Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 4 tuntia 41 min sitten

Levin Matkailu Oy uudistaa välittämiensä lomahuoneistojen turvallisuussuunnitelmat

18.4.2019

Viime viikolla Levillä tapahtunut kuolonuhreja vaatinut mökkipalo on koskettanut pientä yhteisöä syvästi. Levin Matkailu Oy on päättänyt kiinnittää erityishuomiota välittämiinsä lomahuoneistojen turvallisuuteen ja luonut suunnitelman, jota se lähtee toteuttamaan välittömästi.

Vaikka tulipalon kohteena ollut mökki Isorakassa ei ollut Levin Matkailu Oy:n välittämä, Levin Matkailu Oy haluaa edistää lomalaisten turvallisuutta matkailualueella.

Heti pääsiäisen jälkeen Levin Matkailu Oy tapaa alueen lomahuoneistojen huolitsijat ja tapaamisessa käsitellään turvallisuuteen liittyviä asioita. Toukokuussa Levin Matkailu Oy:n järjestämässä tapaamisessa mökkien ja lomahuoneistojen omistajien kanssa käydään vastaavat keskustelut. Tilaisuudessa informoidaan lomahuoneistojen omistajia siitä, että kesän aikana Levin Matkailu Oy tulee tekemään kohteisiin uudet laatu- ja turvallisuusluokitukset.

Tämän lisäksi Levin Matkailu Oy ottaa käyttöön mobiilipalveluna toimivan digitaalisen lomahuoneistokansion, josta löytyvät mm. asuntojen turvallisuusohjeet.

- Tulemme myös esittämään, että mökkien siivoaminen sesonkien aikaan tulee tapahtua huolitsijoiden toimesta. Haluamme taata, että mökki on aina uutta lomalaista varten kunnossa eli se on siivottu ja huolehdittu kuntoon ammattilaisten toimesta, kertoo Levin Matkailu Oy:n vt toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari

Yhteydenotot:
Yrjötapio Kivisaari, vt toimitusjohtaja, Levin Matkailu Oy
puh. 040 198 3958

Ylläs-Levi päätti Visma Ski Classics kauden

15.4.2019

Visma Ski Classics sarjan Ylläs-Levi -hiihto vietiin päätökseen lauantaina 13.4.2019 jälleen kerran mahtavassa kevätsäässä. Hiihtäjillä oli mahdollisuus nauttia Lapin tuntureista ja niiden henkeäsalpaavista maisemista tarjoten todellisen elämyksen kauden päätteeksi. Mukana oli tänä vuonna 1357 hiihtäjää, mikä on uusi ennätys.

70 km kisaan Ylläsjärveltä starttasi matkaan tänä vuonna yhteensä 895 hiihtäjää. Naisten kisassa Norjan Astrid Øyre Slind, Team Koteng, toisti viime vuoden voittonsa ja hiihti karkuun kanssakilpailijoiltaan 9 km ennen maalia. Astridin voittoaika oli 03:28:02.

- Viime vuonna karkasin alamäessä, mutta nyt päätin tehdä sen ylämäessä. Olen todella onnellinen toisesta voitostani täällä ja tämä oli todella hyvä päätös koko kaudelle, Astrid Øyre Slind sanoi maalissa.

Toiseksi hiihti Ruotsin Lina Korsgren jääden voittajasta 40 sekuntia ja Britta Johansson Norgren myös Ruotsista sivakoi kisan kolmanneksi.

70 km miesten kilpailussa Norja otti kolmoisvoiton. Kukaan ei odottanut Andreas Nygaardin, Team Radge Eiendom, karkaavan selvään eroon hyvissä ajoin kisan aikana, mutta hän oli tällä kertaa vahvempi kuin kukaan muu jo ennen loppusuoraa jättäen muut kun matkaa oli vielä 12 km maaliin.

- Vihdoin soolovoitto ja paras mahdollinen tapa lopettaa pitkä ja haastava kausi, Andreas Nygaard sanoi helpottuneena.

Andreas Nygaardin voittoaika oli 02:58:07. Toiseksi hiihtäneen Oystein Pettersonin aika oli 02:58:41 ja sekunnin päähän hänestä hiihti Oyvind Moen Fjeld.

Ylläs-Levin 55 km kisaan starttasi Äkäslompolosta 453 hiihtäjää. Naisten kilpailussa Niina Virtanen Kouvolan hiihtoseurasta hiihti ylivoimaiseen voittoon ajalla 03:04:08 ja hänen suksien pohjista löytyi pelkkää luistoa.

- Oli raskas keli, alkoi olemaan jo aika märkä niillä suopätkillä. Kukastunturin päällä taisin karata muilta naisilta. Lähdin voittamaan kisaa ja niinhän se voitto tuli, kertoi Niina Virtanen maalissa.

Eerika Konu Kokkolan Veikoista hiihti toiseksi ajalla 03:25:26 ja kolmas oli Vilma Ryytty ajalla 03:30:37.

Miesten 55 km kilpailussa nähtiin myös ylivoimainen suoritus. Pohjanmaan mies Petteri Mattila Teuvan Rivakasta ylitti maaliviivan ajalla 02:54:33, jättäen kakkoseksi hiihtäneen Timo Tapion Vantaan Hiihtoseurasta lähes yhdeksän minuutin päähän. Kolmanneksi hiihti Norjan Simen Bekkevoll.

- Kyllä tämä voitto nyt aika yllätys oli, tavoite oli kuitenkin päästä edes kahdenkymmen joukkoon. Taisin lähteä siinä 15 km kohdalla muista karkuun, kertasi 55 km miesten voittaja Petteri Mattila tilannetta maalissa.

Ylläs-Levi maratonhiihto 2019 oli kokonaisuudessaan onnistunut hiihtokilpailu sekä tapahtuma, joka tarjosi hiihtokansalle elämyksiä parhaiden keväthankien aikaan.

- On erittäin hienoa esitellä Lapin tunturimaisemia hiihtäjille sekä miljoonille tv-katselijoille ympäri maailman. Hiihtäjät näyttävät viihtyvän Ylläksen ja Levin maisemissa ja olemme saaneet pääasiassa hyvää palautetta laduista ja järjestelyistä. Iso kiitos kuuluu vapaaehtoisille sekä kaikille niille jotka olivat tekemässä tätä kisaa, sanoo Levi Eventsin tapahtumajohtaja Satu Pesonen.

> Katso kaikki tulokset täältä 

Ylläs - Levi hiihdon yleisötiedote

10.4.2019
VISMA SKI CLASSICS YLLÄS-LEVI 13.4.2019


Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon. Kolmatta kertaa järjestettävä Ylläs–Levi-hiihto kutsuu hiihtokansaa Lapin
tunturimaisemin. Kilpailu on osa maailmanlaajuista pitkänmatkan maailmancupia Visma Ski Classic -kiertuetta. Kauden päätöskilpailuun on tulossa pro-hiihtäjien
lisäksi paljon hiihdon harrastajia. Matkoina on 70 km (lähtö Sport Resort Ylläkseltä) ja 55 km (lähtö Äkäslompolosta). Maali on Levin eturinteiden edessä
Hissitiellä, Zero Pointin vieressä. Tavoitteena on saada mukaan noin 1400 hiihtäjää. Katsojia odotetaan sekä reitin varrelle että maaliin, pääsylippuja ei
myydä. Tapahtuma televisioidaan kansainvälisesti ja Suomessa se on nähtävissä YLE Areenassa.


OHJELMA LA 13.4.2019


8:25 PRO naisten lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
9:00 PRO miesten + muiden osallistujien lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
10:00 Lasten hiihtokisa Äkäslompolojärven jäällä
11:00 55 km lähtö Äkäslompolossa
09:00 - 14:00 Tapahtumatori auki Äkäslompolossa
11:00 - 19:00 Tapahtumatori auki Levin maalialueella
19:00 - 22:00 After Ski -buffet Hullu Poro Areenalla


AFTER SKI
Koko hiihtokansan after ski -juhlia vietetään Hullu Poro Areenalla klo 19.00 –22.00. Liput 42 € / henkilö sisältää maittavan buffet-illallisen, hiihtohenkistä
ohjelmaa, sisäänpääsyn Elastisen keikalle ja vaatesäilytyksen. Ovet aukeaa kaikille klo 22.00 ja Elastisen keikka alkaa noin 23.30. Liput kannattaa hankkia
tiistaihin mennessä osoitteessa: www.levi.fi/yllaslevi-afterski


BUSSIKULJETUKSET
Kilpailijoille on järjestetty maksullinen kuljetus seuraavasti lauantaina
13.4.2019. Lähtö / saapuminen Leviltä Lapland Hotels Sirkantähti.
• Lähtökuljetus klo 6:45 Ylläsjärvi / 9:00 Äkäslompolo
• Paluukuljetus klo 16:30 / 17:30 / 18:30 Ylläsjärvi,tarvittaessa Jounin
Kauppa, Äkäslompolo
Bussilipun hinta 10€. Bussilippujen osto ennakkoon ilmoittautumisen
yhteydessä tai paikan päältä.


LIIKENNEJÄRJESTELYT
Tapahtuma aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levin keskustan Hissitie on suljettu torstaina 11.4. klo 7.00 - lauantai
13.4.2019 klo 20.00, jolloin aloitetaan väliaikaisten järjestelyjen purku. Sulku päättyy viimeistään klo 24.00.
Hiihtokilpailureitti kulkee Ylläkseltä Leville seuraavaa Kittilän puoleista latureittiä Kalliokoski - risteys 158 - risteys 159 (Aakenuspirtti) — risteys 150 (Vuolittaman Hirvikämppä) — risteys 149 - Pyhätunturin eteläinen ylempilatu — risteys 138 — risteys 137 (Kätkanlaavu) — Vilttojänkkä — risteys 132 — risteys 131 Ahvenjärven pohjoispuoli — risteys 1 15 — Koutamaa — maisemasilta - Levikeskus. Viime vuodesta poiketen reitti viedään Levikeskukseen tultaessa Levi Hotel Span ja Levi
Ski Resortin huoltohallien välissä olevan tapahtumaan lumetetun lammen kautta. Kilpailun vuoksi em. latureitille on asetetut seuraavat rajoitukset:
• Luisteluhiihtokielto kilpailureitillä 12.4.2019 klo 18.00 - 13.4.2019 klo18.00
• Kielletty hiihtosuunta kilpailureitillä Leviltä Ylläkselle päin koko reitin
osalta 13.4.2019
Linja-autoliikenne muutetaan 11.04.2019 klo 7.00 alkavaksi siten, että kaikki
liikenne tapahtuu Levinraittia pitkin. Kaukoliikenteen pysäkki Kylpylänpuolelta Hissitieltä siirretään Levinraitille
Skimbaajankujan puolella olevalle vanhalle pysäkkisyvennykselle.
Kaukoliikenteen toinen alppitalojen puoleinen pysäkki siirretään Levinraitille
Sirkantähden kodalle siinä olevan paikallisliikennepysäkin jatkeeksi.
Myös Ski bussi kulkee poikkeusreitillä Hissitie – Leviraitti - Rakkavaarantie – Hissitie – Levinkuve - Laaksotie - Ylä-Levintie - Rakkavaarantie. Ski bussit ovat
ainoat, jotka kiertävät Levinkuvetta pitkin rakennustyömaan jälkeen.

Hissitien pysäköintialueet ovat myös tapahtuman käytössä. Levikeskuksen pelastusliikenne sekä yhteydet kiinteistöihin toimivat kisan
aikana Keskuskujan, Mariankujan ja Ratsastajankujan kautta. Latureitin rajoitteiden sekä Levikeskuksen järjestelyiden purkutyöt tapahtuvat heti
kisan loputtua lauantaina 13.4.2019 .

Lisätiedot: www.yllaslevi.com

Fillariharrastajien uusi kohtauspaikka Levi Bike Fest 24. - 28.7.2019

1.4.2019

Pyöräilystä kiinnostuneille on tarjolla viisi päivää erilaisia tapahtumia, nähtävää ja koettavaa. Olit sitten pyöräilyharrastuksessa syvällä jo pinnoja myöden tai vasta miettimässä, että miltä tuntuisi ajaa ylämäkeen, alamäkeen, metsässä, kylilllä tai tuntureilla, tämä on sinun tapahtumasi!

Levi ja Lappi tarjoavat pyöräilyharrastajille ikimuistoisia elämyksiä niin lähimaastossa kuin erämaassakin. Olit harrastajana millä tasolla tahansa, Leviltä löytyy juuri sinulle se oikea pyöräilykokemus ja haaste.

Levi Bike Festissa voi kehittyä pyöräilijänä, rakastua uuteen harrastukseen tai fiilistellä tunnelmaa ja olla menossa mukana juuri omalla tavallasi.

KISOJA, KLINIKOITA JA FILLARILEFFOJA

Niille jotka haluavat haastaa itseään numerolappu rinnassa on tarjolla kaksi eri kilpailua Levi Bike Festin aikaan. Levi Midnight Enduron SM-pisteistä ajetaan 26.-27.7. ja Ylläs-Levi MTB- voitosta kisataan lauantaina 27.7.

Pääset myös hiomaan omia taitojasi MTB-klinikoilla 23.-25. päivä heinäkuuta. Klinikat vetää Suomen tunnetuin alamäkipyöräilijä Matti Lehikoinen ja naisten omat klinikat puolestaan koutsaa enduron Suomen mestari Kaisa Härkönen.

Torstaina 25.7. kokoonnutaan porukalla vaihtamaan kuulumiset ja rentoutumaan elokuvia katsellen. Ohjelmassa mm. vuonna 2015 Teton Gravity Researchin julkaisema unReal, joka ilmestyessään nosti maastopyöräleffat uudelle tasolle.

Ja jos kamera pysyy kädessä, voit ottaa osaa fillarivideokisaan eli tallenna fillarointi hetkesi, kauneimmat maisemat, haastavimmat nousut ja jyrkimmät laskusi. Raati valitsee toimitetuista elokuvista viisi parasta esitettäväksi. Paikan päällä yleisö äänestää voittajan ja voittaja palkitaan tuotelahjakortilla.

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Outdoor Fest tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista.

Tervetuloa Leville polkemaan ja nauttimaan Lapin kesästä ja sen mahdollisuuksista!

www.levi.fi/bikefest

Kesä ja kärpäset – 4 vinkkiä Lapin itikoista ja ötököistä

27.3.2019

Lapin kesä ja yötön yö. Täydellistä aikaa ikimuistoisille elämyksille ja kokemuksille. Levillä kesälomailet ainutlaatuisesta tunturiluonnosta nauttien, kunhan tiedostat muutaman periaatteen Lapin luonnossa ulkoilulle.

Räkkäaika vaihtelee vuosittain

Sääsket, hyttyset ja itikat. Polttiaiset, mäkärät ja paarmat. Porot, linnut ja muut eläimet sekä ihmiset. Nämä kaikki nivoutuvat läheisesti toisiinsa Lapin kesässä erityisesti räkkäaikaan.

Räkällä tarkoitetaan Lapin kesän ajanjaksoa, jolloin ilmassa on eniten erilaisia lentäviä ötököitä. Räkkäaika vaihtelee vuosittain vallitsevien säiden mukaan. Normikesänä räkkäaika käynnistyy noin juhannukselta ja jatkuu heinäkuun lopulle saakka. Kostea ja helteinen alkukesä aikaistuttaa räkkää, kuivuus puolestaan hidastuttaa lentävien hyönteisten massasyntymistä.

Suurimpana syynä tälle hyönteisten joukkoesiintymiselle on Lapin kesän intensiivinen luonne – pitkän talven jälkeen luonto herää voimalla eloon jatkuvan valon, lämmön ja kosteuden seurauksena. Hektinen räkkä päättyy puolestaan valon vähenemisen ja lämpötilan laskemisen myötä.

Pelkkää kiusaa ihmisille ja eläimille vai onko runsaasta hyönteisten määrästä myös hyötyä? Luonnon näkökulmasta ajatellen on. Suuri määrä hyönteisiä houkuttaa kesäisin runsaasti lintuja pesimään Lappiin. Erilaiset ötökät ohjaavat myös porotokkien liikkeitä – avotunturiin ja avoimille paikoille, jolloin myös niiden varsojen merkintä helpottuu huomattavasti.

Näin varaudut hyttysiin Lapissa – 4 vinkkiä

Valtaosalle Lappiin kesäaikaan suuntaavista matkaajista hyönteiset eivät ole ongelma. Jos kuitenkin kammoat ötököitä, niin oheisilla vinkeillä minimoit niistä aiheutuvan vaivan.

1. Pukeudu oikein

Vaaleasävyiset, pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet toimivat hyvin pahimpaan räkkäaikaan. Ötökkäsuojaa tuo myös sään salliessa kerrospukeutuminen eli useamman, suojaavan, vaatekerroksen päälle pukeminen. Hupullinen takki tuo myös mukavuutta ja suojaa ulkona oloon. Kuin myös riittävän pitkävartiset sukat ja kengät sekä ötököiden ”sisäänpääsyn” estävät resorit. Lippalakki tai muu päähine kruunaa vaatekerran. Lapissa kesäaikaan vierailevalle turvaa ja suojaa suo myös erillinen verkolla pään alueen suojaava hyttyshattu.

2. Käytä suoja-aineita

Hyönteisiä ja ötököitä vastaan on olemassa useita erilaisia hyönteiskarkotteita. Jotkut turvautuvat sumutteisiin, toiset taas luottavat roll on -tyylisiin tuotteisiin. Poltettavat hyttyskarkotteet puolestaan toimivat tietyssä ympäristössä, kuten mökin terassille asetettuna. Myös nuotion savu auttaa pitämään hyttyset poissa. Viime vuosina yleistyneet Thermacell-tyyliset karkotteet ovat muuttaneet monen suhtautumisen ulkoiluun, sillä tehokas ja toimiva laite on helppo ottaa mukaan luonnon helmaan suunnattaessa.

3. Hakeudu tuulen puolelle

Tuulensuojaisa kostea paikka metsän siimeksessä on täydellinen paikka törmätä mittavaan määrään erilaisia ötököitä. Pitääksesi itikat ja muut ötökät kohtuullisina vältä pahimpaan räkkäaikaan soita ja muita kosteikkoja. Samoin Lapin tiheitä metsikköjä, jonne tuuli ei juurikaan puhalla. Toimiva vinkki on suunnata avotunturiin tai muuhun riittävän avoimeen paikkaan, jossa tuuli pitää ötökät loitolla. Bonuksena on usein mahtavat maisemat omasta rauhasta nauttien.

4. Elämyksillä ajatukset toisaalle

Levi tarjoaa mahdollisuudet monipuolisiin elämyksiin ja aktiviteetteihin myös kesällä. Räkän vaivatessa et todennäköisesti kiinnitä hyttysiin juurikaan huomiota tehdessäsi jotain itseäsi aidosti kiinnostavaa. Patikointi ja marjastus ovat monen kesäisiä suosikkeja. Pyöräillessä riittävä vauhti pitää hyönteiset loitolla, samoin vesillä liikuttaessa. Levin ohjatut retket ja elämykset suuntautuvat yleensä vuodenajasta riippumatta hienoille paikoille, jossa hyttysetkään eivät haittaa kohtuuttomasti.

Tutustu Levin kesään

Levi on seuraavan Interski-kongressin isäntä

25.3.2019

Levi voitti äänestyksen Itävallan Kitzbüheliä vastaan 22-13 Bulgarian Pamporovossa järjestetyssä Interski 2019 kongressin (17. - 22.3.2019) äänestyksessä. Suomesta paikalla oli edustamassa 63 jäsenen delegaatio, johon kuuluivat suomalaisten hiihdonopettajien sekä Levi Events Oy:n edustajien lisäksi arvokisamitalien määrällä mitattuna Suomen menestynein alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne. Interski-tapahtumaa on haettu Leville kaksi kertaa aikaisemmin.

- Tuntuu hienolta tarjota maailman hiihdonopettajille näyttämö seuraavalle alan tärkeimmälle tapahtumalle. Levin ja koko Suomen hiihdonopettajat odottavat innolla, että pääsevät isännöimään tapahtumaa ja samalla esittelemään omaa osaamistaan, Levin upeita puitteita ja Lapin arktista luontoa, kertoo Minna Nevalainen, Levin hiihtokoulun johtaja.

Levi nähtiinkin uniikkina kohteena napapiirin yläpuolella. Levin parhaita puolia kongressia ajatellen ovat alueen monipuoliset majoitusvaihtoehdot, lukuisat ravintolat ja erittäin hyvät konferenssimahdollisuudet. Ja kaikki tämä löytyy kävelyetäisyydeltä.

Levi tarjoaa tällä hetkellä 43 rinnettä, 28 hissiä ja yli 300 lumitykkiä pitää huolen hyvistä laskuolosuhteista. Levin hiihtokeskus erottautuu myös ympäristöasioissa, sillä se sai tänä vuonna harvinaisen kansainvälisen ISO 14001:2015 –ympäristösertifikaatin.

Tuleva Interski-maailmankongressi tulee olemaan suurin koskaan Levillä nähty kongressitapaaminen.

- Tapahtumalla tulee olemaan suuri taloudellinen vaikutus Leville, kun noin 1500 hiihdonopettajaa yli 35 eri maasta saapuu Leville viikoksi maaliskuussa 2023. Meillä on erittäin hyvät fasiliteetit ottaa vastaan kaikki vieraat ja upean luonnon lisäksi tarjota heille myös uniikkeja kokemuksia mm. ohjelmapalvelupuolella. Odotamme osallistuja niinkin kaukaa kuin Chilestä, Argentiinasta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta. Levi osoitti jälleen, että pienikin hiihtomaa ilman varsinaista vuoristoa on kansainvälisesti kiinnostava paikka myös alppihiihdon ammattilaisille, kertoo Levi Events Oy:n Head of Events Satu Pesonen.

Interski on maailman suurin lumiurheilun kansainvälinen kongressi, johon hiihdonopettajat kokoontuvat joka neljäs vuosi. Ensimmäinen kongressi pidettiin vuonna 1951 Itävallan Zursissa. Interskissä eri maiden hiihdonopettajat esittelevät toimialan uusia virtauksia, jakavat kokemuksia sekä kehittävät yhdessä toimialaa. Keskeisenä osana ovat myös show-tyyppiset demolaskut, jossa eri maat esittelevät omia taitojaan. Kongressin yhteydessä kaikki merkittävimmät hiihdonopetuksen kansainväliset liitot pitävät omat kokouksensa (ISIA, IVSS, IVSI) lumilajien opetukseen.

Saunasta hyvää oloa ja mielenrauhaa

19.3.2019

Levillä on laskettu olevan yhteensä 2053 saunaa. Jokaisessa Levin keskusvaraamon kautta varattavassa lomahuoneistossa on oma sauna, ja lisäksi on useita hotellihuoneita omalla saunalla. Kylpylästä löytyy kolme erilaista saunaa ja alueelta löytyy myös useampi rantasauna josta pääsee pulahtamaan avantoon. Rantasaunat voit varata vain oman porukkasi käyttöön tai osallistua avoimiin saunaohjelmiin. Tässä muutamia esimerkkejä saunaohjelmistamme!

Tonttulan rantasauna Tonttulan elämyskylässä Könkäällä lämpenee perjantaisin, klo 13.00-15.00. Tonttulan rantasauna on Pallasselästä siirretty tukkilaissauna ja tarjoaa nautinnolliset löylyt isollekin porukalle. Pitkille lauteille mahtuu jopa parikymmentä saunojaa kerralla. "Ei sole kokemus eikä mikhään, jos ei samalla pulaha Ounasjoen avantoon." Kyseessä sekasauna, joten ota uimapuku mukaan.Aidon savusaunaelämyksen pääset kokemaan esimerkiksi maanantaina järjestettävällä lumikylä & savusauna retkellä tai lähde keskiviikkona oppaan kanssa lumikenkäilemään Pallakselle ja sen jälkeen rentoudu savusaunan löylyissä ja pulahda avantoon. Saunan jälkeen vielä tarjolla pientä iltapalaa, ja palaat varmasti rentoutuneena takaisin Leville. Retket järjestetään pienille ryhmille.

Varaukset saunaohjelmiin

Halutessasi voit toki varata saunatilat kokonaan itsellesi. Eriliaisia saunakohteita on Levillä useita, löytyy sauna Ounasjoen varrelta porotilalta, savusauna ja lauttasauna ulkoporeammeineen läheltä Levin keskustaa tai vaikka näköalasauna upeilla maisemilla Levitunturilta. Kaikki saunaelämykset perheille, ryhmille ja kaveriporukoille voit tehdä Levin Matkailun majoitus-ja elämysasiantuntijoiden kautta soittamalla 016 639 3300 tai sähköpostitse levi@levi.fi.


Kasvis- ja vegaaniruokaa tarjolla useissa Levin alueen ravintoloissa

16.3.2019


Levin ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin eikä kukaan jää nälkäiseksi! Myös kasvisruokailijoille löytyy vaihtoehtoja lähes kaikista ravintoloista, tässä muutamia herkullisia esimerkkejä.

Levi Hotel Span ravintola Kekäleen avoin hiiligrillikeittiö on Suomessa ainutlaatuinen: loimottava tuli, tuoksut ja äänet ja tämä kaikki kokonaan asiakkaiden näkyvillä.
Kasvisruokavalioon Kekäle tarjoaa alkuruoaksi punajuurta ja kvinoaa vegaanisena, pääruoaksi munakoisoa vegaanisella juustolla. Sekä Jälkiruoaksi vadelma tai hilla sorbettia. Myös keittiömestarin viiden ruokalajin menuun saa vegaanisena pyydettäessä.
Ahkussa puolestaan kasvisruokailijat on huomioitu buffet menussa ja vegaaneille keittiö loihtii annokset niin pyydettäessä.
Lisätiedot ja pöytävaraukset puh. 016 646 301.

Break Sokos Hotel Levin Kiisa-ravintolassa pyritään pitämään vuoden ympäri vegaanivaihtoehdot listalla. Tällä hetkellä menussa on täysin vegaani Punajuuricarpaccio sekä tilauksesta korvasienikeitto. Pääruokavaihtoehtoina on Yrttinen - soijapapupihvi jonka saa tilauksesta vegaanisena. Lisäksi saatavilla on kasvisburgeri tilauksesta.
Jälkiruokana on täysin vegaani karpalopannacotta. Lisäksi löytyy Arctic Ice Creamin sorbetteja jotka soveltuu vegaanisille. Kiisassa nautit pohjolan puhtaita makuja rennon tunnelman saattelemana. Kiisa nimi on peräisin saamenkielisestä sanasta Giisa eli Lapinemännän korulipas.
Coffee Housessa puolestaan herkuttelet vegaanisella raakakakulla tai nappaat mukaan smoothien, frutien tai vegaanista omenatuorepuuroa.
Lisätiedot ja pöytävaraukset puh. 016 321 5500.

Ravintola King Crab House tarjoaa puhtaita pohjoisen makuja, arktisia mereneläviä, paikallista lihaa ja kasvisvaihtoehtoja lappilaisella twistillä. King Crabissä on tarjolla muun muassa seuraavanlainen kasvismenu. Alkuun rapea salaatti tai sienikroketti, pääruoaksi nokkos- falafelburger ja jälkiruoaksi itsetehtyä vegaanista sorbettia.
Lisätiedot ja pöytävaraukset puh. 0400 138 333.

Hullu Poro tarjoaa kaikissa ravintoloissaan listalta herkullista kasvis- ja vegaaniruokaa.
Sapuskasta grillattua Portobellosientä, Ravintola Wanha Poro tarjoaa kasvisburgeria ja Ravintola Asiasta löytyy tandoorimaustettua kukkakaalta ja kasvissusheja.
Lisätiedot ja pöytävaraukset puh. 016 6510 600.

Stefan's Steakhousesta löytyy, ravintolan nimestä huolimatta, myös kasvisvaihtoehtoja. Portobellosieniannos käy kasvisruokailijoile, ja jälkiruoaksi löytyy vegaanista suklaakakkua.

Kotoisassa ja lämminhenkisessä Cafe Somassa on päivittäin salaattibuffet, josta voit koostaa oman makusi mukaisen salaatin, ja lisäksi heidän listaruokansa ovat saatavina vegaanisina, listalla muun muassa burgereita ja toasteja! Somasta saa kauramaitoon tehtynä vegaanisia erikoiskahveja, esimerkiksi kurkuma- tai kuusenkerkkälattea! Somasta voit tilata myös vegaanisen raakakakun itsellesi. Levin Soman lisäksi yrityksellä on toinen Soma Kittilän kirkonkylällä.
Lisätiedot ja varaukset puh. 050 436 6866.

Ravintola-kahvila Káfet Levin keskustassa tarjoaa kahveja ja erikoiskahveja sekä oman leipomon tuotteita ja lounasruokaa. Kahvit voidaan valmistaa soija- tai kauramaitoon ja suuri osa leipomon tuotteista sopii kasvisruokavalioon, ja myös vegaaneille sopivia tuotteita on tarjolla.
Lisätiedot ja varaukset puh. 016 644 560.

Myös rinneravintoloista löytyy vaihtoehtoja kasvisruokailijoille ja vegaaneille.
Näköalaravintola Tuikun tunturibuffetista ja salaattipöydästä Levin huipulta löytyy vaihtoehtoja kasvisruokailijoille. Lisätietoja puh. 016 644 240.

Horizontista saa kasvispizzan myös vegaanivaihtoehtona pyydettäessä, Cafe Tanjasta vegaaninen falafelkori ja vegaanista mustikka- tai omenapiirakkaa.
Sivakasta löytyy kasvisburger ja saatavilla myös vegaaniversio ja Gondolin Alpine Cafen lounasbuffetista löytyy kasvislisäke ja keittiöstä saa pyydettäessä myös vegaanisia kasvispyöryköitä ja jälkiruoaksi vegaanista jäätelöä. Lisätiedot puh. 0207 960 280.

Maukasta lomaa Levillä!

Kurkkaa ravintoloiden tarkemmat yhteystiedot täältä

Patikointi Levillä - kesän reittivinkit perheille

14.3.2019

Kuvittele mielessäsi kaunis tunturimaisema, tunturipuro solisee vieressä ja aurinko paistaa vuorokauden ympäri. Kaikkien vaellusten ei tarvitse olla usean päivän mittaisia, vaan luonnosta voi nauttia myös Levin lähistössä ja tehdä lyhyempiä luontoretkiä. 

Kokosimme 8 lyhyttä retkikohdetta, jotka sopivat sekä kokeneemmille retkeilijöille käyntikohteiksi että jännittäviksi seikkailuiksi perheen pienimmille!

1. Ruoppaköngäs

Ruoppaköngäs on luonnonkaunis kalliomuodostelma joka muodostuu kalliokivestä ja joenkönkäästä. Ruoppaköngäs on etenkin lumettomaan aikaan helppo retkikohde, lähelle pääsee autolla ja perille vie polku. Paikka sijaitsee noin 22 km Sirkasta Muonioon päin. Muoniontieltä vasemmalle pienelle parkkipaikalle (kyltissä lukee Ruoppaköngäs), paikka sijaitsee Kulkujoessa 200 metrin päässä tiestä.

Parkkipaikalta lähtee pieni metsäpolku kohti kallioita. Polku on paikoin kivikkoinen ja juurakkoinen, joten ei sovellu huonojalkaisille, vaikka siellä ei pitkiä ja uuvuttavia nousuja olekaan. Jalkaan kannattaa varata kunnon kengät.

2. Levin huippupolku

Polku alkaa Gondolihissin yläasemalta ja kiertää myötäpäivään Levitunturin huipun. Polku on noin puolen kilometrin pituinen, esteettömyysvaatimukset täyttävä maisemanihailupolku. Polulla on kuusi lepopaikkaa ja yksi tulistelupaikka. Teemana polulla on taivaalliset tarinat luonnonilmiöinä.

Maisemien ihailuun pääsee gondolihissillä niin pyörätuolilla liikkuvat kuin lapsiperheet lastenvaunujen kanssa.

Autolla pääsee Tuikun parkkipaikalle asti, sieltä hieman alle kilometrin matka Huippupolulle reippaahkoa nousua.

3. Akanrimmin lintutorni

Akanrimmin lintutorni sijaitsee noin 6,5 kilometrin päässä Levin keskustasta, Könkään ja Inarin suuntaan. Tiellä on kyltti ”lintutorni” ja kyltiltä on noin 200m kävelymatka tornille. Tornin vierellä on tulipaikka – otathan omat puut mukaan. Lintutorni sijaitsee suoalueella, joten kesällä kumisaappaat saattavat olla tarpeelliset.

4. Activity Park

Levin Activity Park seikkailupuistoineen ja muine huvituksineen ravintolaa unohtamatta sijaitsee vain reilu 2km päässä Levin keskustasta. Matkan taitat toki helposti autollakin, mutta mitä jos lainaisittekin vihreät kyläpyörät ja hurauttaisitte perille? Kävelytietä pitkin matka menee nopeasti. Levin ympäryspolkua pääsee seikkailupuistoon myös patikoiden, tai maastopyöräillen. Helpohko patikointi-/maastopyöräily reitti lähtee kylpylän takaa.

5. Frisbee-golf

Levin 4 frisbee-golf -rataa haastavat kokeneenkin pelaajan, mutta tarjoavat myös mukavia kokemuksia vasta pelin harrastusta aloittavalle. Haastavin radoista lähtee tunturin huipulta, ja lisähaastetta pelaamiseen toki saa, kun ensin reippailee tunturin huipulle! Helpommallakin tavalla toki pääsee, Gondoli 2000 hissillä ylös ja pelit voi alkaa! Helpompaa peliä etsiville rata löytyy seikkailupuiston vierestä.

6. Korkeaniemen laavu

Muutama vuosi sitten valmistunut Korkeaniemen laavu sijaitsee kauniilla paikalla, Immeljärven rannan tuntumassa, Kätkätunturin juurella. Laavulta on hieno näkymä Immeljärvelle ja Levitunturiin. Kävelymatkaa Levin keskustasta tulee noin kilometrin verran, ja reitti on helppokulkuinen, osittain päällystettyä tietä, ja sen jälkeen pienentyen hiekkatieksi ja vielä metsätieksi. Laavu on käytössä ympärivuotisesti.

7. Suurnoita Päiviön polku

Suurnoita Päiviön mukaan tehty polku sijoittuu Taalovaaraan. Reitti lähtee Levin Ympärystien varrelta. Suurnoita Päiviön polku on noin kilometrin mittainen ja suhteellisen helppokulkuinen. Osan matkaa reitti kuitenkin kulkee kivirakkaa pitkin, joten hyvät kävelykengät ovat tarpeen. Osa matkasta taittuu pitkospuita pitkin. Reitti kulkee entisaikain eloa polun kanssa päällekkäin tehden piston Kellostapulille. Kellostapulin rinteiltä on mahtavat maisemat Ounasjoen yli kaukaisuuteen.

8. Joulupukin mökki

Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki sijaitsee Levitunturilla kuvankauniissa maisemissa. Ikoninen joulupukin mökki on yksi Levin kuvatuimmista paikoista.

Mökille pääset kävellen Gondoli 2000-hissin yläasemalta. Mökin voi nähdä jo Gondolihissistä, mökki jää Gondolihissin oikealle puolelle (alhaalta päin katsottua). Mökille pääsee lumettomaan aikaan myös kävellen Gondoli 2000 -hissin ala-asemalta, rinnereittiä pitkin ensin Huipun kodalle ja siitä jyrkähkö noin 200m nousu joulupukin mökille. Reitit vaativat normaalia yleiskuntoa ja hyviä kenkiä.

Lue lisää:
Mitä lasten kannattaa tehdä Levillä?
Vaellus ja patikointi Levillä