleen hallitseva maa joukkueiden ja hiihtäjien lukumäärässä, mutta joukkoon mahtuu yhdeksän muuta maata Suomi mukaan lukien. Ranska on uusi tulokas maiden joukossa ja Eiffel-tornin juurelta saapuu peräti kaksi todella kovaa tiimiä karkeloihin.

Viime talvena Suomesta oli mukana peräti kolme tiimiä, joista vain yksi toimi täysin ammattimaisesti. Yksittäisiä suomalaisia hiihtäjiä oli mukana myös muissakin joukkueissa ja näin tulee olemaan myös tänäkin vuonna. Parhaiten tuloksellisesti menestyi Heli Heiskanen, joka oli viime vuonna kuudes naisten sarjan lopputuloksissa. Heli edustaa tulevana talvena tsekkiläistä Vltava Fund Ski Teamiä ja Helin tavoitteena on nousta haastamaan lajin kärkinaisia.

Kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi sijoittunut Team Mäenpää jatkaa edelleen ja heidän ykköstykkeinään ovat Ari Luusua, Niko Koskela ja ruotsalainen Evelina Bångman. Ari ja Niko pystyivät jo viime talvena tunkemaan itsensä kärkikymmenikköön muutamassa kisassa ja tänä talvena odotukset ovat jo paljon korkeammalla. Ei olisi ihme, jos suomalainen hiihtäjä nähtäisiin vihdoin Visma Ski Classicsin osakilpailun palkintopallilla.

Ylläs-Levi on mukana jo kolmatta kertaa päätöskisana ja tapahtumasta on tullut erittäin mieluisa kokemus kaikille sarjaa kiertäville huippuhiihtäjille. Lähes jokainen ammattihiihtäjä nostaa tapahtuman omaan suosikkikolmikkoon ja hyvin moni pitää Ylläs-Leviä jopa parhaana kisana. Lapin keväthanget, upeat maisemat, ainutlaatuinen tunnelma ja toimivat järjestelyt takaavat elämyksen, joka sopii sekä huipuille että harrastelijoille.

- Kaksi aikaisempaa vuotta ovat opettaneet meille paljon. Meillä on nyt loistava järjestelyorganisaatio, aivan mahtava rata, puitteet kohdallaan ja molemmilla kerroilla vielä Lapin aurinkokin on hellinyt meitä. Ei ihme, että Ylläs-Levi on lyhyessä ajassa noussut monen ykköstapahtumaksi, kilpailujohtaja Juha Vanhanen kertoo. 

Viime talvena Ylläs-Levi lisäsi ohjelmistoonsa lyhyemmän ja helpomman 55 km matkan, jonka lähtö on Äkäslompolosta. Kyseinen matka säilyy tarjonnassa ja lisänä tulee myös hauska hiihtotapahtuma lapsille.

- On tärkeää kehittää tapahtumaa ja saada palautetta hiihtäjiltä. Mutta liikaa uusia juttuja ei kannata keksiä joka vuodelle. Lyhyt matka toimi erittäin hyvin viime talvena ja haluamme viedä myös sitä vahvasti eteenpäin. Pyrimme myös kehittämään latuasemien palvelua ja hiomaan pieniä yksityiskohtia koko tapahtumassa. On hienoa kuulla, että huippuhiihtäjät pitävät kisastamme todella paljon, mutta haluamme nyt kehittää tapahtumaa niin, että myös tavallinen kansa nostaa tämän lempihiihdokseen. Täten toivotan kaikki hiihtäjät tervetulleiksi kokemaan aito Lapin hurmos – Ylläs ja Levi ovat valmiina, Juha jatkaa. 

Lisätietoa:

Game of Thrones tulee taas

27.11.2018

Viime talvena kansainväliseen suosioon noussut Lapland Hotelsin Game of Thrones® -teemainen lumikylä, saa jatkoa myös tänä talvena. Lainioon nousevan SnowVillagen pääosassa nähdään ikonisia hetkiä HBO:n hittisarjasta. Lapland Hotels odottaa lokakuun lopussa käynnistyneelle talvisesongille ennätyksellistä kasvua matkustajamääriin etenkin kansainvälisten vieraiden osalta.

Lapland Hotels SnowVillagen vuosittain eri teemalla rakennettuun lumikylään on perinteisesti ammennettu inspiraatio Lapin luonnosta. Jäästä ja lumesta rakennettu SnowVillage on sisältänyt muun muassa jääveistoksia, koristeltuja lumisviittejä, jääravintolan ja -jääbaarin sekä jäisen kappelin.

Viime talvena Lapland Hotels SnowVillage luotiin ensimmäistä kertaa yhteistyössä HBO Nordicin kanssa pohjautuen huippusuosittuun Game of Thrones® -tv-sarjaan.

– Idea Game of Thrones® -toteutuksesta sopi teemaksi täydellisesti. Tiesimme alusta alkaen, että meille on saapumassa äärimmäisen ammattitaitoinen jäänveisto- ja lumirakennusporukka, joka mahdollistaa tarkan ja kunniakkaan lopputuloksen. Odotamme innolla, minkälainen toteutus ensi talvelle syntyy. Viime vuoden lumikylä nosti asiakkaiden odotukset korkealle ja haluamme ehdottomasti lunastaa tämän mielikuvan tänäkin vuonna, Lapland Hotels SnowVillagen tuotantopäällikkö Janne Pasma kertoo.

Marraskuussa 2017 valmistunut Game of Thrones® -teemainen Lapland Hotels SnowVillage luotiin yhteistyössä HBO Nordicin kanssa. Yhteensä 20 000 neliömetrin kokoiselle alueelle rakennettu jäinen lumikylä sisälsi hotellihuoneita, jää- ja lumiveistoksiaveistoksia, jääravintolan ja cocktail-baarin sekä kappelin.

Lisätietoa aiheesta:

Lähde ja kuva: Lapland Hotels

World Cup Levi -katsojainfo

12.11.2018

FIS Alpine World Cup Tour saapuu seuraavaksi Leville ja Lappiin, kun ohjelmassa on pujottelun maailmancupin avauskilpailu 16.-18.11. Kokosimme sinulle tietoa Levin maailmancupin viikonlopusta, jotta saat kaiken mahdollisen irti tästä upeasta tapahtumasta sekä oheisohjelmista ja olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Levin maailmancupin kisarinnettä valmistellaan parhaillaan. Säilölunta levitetään ja pakkaskelit ovat taanneet hyvät lumetusolosuhteet rinteeseen, joten kisa-areena valmistuu aikataulussaan. Kisoihin saapuu joukkueiden myötä lähes 500 henkilöä, joista urheilijoita on 170 ja loput ovat mm. valmennus- ja huoltohenkilökuntaa 27 eri maasta.

193 miljoonaa katsojaa näki viime vuonna Levin maailmancupin tapahtumat TV:n välityksellä ja tänä vuonna luvun odotetaan jälleen nousevan. Paikalle on akkreditoitunut kuusi TV-yhtiötä, joka on ennätyslukema Levin maailmancupin historiassa. TV-yhtiöitä on tulossa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Itävallasta ja Ranskasta.

VIIKONLOPUN OHJELMAPerjantai 16.11.2018

14:00 - 17:45 Lasten pujottelukilpailu eturinteellä

18:30 - 18:45 Lasten pujottelun palkintojenjako Zero Pointilla

18:45 - 19:45 Levi Worldcup 2018 -avajaiset ja naisten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla

 • Tulishow
 • Makupaloja Steve ’n’ Seagullsin illan keikasta
 • Suomen joukkueen haastattelu

22:00 - 04:00 Steve 'n' Seagulls Hullu Poro Areenalla

Lauantai 17.11.2018

09:30 - 18:00 Yleisökuljetukset non-stop

10:00 Kisa-alue ja Lapland Avenue aukeavat

11:15 Naisten pujottelu, 1. kierros

14:15 Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

Carlsberg after ski yleisöteltassa kello 18:00 asti.

19:00 Miesten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla

22:00 - 04:00 Evelina Hullu Poro Areenalla

Sunnuntai 18.11.2018

10:00 - 16:00 Yleisökuljetukset

11:15 Miesten pujottelu, 1. kierros

14:15 Miesten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

LIPUNMYYNTI

Kilpailuihin myydään pääsylippuja, joiden hinnat ovat aikuisilta 20 € / päivä ja lapsilta 7 - 12 v. 5 € / päivä. Kahden päivän pääsylippu maksaa aikuisilta 30 € ja lapsilta 8 €. Lapset alle 7 v. pääsevät ilmaiseksi vanhempien seurassa. Lippuja saa kätevimmin ennakkoon Levin Matkakaupasta. Levillä kisaviikolla lippuja myyvät Oy Levi Ski Resort Ltd, Levin Matkailuneuvonta, sekä alueen hotellit.

Osta liput

Pääsylippuja voi luonnollisesti ostaa myös kisa-alueelta! Hissilippu ei oikeuta sisäänpääsyyn. Levi Centerin alue oheistapahtumiin ei ole pääsymaksua.

KIELLETYT TAVARAT SEKÄ LEMMIKKIELÄIMET

Seuraavat tavarat ja aineet ovat kiellettyjä tapahtuma-alueella:

 • Päihteet tai muut huumaavat aineet
 • Terä- ja ampuma-aseet
 • Räjähteet, raketit tai muu syttyvä / räjähtävä materiaali
 • Lemmikkieläimet
 • Kauko-ohjattu ilmailualus ja lennokki
YLEISÖN SISÄÄNKÄYNTI

Yleisön sisäänkäynti kilpailualueelle on pääportista gondolirakennuksen oikealta puolelta. Sisääntulopaikalla on järjestetty lipunmyynti. Oikeudet muutoksiin pidetään.

Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erikseen kuljetusta Levi Black -alueelta.

LIIKENNEJÄRJESTELYT

Levin maailmancup aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levi Black-alueella tämä tarkoittaa esimerkiksi nopeusrajoituksien muutoksia sekä pysäköinnin rajoittamista.

Levin keskustan alueen liikennettä tullaan rajoittamaan perjantaina 16.11. sekä lauantaina 17.11. klo 17.00 – 21.00 välisenä aikana. Tällöin ns. Eturinteiden edessä kulkeva Hissitie on suljettuna yleiseltä liikenteeltä.

Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuman aikoihin, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa!

PYSÄKÖINTI

Levi Black -kilpailualueella on maksullinen parkkipaikka yleisölle 10 € / ajoneuvo. Opasteet ohjaavat!

Levi Black -alueen parkkipaikan kapasiteetti on rajallinen ja tämän täyttyessä pyydämme käyttämään Levin keskustan parkkimahdollisuuksia. Ilmaiset non-stop yleisöbussit kuljettavat kätevästi kisa-alueelle.

Kilpailijoille, medialle ja organisaatiolle on järjestetty pysäköinti Levi Black alueella. Kulku tapahtuu ns. Levi Black pääliittymästä vain erillisellä kulkuluvalla. Myös yleisölle järjestetty bussikuljetus sekä taksit käyttävät pääliittymää.

Parkkialueet on merkattu selvästi kylteillä ja opasteilla aidattu tarpeen mukaan. Liikennettä sisäänajoa sekä pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erillistä pysäköintialuetta, yleiset parkkialueet ovat käytössä. Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaa, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa!

YLEISÖKULJETUKSET

Levin keskustasta on järjestetty yleisölle ilmainen non-stop kuljetus Levi Black -kilpailualueelle ja sieltä takaisin. Tämän aikataulu on seuraava:

 • LA 17.11. klo 09.30 – 18.00
 • SU 16.11. klo 09.30 – 16.00

Yleisökuljetusten reitti: Lapland Hotel Sirkantähti - Levinraitti Rakkavaarantie Hullu Porolle ( tien oikealla puolelle oleva pysäkki ) - Hissitietä Kotipizzan /Zeropointin pysäkille - Levi Hotelli - Levi Black -tapahtuma-alue.

Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erikseen kuljetusta Levi Black -alueelta.

MUUT KULJETUKSET

Ski bussi kulkee reittiä 1 (R1 = Zero Point - Rakkavaara - Koillisrinne - Zero Point 17. - 18.11. klo 09.00 – 19.30 puolentunnin välein.

LEVI BLACK (tapahtuma-alue)

Yleisölle on varattu katsomoalue maalialueen tuntumasta sekä kilpailurinteen alhaalta katsottuna oikealta puolelta. Nyt yleisöllä on mahdollisuus myös katsoa tapahtumia aivan rinteen reunalta myös ns. jyrkän osuuden tietämillä. Kisoihin on tuotu myös kaksi ns. jättiskriiniä, jotka sijoitellaan molemmille puolille Levi Black -rinnettä.

TOKKA-VIP -vieraille on varattuna katsomoalue maalialueen tuntumasta. Tänne pääsyyn vaaditaan erillinen kulkulupa.

Alhaalta katsottuna maalialueen oikealla puolella sijaitseva alue on varattu perheille. Katsomoalueiden ja gondolirakennuksen välisellä alueella kulkee ns. Lapland Avenue, jossa Levin ja Lapin yrittäjät tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Myös yleisön ravintolatiloja sijaitsee tällä alueella.

Alueella myydään myös virallisia Levi World Cup -kisatuotteita. Lisätietoja Levi Shopista numerosta 0207 960 205.

Tapahtuma-alueelle on sijoitettu yleisiä wc-tiloja ja lisäksi myös erillinen wc-teltta. Inva WC:t sijaitsevat gondolirakennuksen alakerrassa. Kulku alapihan kautta (tarvittaessa hissillä myös yläpihalta). Ensiaputilat on niin ikään sijoitettu gondolirakennuksen alakertaan. Tapahtuman pelastussuunnitelma on tarvittaessa saatavilla.

LAPSET JA PERHEET

Lapsille ja perheille on järjestetty omia aktiviteetteja ja toiminta-alue Parttio Cafén läheisyyteen ylätasanteelle. Ylätasanteella on myös sisäänpääsyltään ikärajattomaan yleisötelttaan, josta pystyy seurata kisoja lasi-ikkunan läpi. Teltasta löytyy myös kahvilapalvelut ja lastenhoitohuone. Teltan läheisyydessä käytössä myös WC:t.

SOSIAALINEN MEDIA

Levin maailmancup panostaa viestinnässä erityisesti sosiaaliseen mediaan. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Olemme iloisia jos käytät seuraavia tunnisteita jakaessasi kuvia tapahtumista: #worldcuplevi #welcometowinter #levilapland

TELEVISIOINTI YLE TV2

YLE TV2 televisioi suorana lähetyksenä Levin alppihiihdon maailmancupin kilpailutapahtumat.

MAAILMANCUPISTA AIHEUTUVAT MUUTOKSET LEVIN ALUEELLA

Rinteet:

 • Kilpailurinne G.2 on suljettu yleiseltä käytöltä ennen kisoja sekä toistaiseksi kilpailuiden jälkeen.
 • Eturinteisiin rajataan kilpailijoille harjoittelualue.
 • Levi Black -alueelle ei pääse 15.-18.11.2017 ilman pääsylippua tai akkreditointia.

Gondolirakennus:

 • Gondoliravintola (Alpina Café) on kokonaan TOKKA -VIP vieraiden käytössä 17.-18.11.
 • Gondolirakennuksen alakerta on varattu median käyttöön.
 • Johtokeskus sijaitsee katsomon yläpuolella.
 • Löytötavarat toimitetaan johtokeskukseen.

Hotelli Hullu Poro:

 • Hotelli Hullu Poron Kongressikeskus toimii kisojen mediakeskuksena sekä kilpailutoimistona.
 • Sisäänpääsyyn vaaditaan akkreditointipassi.

Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuma-aikoina, joten järjestettyjen julkisten ajoneuvojen käyttö on toivottavaa (kts. liikennejärjestelyt)! Kisa alueelle kannattaa tulla ajoissa!

ALUEKARTAT

YHTEYSTIEDOT
 • Pääsihteeri Marko Mustonen – marko.mustonen@skisport.fi
 • Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari 0400 690 770 – jouni.palosaari@levi.fi
 • Kilpailutoimisto Natalia Lahtela 0400 818 484 – natalia.lahtela@skisport.fi
 • Levi Events Oy Satu Pesonen 040 820 94 19 – satu.pesonen@levi.fi

Kuva: Ville Heiskanen

Leville huippumoderni tuolihissi ja uusi West Point

9.11.2018

Laskettelukansa pääsee ensi vuoden lokakuusta alkaen kokemaan parhaan tuolihissikokemuksen mitä markkinat tarjoavat. Hissiasema on uuden tyyppinen, siinä on käytetty uusinta teknologiaa ja jonka melutaso on mahdollisimman pieni. Levi West –tuolihissi on erityisen tuulivarma normaalia painavampien Premiun -tuolien ansiosta, jotka on varustettu lisäksi heilahduksen vaimentimella.

Sen lisäksi, että Levi West –tuolihissi on äärettömän hiljainen ja vakaa, se on myös hyvin lapsiystävällinen. Hissiin siirrytään lähtömaton kautta ja laskettelijat istuvat Premium-tuoleissa, jotka ovat lämmitetyt ja normaalia leveämmät. Jokaisella on oma muotoiltu tuoli ja jalkojen väliin tulee lisäpuomi, mikä tekee siitä entistä turvallisemman. Läpinäkyvä suojakupu pitää tuulen ja lumen pois tuolihissin sisältä.

Uusi Levi West –tuolihissi vie Länsirinteiden alapäästä aina huipulle asti. Huipun ankkurihissi (11) siirretään tulevaisuudessa Vesirikka-autton hissin (13) jatkeeksi ja näin saadaan turvattua tunturin ympärikierto myös Gondolin ollessa suljettuna tuulen vuoksi. West Pointin ala-aseman yhteydessä oleva Tievan ankkurihissi (10) jää paikoilleen, turvaamaan laskettelupalvelut, jos Levi West –tuolihissi on kiinni kovan tuulen takia tai muun syyn vuoksi.

Uuden Levi West –tuolihissin oikealla puolen olevat rinteet (11.1 ja 10.1) saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen ja ne tulevat palvelemaan tulevaisuudessa mm. suurpujotteluharrastajia. Rinne (10.1) saa kokonaan uuden faceliftin, kun rinnettä levennetään, mutta sen profiili ja muodot jätetään nykyiselleen.

Levi West -hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4000 k-m2 suuruista omaa pientä kylää, West Point. Seitsemän erillisrakennusta tarjoavat 250 vuodepaikkaa ja tämän lähemmäksi laskukansa ei Levillä pääse rinnemajoitusta eli Ski in Ski out -konseptia. Majoitusrakennuksista hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä. Tämän lisäksi huoneista avautuu upeat maisemat niin Levitunturiin kuin naapurituntureille Kätkä- sekä Aakenustunturille. Keskelle U:n muotoista kylää nousee West Pointin sydän eli päärakennus, jossa sijaitsevat liiketilat, ravintolapalvelut sekä välinevuokraamo.

- Tämä on iso askel Leville. Investoinnin jälkeen neljäsosa tunturista eli South Pointista Gondolille tulee olemaan modernia hiihtokeskusteknologiaa. Siirtymät rinteisiin ovat mielekkäitä, kun saa istua tuulelta suojassa joko tuolihississä tai gondolihississä, sanoo Levin hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levi on aina halunnut olla edelläkävijä hiihtokeskuksen kehittämisessä ja hiihtokeskuksella on halu tuoda kuluttajalle parasta mahdollista palvelua ja lumielämyksiä tunturissa. Levi West -tuolihissi ja West Point -projekti on suurin vuosiin Levillä ja koko konseptin rakentaminen tulee kestämään vuosia. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa ja tuolihissin osuus on tästä noin 8 miljoonaa euroa.

- Hissin perustusten rakentaminen aloitetaan tammikuussa ja maastotyöt sekä hissin pysytys alkavat heti talvikauden päätyttyä ensi keväänä. Levi West - tuolihissi tulee käyttöön talvikaudelle 2019-2020. West Pointin rakennusoikeus tulee myyntiin ja markkinavoimat ohjaavat siltä osin West Pointin nousua ja kasvua, mutta ensimmäiset rakennukset ovat toivon mukaan käytössä jo talvella 2020-2021, arvioi toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

DOPPELMAYER D-LINE TIEDOT:

Hissin tiedot
Vetopituus 1108 m
Korkeusero 271 m
Kapasiteetti 3000 henkeä tunnissa
Ajonopeus 5 m/s
Ajoaika 4,11 min
Lähtömatto
Tuoleja 69 kpl

D-Line: DCD-tuoli

Doppelmayr Chair Detachable (DCD) yhdistää turvallisuuden ja laadun nykyaikaiseen designiin. Käytetyt materiaalit on valittu täyttämään korkeimmat kestävyysvaatimukset. Uuden D-Line-ripustuksen muoto ja toiminta takaavat parannetun matkustusmukavuuden.
Turvallisuusoptimoitu design
Ergonomisesti muotoillut istuimet (erilliset)
520 mm istuinleveys
Istuinlämmitys pistokeliitännällä
Miellyttävät jalkatuet
Suojakupu
Heilahduksen vaimennin

D-Line: asema-D

Erityisen tärkeitä ovat asemien muoto, materiaali ja toiminta: Köysiratatekniikkaa hienoimmillaan, pelkistettynä olennaiseen, pakattuna kauniiseen muotoon ja tämä kaikki parhaalla suorituskyvyllä.
Aitoa lasia ja multimediatoteutus
Kumieristetyt kulkukiskot
Äänivaimennettu ulko-ohjain
Värähtelyominaisuuksiltaan parannetut asemarullastot
Melua vähentävä köysipyörän muoto
Aluskatteen uudenlainen viimeistely

Kuvat: Doppelmayer

Muutoksia reittiliikenteen pysäkeissä Levillä ja Kittilän kirkonkylällä

31.10.2018
Leviraitin pysäkki poistuu kaukoliikenteen käytöstä toistaiseksi, kaukoliikenne pysähtyy Hissitiellä 29.10.2018 alkaen

Kartta Leviraitin ja Hissitien pysäkkien muutoksesta kaukoliikenteen osalta.

Leviraitin pysäkit (pysäkkien nimet: Leviraitti P, Leviraitti E) poistuvat kaukoliikenteen käytöstä toistaiseksi maanantaista 29.10.2018 alkaen. Linja-autopysäkkien tunnukset tulevat maanantaina 29.10.2018 Hissitielle Levi Hotel Span kylpylän kohdalle.

Lapin ELY-keskus on yhdessä Kittilän kunnan kanssa toteuttanut Levi Hotel Span remontin ajan voimassa olevat pysäkki- ja reittimuutokset Levillä liikenneturvallisuuden takaamiseksi. Kylpylähotellin remontin aikana reitti kulkee Levin keskuksessa Hissitien ja Rakkavaarantien kautta.

Reittiliikenteen aikatauluissa pysäkkinä on edelleen Levi Hotel Spa, eikä tämä järjestely aiheuta tarvetta muutoksiin, koska uusi pysäkkipari on kylpylärakennuksen kohdalla.

Muutos ei myöskään vaikuta Ski bussin pysäkkeihin. Leviraitin pysäkit säilyvät edelleen paikallisliikenteen (Ski Bussin) pysäkkeinä ja Hissitien ZeroPointin pysäkki toimii edelleen vain paikallisliikenteen pysäkkinä, ei kaukoliikenteen.

Kittilän kirkonkylän pysäkki siirtyy pysyvästi 1.11.2018 alkaen

Kuva kirkonkylän pysäkin muutoksesta.

Kittilän kirkonkylällä osoitteessa Valtatie 62 sijaitseva reittiliikenteen pysäkki siirtyy 1.11.2018 osoitteeseen Valtatie 49. Pysäkki siirtyy noin sadan metrin matkan toiselle puolelle Valtatietä.

Pysäkin siirrolla halutaan tarjota liikennöitsijöille ja joukkoliikenteen asiakkaille mahdollisuus asioida kiinteistössä sijaitsevan Hotelli Kittilän ja ravintola OunasHovin tiloissa linja-auton pysähdysten aikana.

Samassa yhteydessä etelään menevän liikenteen pysäkki (n. runsaat 50 metriä) etelään Hotelli Kittilästä poistuu käytössä. Jatkossa Hotelli Kittilän pihalla oleva pysäkki katoksineen toimii sekä etelään että pohjoiseen suuntautuvan liikenteen pysäkkinä.