Levin uutisia

Subscribe to Levin uutisia feed
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Updated: 3 hours 25 min ago

Tevetuloa pyöräilemään Leville

23.5.2017

Leville on saapunut lomalaisten käyttöön 120 kpl kyläpyöriä, joiden vuokraus on maksutonta. Pyörän vuokrausaika on 24 tuntia. Asiakkaat voivat vuokrata pyörän antamalla henkilötietonsa varausjärjestelmään.

Pyörien viralliset vuokrauspaikat ovat:

 • Ravintola Draivi golfkentällä
 • Gondolialueen vuokraamo
 • Hotelli Hullu Poro
 • Hotelli K5
 • Hotelli Levi Panorama
 • Kylpylähotelli Levitunturi
 • Lapland Hotel Sirkantähti
 • Levin Matkailuneuvonta
 • Sokos Hotel Levi
 • Zero Point

Lisätietoa kyläpyöristä

Levi24 pyöräillään 16.-17.6.2017 Levillä

23.5.2017
Levi24-maastopyöräilytapahtuma järjestetään jo 11. kerran

Jo 11. kertaa järjestettävä Levi24-maastopyöräilytapahtuma houkuttaa osallistujia vuodesta toiseen. Eikä ihme, sillä kesäkuun puolivälissä järjestettävän tapahtuman idea on erittäin yksinkertainen – 24 tuntia aikaa pyöräillä Levitunturin mahtavissa maisemissa, pisimmän kokonaismatkan ajanut voittaa. Hyvän fiiliksen maastopyöräilytapahtumaan osallistumalla on mahdollista tuottaa hyvää myös muille.

– Levi24 on urheiluhenkinen maastopyöräfestivaali hauskaa pitäen ja hyvää tehden, johon toivotamme kaikki maamme pyöräilyseurat ja -harrastajat sekä urheilulliset kaveri- ja työporukat tervetulleiksi mukaan. Kilpailusta huolimatta iso osa osallistujista tulee nauttimaan tapahtuman ainutlaatuisesta tunnelmasta. Osalle puolestaan osallistumissyy on hyväntekeväisyys, jonka kohteena on perinteisesti ollut lastensairaala, kertoo tapahtuman koordinaattorina toimiva Jari ”Kide” Kiiskinen Leviltä.

Monipuolinen ja vaihteleva Levi24-kilpailureitti on pituudeltaan noin yhdeksän kilometriä ja se sopii hyvin myös ensikertalaiselle. Päänäyttämönä toimii Levin keskustassa Zero Pointin ympäristö, joten kyseessä on myös hyvin katsojaystävällinen tapahtuma.

– Kokenut kilpakuski ajaa reitin kertaalleen noin puolessa tunnissa, vähemmän kokeneelle tuntikin on hyvä kierrosaika. Parhaat ajolinjat ja vaihteiden käytön oppii kunnolla parin kierroksen jälkeen. Haasteina reitillä on lähinnä jyrkimmät ylämäet ja mahdolliset kosteikot. Tämän vuoden uutuuksina on yrityksille oma lyhyempi 8 tunnin kilpailu sekä perheen pienimmille soveltuva rata ja tunnin pyöräily, joten hieno tapahtuma sopii takuulla kaiken kuntoisille ja tasoisille, jatkaa Kiiskinen.

Mielenkiintoinen tapahtuma, yötön yö, Levin hyvät palvelut sekä laadukkaat majoitusvaihtoehdot houkuttavat osallistujia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Viime vuonna Levi24-tapahtuma keräsi noin 400 osallistujaa.

Ilmoittaudu mukaan

LEVI24 starttaa perjantaina 16.6.2017 klo 18 ja kestää 17.6. klo 18 saakka.

Sarjat:

 • Soolo naiset & soolo miehet: 50€
 • 2 henkilön joukkueet: 100€
 • 4 henkilön joukkueet: 200€
 • Hyväntekeväisyyssarja (max. 8 hlö): 350€ + ALV (24%)
 • Yrityssarja (3-6 hlö) lauantaina 17.6. klo 10-18: 450€ + ALV (24%)
 • Lasten sarja lauantaina 17.6. klo 17-18 Lastenmaan ympäristössä: 20€

Tarkemmat tiedot tapahtumasta

Vuoden parhaat hiihtokeskukset on valittu

28.4.2017

Vuoden 2017 hiihtokeskus on Pyhä, Vuoden lähikeskus Kasurila ja Vuoden hiihtokoulu Laajiksen hiihtokoulu. Valinnan teki Visit Finlandin johtama raati.

Pyhän persoonallisuus vakuutti raadin

Pyhä on rakentanut johdonmukaisesti omaa identiteettiä ja keskuksessa onkin kokonaisvaltainen luontoelämys vahvasti läsnä. Hiihtokeskuksen kehitystyön ytimessä on jo vuosia ollut ”ski in – ski out -konsepti”, jonka myötä Pyhästä on muodostunut helposti lähestyttävä ja kodikas lomakohde.

Hiihtokeskuksen rinteet saavat laskijoilta kiitosta monipuolisuudestaan ja hyvästä kunnostaan. Pyhä on tuonut myös uudenlaisen lähestymiskulman lumilautailijoiden ja freestyle-laskijoiden suorituspaikkoihin, kun perinteinen snow park on muokattu rinteen muotoja hyödyntämäksi seikkailualueeksi. Keskuksen juniori-park kerää myös kiitosta.

Kasurila on monipuolinen kasvattajakeskus

Hyvä lähikeskus on helposti saavutettavissa, tarjoaa monipuolista tekemistä ja hoidettu esimerkillisesti. Näin toimitaan Siilinjärvellä Kasurilassa.

Kasurilassa on esimerkillisesti huomioitu eri tasoiset ja ikäiset laskettelijat. Lisäksi rinteiden kunto ja henkilökunnan ystävällinen asenne keräävät laajalti positiivisia kommentteja. Erityisesti valintaraatia ilahduttaa monipuoliset snow parkit, niistä kun löytyy sopivat suorituspaikat aivan pienimmille aloittelijoille kuin kokeneille freestyle-laskijoille sekä lumilautailijoillekin. Keskuksessa kannustetaan ja innostetaan hienosti tulevaisuuden suksi- ja lautataitureita. Kasurila onkin todellinen kasvattajakeskus.

Laajiksen hiihtokoulu innostaa uusia harrastajia

Laajiksessa hiihtokoulu on keskeinen osa hiihtokeskuksen toimintaa. Laajiksen hiihtokoulu on tehnyt vahvaa työtä houkutellakseen uusia harrastajia laskettelun ja lumilautailun pariin. Hiihtokoulu on esimerkiksi järjestänyt ilmaisia kokeilutapahtumia sekä säännöllisen harrastamisen mahdollistavia kausikursseja.

Laajiksen hiihtokoulu tekee myös yhteistyötä paikallisten seurojen (JFS ja JHS) kanssa ohjaamalla hiihtokoulun käyneitä mukaan seuratoimintaan. Lisäksi hiihtokoulu on tehnyt yhdessä keskuksen ja Jyväskylän Freestyleseuran kanssa parkkien turvaohjeistuksen.

Kunniamaininta Vuokatille

Valintaraati päätti myöntää kunniamaininnan Vuokatin hiihtokeskukselle hiihtokoulun sekä lasten ja aloittelijoiden suorituspaikkojen kehittämisestä. Hiihtokoulun Hupila-rakennus ja sen edustalle rakennettu hiihtokoulualue tarjoaa lapsiperheille sekä aloittelijoille ensiluokkaisen, helpon ja miellyttävän paikan perehtyä laskettelun ja lumilautailun hienoon maailmaan.

”Valintaraati korosti tänä vuonna pitkäjänteistä, suunnitelmallista ja innovatiivista työtä laskettelijoiden suorituspaikkojen kehittämiseksi. Kaikki palkitut – Pyhä, Kasurila ja Laajiksen hiihtokoulu – ovat vahvasti laskettelijoiden asialla, ja tekevät esimerkillistä työtä niin uusien harrastajien innostamisessa huomioiden kuitenkin kokeneiden laskijoiden tarpeet. Tästä työstä hyötyy koko toimiala”, sanoo Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen.

Vuoden hiihtokeskuksen, Vuoden lähikeskuksen ja Vuoden hiihtokoulun valitsi raati, jonka puheenjohtaja oli Finpro Oy:n/Visit Finlandin Anne Lind. Raadissa mediaa edustivat Jussi Ovaskainen ja Jori Tamminen (Lumipallo.fi), lajiliittoja Mika Anderson (FSA) ja Marko Mustonen (Ski Sport Finland), hiihdonopettajia Timo Welsby (SHORY:n pj) sekä matkailu- ja ravintola-alaa Eeva Puhakainen (Haaga-Helia). Raadin työkaluina oli Facebookissa tehty laaja kuluttajakysely sekä hiihtokeskusten johdon äänestystulokset.

Lisätietoja:
Harri Lindfors, toiminnanjohtaja SHKY
p. 050 540 9000
email harri.lindfors(at)ski.fi

Jouni Palosaari, toimitusjohtaja Oy Levi Ski Resort Ltd
p. 0400 690 770
email jouni.palosaari(at)levi.fi

SHKY
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka tavoite on lisätä laskettelun harrastajamäärää ja harrastusaktiivisuutta sekä varmistaa toimialan terve kasvu. Yhdistyksen vastuulla on myös kuluttajavalistus hissi- ja rinneturvallisuudesta, sekä toimialan edunvalvonta-, koulutus- ja tutkimustoiminta.

Omistatko mökin tai huvilan Leviltä?

27.4.2017

Levi on kovassa nosteessa kansainvälisillä markkinoilla. Matkanjärjestäjät ja matkailijat etsivät kiihkeästi unohtumattomia elämyksiä tajoavia kohteita. Revontulet, lumivarmuus ja monipuoliset aktiviteetit ovat Levin vetovoimatekijöitä talvella. Puhdas ilma ja vesi, yötön yö sekä lähellä oleva luonto  ja monipuoliset ohjelmapalvelut tuovat matkailijoita Leville kesällä ja syksyllä. Matkailijamäärien kasvun odotetaan jatkuvan ensi kaudella.

Kasvavaa kysyntää varten Levin Matkailu Oy etsii lisää loma-asuntoja välitykseensä.

Tällä hetkellä on kysyntää erityisesti pienille lomahuoneistoille ja tasokkaille hirsi- ja kelohuviloille. Mitä parempi varustelutaso, sitä helpommin vuokrattava kohde. Hyvä varustelu ja kaunis sisustus lisäävät kiinnostavuutta. Leveät sängyt, tilavat suihkut ja hyvin toimivat internet-yhteydet ovat erityisesti aasialaisten matkailijoiden majoitustoiveissa korkealla.

Lue lisää aiheesta LeviNYT-lehdestä, s. 19.

Levin Matkailun omistajapalvelu auttaa mökinomistajia vuokrauksen järjestämisessä. Ota yhteyttä puhelimiste 016 639 3379 tai sähköpostilla omistajapalvelut@levi.fi.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi 2018 kisataan 14.4.2018

26.4.2017

Tunturi-Lapin upeissa maisemissa järjestettävä kansainvälinen hiihtotapahtuma kokoaa samalle viivalle maailman parhaat pitkän matkan hiihtäjät sekä suuren joukon hiihdon aktiiviharrastajia.

Maratonhiihtojen epävirallinen maailmancupkiertue Visma Ski Classics saapuu Suomeen jälleen huhtikuussa. Myös tulevana talvena Ylläs-Levi –hiihto on Visma Ski Classics –sarjan huikea päätöskisa, kun yhteensä kolmestatoista osakilpailusta koostuvan kiertueen finaali hiihdetään perinteisellä tyylillä Ylläkseltä Leville.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma oli menestys. Kilpailun noin 67 kilometrin pituinen reitti kulki Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitettiin kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittivat matkan tekoa.

Vuodelle 2018 tapahtumaa kehitetään edelleen ja odotukset sen suhteet ovat kovat.

– Ensimmäinen kisa oli osallistujilta saamamme palautteen mukaan täysi kymppi. Hiihtäjät kehuivat vuolaasti reittiä ja koko tapahtumaa, jonka aurinkoinen ja tuuleton kevätsää kruunasivat. Tavoitteenamme on ensi vuonna järjestää vieläkin ikimuistoisempi kokonaisuus, niin osallistujille kuin katsojille. Uskon, että tapahtumasta tulee jatkossa koko hiihtävän kansan päätösjuhla ja yksi kauden odotetuimmista tapahtumista, kertoo Levin Matkailun toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi.

Ylläs-Levi 2018 rekisteröityminen avautuu perjantaina 28.4. Nopean ilmoittautujan etuna 28.4.-5.5.2017 tapahtumaan ilmoittautuminen alennetulla 110€ rekisteröintimaksulla.

Tapahtuman kotisivut

Kuvat: Visma Ski Classics / Magnus Östh