Levin uutisia

Subscribe to Levin uutisia feed
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Updated: 14 min 50 sec ago

Visma Ski Classics Ylläs-Levi 2018 kisataan 14.4.2018

26.4.2017

Tunturi-Lapin upeissa maisemissa järjestettävä kansainvälinen hiihtotapahtuma kokoaa samalle viivalle maailman parhaat pitkän matkan hiihtäjät sekä suuren joukon hiihdon aktiiviharrastajia.

Maratonhiihtojen epävirallinen maailmancupkiertue Visma Ski Classics saapuu Suomeen jälleen huhtikuussa. Myös tulevana talvena Ylläs-Levi –hiihto on Visma Ski Classics –sarjan huikea päätöskisa, kun yhteensä kolmestatoista osakilpailusta koostuvan kiertueen finaali hiihdetään perinteisellä tyylillä Ylläkseltä Leville.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma oli menestys. Kilpailun noin 67 kilometrin pituinen reitti kulki Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitettiin kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittivat matkan tekoa.

Vuodelle 2018 tapahtumaa kehitetään edelleen ja odotukset sen suhteet ovat kovat.

– Ensimmäinen kisa oli osallistujilta saamamme palautteen mukaan täysi kymppi. Hiihtäjät kehuivat vuolaasti reittiä ja koko tapahtumaa, jonka aurinkoinen ja tuuleton kevätsää kruunasivat. Tavoitteenamme on ensi vuonna järjestää vieläkin ikimuistoisempi kokonaisuus, niin osallistujille kuin katsojille. Uskon, että tapahtumasta tulee jatkossa koko hiihtävän kansan päätösjuhla ja yksi kauden odotetuimmista tapahtumista, kertoo Levin Matkailun toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi.

Ylläs-Levi 2018 rekisteröityminen avautuu perjantaina 28.4. Nopean ilmoittautujan etuna 28.4.-5.5.2017 tapahtumaan ilmoittautuminen alennetulla 110€ rekisteröintimaksulla.

Tapahtuman kotisivut

Kuvat: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Levin Matkailu rekrytoi - Etsimme sinua energinen markkinointiassistentti

26.4.2017

Levin Matkailu vie eteenpäin Levin alueen matkailumarkkinointia sekä vastaa Levin alueen lukuisista kehitysprojekteista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Myynti- ja markkinointikonserniimme kuuluu tämän lisäksi Levin alueen keskusvaraamo/myynti, matkatoimisto Levi Travel sekä tapahtumayhtiö Levi Events. Kansainvälisistä tapahtumista operoimme mm. Levin Maailman Cupin ja huhtikuussa 2017 Levillä ensimmäistä kertaa hiihdetyn Visma Ski Classicin. Toimimme myös Levin alueen suurimpana mökkivälittäjänä sekä hoidamme Levin matkailuinfoa.

Nyt etsimme tiimiimme pirteää moniosaajaa markkinointiassistentin tehtävään

Työtehtäviisi kuuluu markkinoinnin tiimin avustaminen erinäisissä päivittäisissä markkinoinnin tehtävissä sekä avustava sisällöntuotanto sosiaalisen median kanavissa. Odotamme sinulta osaamista kuvankäsittelystä, toivomme että pystyt tuottamaan tekstisisältöä eri kanavissa sekä tunnistamaan suomenkielen pienet pilkkuvirheet. Sinulla on perustaidot graafiseen suunnitteluun ja pystyt taittamaan sisältöä omien kanaviemme tueksi. Toivomme, että digitaaliset kanavat sekä sosiaalinen media ovat sinulle tuttuja ja päivittäisessä käytössä. Kokemus valokuvauksesta katsotaan eduksesi.

Tiedät että matkailualalla tapahtuu niin viikolla kuin viikonloppuisin, uuden oppiminen on sinusta innostavaa. Olet omatoiminen ja käärit hihat parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Kommunikoit sujuvasti niin suomella kuin englannillakin.

Odotamme sinulta:

  • Graafisen suunnittelun perustaitoja
  • Kykyä tuottaa sisältöä eri kanavissa
  • Intoa, paloa ja halua kehittää sekä kehittyä eri digitaalisten kanavien parissa
  • Tarkkuutta päivittäisten markkinointitoimintojen avustamisessa
  • Suomen sekä englannin kielen taitoa
  • Kykyä tarttua asioihin ja pitää useat langat hyppysissä
  • Tiimityöskentelytaitoja

Ennen kaikkea, etsimme tiimiimme positiivista asennetta ja paloa olla mukana kehittämässä Levin matkailukohdetta yhdessä huipputiimin kanssa! Arvostamme suuresti positiivista elämänasennetta, innostusta matkailu- ja elämysliiketoimintaan sekä reipasta ”hands on”-meininkiä.

Are you the one – are you sparkling for it?

Me Levillä tarjoamme sinulle supermielenkiintoisen työkentän ja varmaa haastetta kansainvälistyvässä Lapin ykköskohteessa. Luontoaktiviteeteista, ulkoilusta ja hiihdosta/laskettelusta nauttivalle osaajalle Levi tarjoaa loistokkaat puitteet ympärivuotiselle viihtymiselle niin työ- kuin vapaa-aikana.

Teet töitä tiiviisti niin Levin Matkailun keskusvaraamon, matkailuinfon, matkatoimiston kuin alueen yritystenkin kanssa. Tehtävä on määräaikainen 30.4.2018 asti. Työpaikkasi sijaitsee Levillä.

Innostuitko? Hienoa! Lähetä hakemuksesi pian, sillä paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Jenni Ihatsu, Head of Marketing, puh. +358 50 511 4194.

Lähetä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen viimeistään 14.05.2017 sähköpostiosoitteeseen jenni.ihatsu@levi.fi

Suomi 100 hiihtovaellus Leviltä Haltille 17.-30.4.2017

17.4.2017

Suomi 100 -juhlavuoden teemaan suunniteltu hiihtovaellus Leviltä Haltille (n.350 km) on Tunturiladun ja Tunturikerho Njallan hanke, joka toivotti kaikki innokkaat vaeltajat ovat tervetulleiksi mukaan kokemaan ainutkertaisia elämyksiä keväisessä tunturiluonnossa. Hiihtovaellus starttasi tänään 17.4. Leviltä ja päättyy Haltille 30.4.

"Hankkeen tavoitteena on juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja tehdä Lappia tunnetuksi monin tavoin. Vaellus tapahtuu kevään parhaaseen hiihtoaikaan, jolloin hanget hohtavat tuhansina timantteina, aurinko lämmittää vaeltajan poskipäitä ja jossa tunturimaisemat ovat vaeltajien sielunmaisemaa. Kaikki tämä tapahtuu lisäksi maailman puhtaimmassa ilmastossa. Monipuoliset iltaohjelmat antavat lisämausteen vaellukselle. Samanhenkisten joukossa on nautinto tehdä yhteistä taivalta ja luoda ystävyyssuhteita loppuelämäksi. Kuljemme kylästä kylään Leviltä Näkkäläjärvelle. Sen jälkeen alkaa erämaa, jossa saamme kokea luonnon antamia elämyksiä."

Tarkemmat tiedot vaelluksen osallistujille ja yleisölle julkaistaan osoitteessa www.suomi100hiihtovaellus.fi

Lumilautailun Suomen mestarit 2017 kruunattiin Levillä

12.4.2017

Halutut tittelit houkuttelivat paikalle sekä nykyiset tähdet että nousevat suuruudet.

Torstaina kisattiin crossin mestaruuksista

Kolmipäiväiset kisat käynnistyivät torstaina lumilautacrossin merkeissä. Suomen-mestareiksi laskivat miehissä Matti Suur-Hamari ja naisissa Kristiina Nisula. Voiton myötä Suur-Hamarista tuli ensimmäinen lumilautailun SM-kisat voittanut paralumilautailija.

Miehissä crossin finaaliin pääsivät Suur-Hamarin lisäksi erityisesti freestyle-lajeja laskevat Peetu Piiroinen ja Janne Korpi sekä halfpipeä laskeva Markus Malin. Tiukan kisan jälkeen Suur-Hamari selvisi voittajaksi, Piiroinen sai hopeaa ja Korpi pronssia. Naisissa puolestaan finaaliin laskivat Nisulan lisäksi aikalaskut voittanut Emilia Kuosmanen, entinen maajoukkuelaskija Malla Partanen sekä nykyinen maajoukkuelaskija Ella Suitiala. Nisula liukui lopulta voittoon, Kuosmanen oli toinen ja Partanen kolmas.

Gromeissa eli 14-vuotiaissa ja nuoremmissa voiton veivät Aatu Partanen ja myös aikalaskut voittanut Telma Särkipaju ja rookieissa eli 15-17 –vuotiaiden sarjassa Saska Halmes ja niin ikään aikalaskut vienyt Sirja Niemi.

Kisat jatkuivat perjantaina big airissa ja reileillä

Perjantaina lumilautailun SM-kisat käynnistyivät Levillä big airissa, jossa kultamitalisteiksi laskivat miehissä Aleksi Partanen ja naisissa myös eilisen crossikisan voittanut Kristiina Nisula

Kilpailuun osallistui yhteensä 68 laskijaa, mukana oli runsaasti maajoukkuelaskijoita niin Suomesta kuin Kiinastakin. Partasen jälkeen toiseksi kisassa tuli muun muassa kaksinkertainen maailmanmestari Roope Tonteri ja kolmanneksi Kalle Järvilehto. Naisten kisassa hopealla ylsi crossi-kisan pronssimitalisti Malla Partanen ja kolmanneksi kiinalaisista korkeimmalle yltänyt Li Dongyu.

Gromeissa voittoon laskivat Veera Immonen ja Elias Jokinen sekä rookieissa Sini Lehtinen ja Juuse Komsi.

Perjantaina Levillä laskettiin myös reilien Suomen-mestaruuksista. Voittoon laskivat gromeissa Telma Särkipaju ja Aatu Partanen, rookieissa Sini Lehtinen ja Saska Halmes sekä avoimessa sarjassa Ella Suitiala ja Kalle Järvilehto.

Levin SM-kisat huipentuivat lauantaina slopestyleen

Lähes 90 osallistujan slopestyle-kisassa miesten sarjan voitti myös big airin voittanut Aleksi Partanen ja naisten sarjan Ella Suitiala. Tiukan miesten kisan toiseksi tuli Kalle Järvilehto ja kolmanneksi Roope Tonteri. Naisissa hopella ylsi Malla Partanen ja kolmanneksi Kiinan Li Donguy.

Rookieissa voiton veivät Ida Räisänen ja Emppu Väisänen ja gromeissa Guo Junyan Kiinasta ja miesten sarjan voittajan veli Aatu Partanen.

Kokonaiskilpailun voiton veivät avoimessa sarjassa sisarukset Aleksi Partanen ja Malla Partanen, ja grom-poikien overall-voitto meni vielä heidän pikkuveljelleen Aatu Partaselle. Rookie-miehet voitti Nooa Tenkanen, rookie-naiset Sini Lehtinen ja grom-tytöt Veera Immonen.

Ensimmäinen Visma Ski Classics Ylläs-Levi –hiihto oli menestys

11.4.2017

Lauantaina 8.4. järjestetyn Ylläs-Levi –hiihdon 67 km reitti Ylläksen laskettelukeskuksesta Äkäslompolon, Kukastunturin, Pyhäjärven ja Pyhätunturin kautta Levin keskustaan tarjosi mahtavan elämyksen ja vaihtelevan matkan sekä huippuhiihtäjille että kuntoilijoille.

Visma Ski Classics-sarjan finaalikisan voitti lajia jo pari vuotta hallinnut Petter Eliassen, Team LeasePlan, joka jätti pääjoukon viimeisessä pitkässä nousussa Pyhätunturille. Muista sijoista käytiin tiukka kamppailu ja kisasarjan nuoret hiihtäjät Andreas Nygaard, Team Santander, ja Stian Hoelgaard, Team LeasePlan ottivat loppukirissä seuraavat palkintosijat tässä järjestyksessä.

Naisten kilpailussa koko kauden kovaa kaksinkamppailua käyneet Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, ja Katerina Smutná, Team Santander, tulivat loppusuoralle rinta rinnan, mutta joulupukin tarjoamat Lapin saapikkaat menivät jälkimmäisen harteille. Olympia- ja MM-kisoissakin menestynyt Justyna Kowalczyk, Team Santander, jäi kärkikaksikosta jo yli kuusi ja puoli minuuttia.

Ensimmäistä kertaa Visma Ski Classicis kiertueen osakilpailuna toiminut tapahtuma keräsi starttiiviivalle noin 650 hiihtäjää. Hiihtäjät kehuivat vuolaasti reittiä ja tapahtumaa sanoen, että Ylläs-Levi oli täydellinen loppu pitkälle ja hienolle hiihtosarjalle.

– Parempaa kisaa ei olisi voinut olla – täysi kymppi, totesi miesten kilpailun kakkonen Nygaard.

Positiivisen palautteen siivittämänä tapahtuman järjestelyorganisaatio on jo valmiina ensi vuoden hiihtoon ja luvassa on uusia yllätyksiä.

– Oli todella mahtava nähdä tällainen tapahtuma Levillä. Tunnelma oli jotain todella ainutlaatuista Levin keskustassa, kun maalisuora oli rinteiden alla yleisömeren keskellä. Tämän tason kansainvälinen hiihtotapahtuma on aivan uutta Leville ja alueelle. Ensi vuodeksi tulemme kehittämään tapahtumaa vielä lisää, jotta tänne saadaan kunnon karnevaalit pystyyn, Levin Matkailun toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi kertoo.

Tapahtuman tulokset: http://yllaslevi.r.mikatiming.de

Kuvat: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Levin Matkailu rekrytoi - haussa kokenut ryhmämyyjä

11.4.2017

Levin Matkailu vie eteenpäin Levin alueen matkailumarkkinointia sekä vastaa Levin alueen lukuisista kehitysprojekteista ja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Levin matkailijamäärät ovat voimakkaassa kasvussa. Vauhditamme kasvua ja kehitysvaihetta nyt myös rekrytointien kautta.

Etsimme joukkoomme kokenutta ryhmämyyjää

Sinulla on mielellään kokemusta myynnistä, matkatoimiston ryhmämyyntiosastolla työskentelemisestä, incomingista, tuotteistamisesta, luxus-matkailusta, tapahtumien tuottamisesta; budjeteista kuin tapahtumatiimien koordinoinnistakin. Hallitset paketoinnin, matkailualan verokannat ja -käytännöt, projektityön, aikataulut ja numerot. Saat innostettua ihmiset mukaan luomaan uutta. Et kavahda pitkiä päiviä ja hihojen käärimistä – silloin kun sitä tarvitaan. Kommunikoit sujuvasti niin suomella kuin englannillakin. Arvostamme laajaa kielitaitoa. Teet töitä tiiviisti niin Levin Matkailun keskusvaraamon, matkailuinfon, matkatoimiston kuin alueen yritystenkin kanssa. Olet avainroolissa rakentamassa Levin kansainvälistä menestystä. Asemapaikkasi on luonnollisesti Levillä. Tehtävä on ympärivuotinen.

Arvostamme suuresti positiivista elämänasennetta, innostusta matkailu- ja elämysliiketoimintaan sekä reipasta ”hands on”-meininkiä.

Katso tarkemmat ohjeet ja hae paikkaa heti!

Visma Ski Classics Ylläs-Levi –hiihdon ohjelma ja aikataulut

6.4.2017

Maratonhiihtojen epävirallinen maailmancupkiertueen Visma Ski Classicsin finaali hiihdetään lauantaina. Kilpailun noin 67 kilometrin pituinen kaunis reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia.

– Parhaiden keväthankien aikaan ajoittuva Ylläs-Levi –hiihto on uskomattoman hieno päätös koko Visma Ski Classics –kiertueelle. Alueen mahtavat maastot ja erinomaiset puitteet takaavat ikimuistoisen tapahtuman ja siten loistavan avauksen maailman suurimman ja suosituimman pitkien hiihtojen kiertueen Suomeen tulolle. Tapahtuma kokoaa samalle viivalla niin maailman parhaat hiihtäjät kuin tavalliset hiihdon harrastajat, kertoo Ylläs-Levi –hiihdon kilpailunjohtaja Teemu Virtanen.

Järjestäjien mukaan lähtökohtana on ollut suunnitella kaiken tasoisille hiihtäjille soveltuva reitti ja unohtumaton kokemus Tunturi-Lapin ainutlaatuisissa puitteissa. Alueen kaunis luonto, runsas lumi ja maailman parhaimpiin kuuluvat ladut houkuttelevat paikalle runsaasti osallistujia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ylläs-Levi –hiihtoon osallistuu myös Suomen tunnetuimpiin hiihtäjiin kuuluva Juha Mieto.

Tärpit Ylläs-Levi –hiihdon katsojille

Visma Ski Classics Ylläs-Levi kisataan lauantaina 8.4.2017 kello 8.45 alkaen. YLE televisioi tapahtuman.

Parhaat paikat kilpailun seurantaan:
• Lähtö: Ylläsjärvi naiset eliitti kello 8.45, muut kello 9.00
• Maali: Levin keskusta arvioitu maaliintulo eliitti kello 12.00 alkaen, voittajien kukitus arviolta kello 12.30
• Matkan varrella: 1. Sprintin maali 14 km / Jounin kauppa, Äkäslompolo – 3. Sprintin maali Pyhäjärvi 35 km

Seuraa tapahtuman etenemistä osoitteissa: https://www.facebook.com/vismaskiclassics/ ja https://www.facebook.com/yllaslevi2017/

Huomioi muuttuneet liikenne- ja latujärjestelyt kisan aikana - Levillä pysäköintipaikkoja käytössä rajoitetusti, gondolihissin ja Etelärinteen parkkipaikoilta skibussilla pääsy Levin keskustaan.

Viikonlopun aikana Levillä myös paljon muuta ohjelmaa

Tilapäiset latu- ja liikennejärjestelyt Levillä Visma Ski Classics Ylläs-Levi marathon-hiihtokilpailun aikana 7.4 – 8.4.2017.

31.3.2017

Hiihtokilpailureitti kulkee Ylläkseltä Leville seuraavaa Kittilän puoleista latureittiä Kalliokoski - risteys158 - risteys 159 (Aakenuspirtti) – risteys 150 (Vuolittaman Hirvikämppä) – risteys 149 - Pyhätunturin eteläinen ylempilatu – risteys 138 – risteys 137 (Kätkanlaavu) – Vilttojänkkä – risteys 132 – risteys 131 - Ahvenjärven pohjoispuoli – risteys 115 – Koutamaa – maisemasilta - Levikeskus.

Edellä mainituille latureitille ajetaan 2-3 perinteisen hiihdon latu-uraa rinnakkain perjantaina 7.4.2017 klo 18 mennessä. Kilpailun vuoksi latureitillä on kielletty hiihto vapaalla tyylillä sekä kielletty hiihtosuunta Levikeskuksesta Ylläksen suuntaan 7.4.2017 klo.18.00- 8.4.2017 klo.18.00 välisenä aikana

Kilpailun maalialue on Hissitiellä Zeropointin lähistöllä ja Hissitien päälle tehdään latu välille Vinkkari – Skibus pysäkki R2. Eturinteen pysäköintialueet on myös varattu kilpailun maalialueen huoltotoiminnoille. Tästä syystä Hissitie ja eturinteen pysäköintialueet suljetaan yleiseltä liikenteeltä em. väliltä perjantai 7.4.2017 klo 18.00- lauantai 8.4.2017 klo 18.00 väliseksi ajaksi.

Tapahtumana aikana Ski-bus reitti kulkee katuja Rakkavaarantie-Hissitie-Levinkuve-Laaksotie-Ylä-Levintie-Rakkavaarantie.

Latureitit sekä Levikeskuksen liikennejärjestelyt palautetaan normaalitilaan välittömästi kilpailun päätyttyä lauantai-iltapäivänä 8.4.2017.

Kilpailun aiheuttamat latu- ja liikennejärjestelyt rajoitteineen ilmenevät alla olevasta reitti- ja liikennejärjestyskartasta.

Lumilautailun SM-kisat Levillä

31.3.2017

Ensi viikolla Levillä kisataan lumilautailun SM-kisat. Kalusto-ongelmista johtuen halfpipe on jouduttu perumaan, mutta näin ollen on pystytty nostamaan kisaajapalautteen perusteella haluttu big air osaksi SM-kisoja.

Kansallisen kisakiertue Suomi Tourin päättävät SM-kisat lasketaan kolmessa sarjassa: gromit, rookiet ja avoin sarja. Kisoista saa pisteitä niin World Snowboard Tourin kuin kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n rankingiin. Kilpailuista odotetaan kovatasoista, sillä mukaan on tulossa myös maajoukkuelaskijoita sekä mahdollisesti kisaajia ulkomailta asti. Maajoukkueesta muun muassa Ville Paumola, Peetu Piiroinen, Matti Suur-Hamari, Markus Malin ja Kristiina Nisula ovat ottamassa osaa kilpailuihin.

SM17 aikataulu:
Torstai 6.4. Lumilautakrossi (SBX)
Perjantai 7.4. Big air (BA) ja Reilit
Lauantai 8.4. Slopestyle (SS)
Sunnuntai 3.4. Varapäivä

SM-kisojen tarkempi info