Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 37 min 39 s sitten

Lumoudu revontulten loimusta Levillä

10.12.2019

Revontulia voi nähdä pimeinä ja pilvettöminä öinä lähes missä tahansa Levillä ja lähialueilla, kunhan pääsee hieman katuvaloista kauemmas. Leviltä löytyy useita opastettuja retkiä, joilla saat hyvät mahdollisuudet nähdä revontulet paikallisten oppaiden seurassa.

Revontuliretkiä toteutetaan niin lumikengillä, autolla, moottorikelkoilla, lumikissalla, hevosilla, poroilla kuin huskyillakin, joten jokainen varmasti löytää itselleen sopivan retken revontulien etsimiselle.

Valokuvauksesta kiinnostuneille löytyy myös omia revontuliretkiä, jossa revontulia lähdetään etsimään ammattivalokuvaajien kanssa, retkelle saa osallistua, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta valokuvauksesta, oppaat jakavat parhaat neuvonsa täydellisten yö- ja revontulivalokuvien ottamisesta. Valokuvausretkille voi osallistua myös vain nähdäkseen revontulet, ja saadakseen itsestään kuvan pimeässä yömaisemassa luonnon keskellä, mahdollisesti jopa revontulten alla! Myös apua kuvien editointiin ja jälkikäsittelyyn on mahdollista saada, kysy retkistä lisää Levin Matkailuneuvonnasta!

Talven 2019-2020 uutuutena Levillä on pelkästään naisille suunnattu revontuliretki! Retkellä etsitään revontulia autolla ja mahdollisesti myös lumikengillä. Retkellä tarjotaan pieni vegaaninen herkkupala ja kuumaa juomaa. Opas tietää parhaat paikat, joissa revontulia voi nähdä ja vie sinut sinne. Retki toteutetaan pienille ryhmille, tai jopa vain yhdellekin henkilölle. Tämä siis vain naisille, mutta miehet älkää huoliko, teille voidaan myös toteuttaa oma revontuliretki toiveidenne mukaisesti.Toisena uutuutena 2019-2020 talvelle Levillä on muutaman tunnin iltaohjelma, jossa sinut viedään autolla kansallispuiston kupeeseen, järven rannalle, nauttimaan luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta, sekä toivottavasti myös revontulista. Ihan täysin ulkosalla ei koko iltaa tarvitse viettää, vaan voit nauttia myös kodikkaan hirsimökin lämmöstä ja herkullisista mokkapaloista kuuman mehun kera. Retki sopii kaikenikäisille.

Lisäksi ohjelmassa totta kai tutut suosikit, vaellus- ja lumikenkäilyretket tunturiin illalla, poroajelut illan hämärässä, vauhdikkaat huskyajelut pimeässä metsässä, rauhalliset rekiretket hevosen vetämän reen kyydissä, moottorikelkkasafarit yön pimeyteen sekä tunnelmallinen ilta-ajelu Levitunturin huipulle SnowCatin kyydissä kuten myös revontulien metsästysreissut autolla ja valokuvausretket Levin lähimaastoon paikallisten oppaiden seurassa.

Tutustu ohjelmiin tästä tai kysy lisää Matkailuneuvonnasta!
Talven ohjelmat

Levin Matkailuneuvonta, puh. 016 639 3378, sähköposti info@visitlevi.fi

Huomaathan, että retkillä ei ole takuuta revontulten näkemisestä koska revontulet ovat luonnonilmiö, jota ei voi hallita.

Levin Black Friday tarjoukset

28.11.2019
Levillä löytyy Black Friday tarjouksia seuraaviin elämyksiin.


Levi Ski Resortilta hissiliput ja välineet alennuksilla viikoilla 3-5!

Levin Black Friday on lumivalkoinen!
Tammikuun viikoilla 3-5 lasketaan himmeillä hinnoilla!
• 2-6 päivän hissiliput -20%
• Välinevuokrat -30%

Lähde nauttimaan upeasta talvesta ja Suomen parhaista rinteistä tammikuussa, kun muut vielä odottelevat lomien alkua. Vaihda työviikko etätyöpäiviin tai pitkään viikonloppuun tunturissa talviurheilun parissa. Reissuun voit lähteä kevyelläkin varustuksella ja napata välineet hauskanpitoon huippulaadukkaasta ja monipuolisesta vuokraamostamme.

Tarjous on voimassa 29.11.2019 klo 00:00 - 30.11.2019 klo 12:00 ja koskee verkosta ostettuja 2-6 päivän hissilippuja ja välinevuokria ajalle 13.1.-2.2.2020.
Osta liput ja välinevuokraus suoraan tästä!

Levin Igluilla Black Weekend kampanja, koko viikonlopun ajan -30% iglumajoituksesta ajalle 1.4.-25.4.2020.
Varaukset verkkokaupasta koodilla BLACK WEEKEND www.leviniglut.fi

Levikaira huoneistoihin kaikki uudet varaukset tammikuulle -25% Black Weekendin ajan aina maanantaihin asti 29.11.-2.12!
Varaukset www.levikaira.fi

Stadium Ski Levillä vietetään Black Weekendiä koko viikonlopun ajan, tarjouksena -25% kaikesta, perjantaista sunnuntaihin 29.11.-1-12.

Elan Ski & Shop Levillä kaikki normaalihintaiset tuotteet ja vuokraukset -25% Black Weekendin ajan perjantaista sunnuntaihin 29.11.-1.12.


Majoitus ja hissilippupaketti tammikuulle vielä lauantaihin (30.11) asti tarjouksessa!

Pinkki Tammikuu-majoituspaketti sisältää
3 vuorokauden majoitus saunallisessa hotellihuoneessa
aamiaiset
3 päivän hissilippu
kertakäynti Levi Hotel Span-kylpylässä

Varaa majoituspakettisi tästä

Leville historiallinen MTB-Enduron EM-osakilpailu

15.11.2019

Suomessa ajetaan ensimmäistä kertaa maastopyöräenduron EM-osakilpailu. EM-pisteistä kisataan heinäkuun 23.-25.7.2020 Levi Bike Festin yhteydessä. Pitkäjänteisen työn tavoitteena on saada MTB-Enduron MM-sarjan osakilpailu Suomeen lähivuosina. Ensi vuonna otetaan suuri askel kohti tavoitetta, kun Levillä ajetaan ensimmäisen kerran MTB-Enduron EM-osakilpailu.

Enduron EM-sarja 2020 pitää sisällään seitsemän osakilpailua, joista Levin osakilpailu on neljäs. Tapahtuma tulee nostamaan Suomen sekä Levin maailmankartalle lajin parissa. EM-osakilpailu toimii samalla myös Enduron SM-osakilpailuna. Levillä on jo vuosia tehty aktiivista työtä tunturin enduroreittien eteen yhteistyössä MTB-Enduro Finlandin kanssa. Kasvava laji sekä sen harrastajat niin Suomessa kuin ulkomailla ovatkin jo löytäneet Levitunturiin.

Vuodesta 2015 saakka Levillä ajettu MTB-Enduron SM-osakilpailu on kerännyt paljon kehuja. Levi enduromekkana poikkeaa muiden maiden pyöräkeskuksista sen arktisuudellaan ja keskiyönauringolla. Suomen muista enduro-kilpailuista Levi poikkeaa myös erittäin pitkillä reiteillä.

- Olemme tehneet valtavasti töitä pyöräilyn eteen jo vuosia. On hienoa nähdä, että työ tuottaa tulosta ja otamme tämän seuraavan suuren askeleen kohti kansainvälistymistä pyöräilyssä sekä alueen vakiinnuttamista harrastajien keskuudessa. Kittilän kunta on ollut myös vahvasti mukana alueen pyöräilyn ja reittien kehittämisessä, kertoo Levin hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Heinäkuussa Levillä nähdään EM-sarjassa ajavia huipputiimejä ja kuljettajia, suuri määrä yleisöä, lajin harrastajia sekä kansainvälistä mediaa. Enduron EM- sekä MM-sarjojen organisaation edustajia tulee myös Leville arvioimaan kilpailua, reittejä sekä yleistunnelmaa tapahtumassa. Ensi kesän EM-osakilpailun suunnittelu sekä järjestäminen on jo pitkällä.

- Todella hienoa viedä Levin endurokilpailua seuraava iso askel eteenpäin. Tämä on merkittävä juttu Levin kilpailun lisäksi myös koko Suomen MTB-skenelle. Yhdessä Levin kanssa kilpailusta saadaan varmasti rakennettua ensiluokkainen ja kilpailijoille ikimuistoinen tapahtuma, kertoo MTB-Enduro Finlandin tapahtumajohtaja Sauli Hjerppe.

- Levi tarjoaa loistavia aktiviteettejä, eri tasoisia majoituksia sekä ravintolapalveluita ympäri vuoden. Levi pystyy loistavasti isännöimään näin hienon pyöräilytapahtuman, kertoo Visit Levin vt. toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Ilmoittautuminen ensi kesän Levin MTB-Enduron EM-osakilpailuun aukeaa 20.tammikuuta 2020 klo 09.00. Paikalle odotetaan lähes 400 osallistujaa ja mukana on varmasti Euroopan kovin endurokärki. Voit jo nyt varata majoituksesi ensi kesän Suomen kovimpaan pyörätapahtumaan Leville osoitteesta www.levi.fi

MTB-Enduron EM-sarja 2020:

 • 3.5. Susice, Czech Republic
 • 16.5. Tweed Valley, Scotland
 • 20.6. Villars-Sur-Olon, Switzerland
 • 23.-25.7. July Levi / Finland
 • 22.-23.8. La Thuile, Italy
 • 5.9. Loudenvielle, France
 • 12.9. Bouillon / Belgium

www.enduroworldseries.com

Levi World Cup 2019 yleisötiedote

14.11.2019

FIS Alpine World Cup Tour saapuu seuraavaksi Leville ja Lappiin, kun ohjelmassa on pujottelun maailmancupin avauskilpailu 22.-24.11.2020

Levin maailmancupin kisarinnettä valmistellaan parhaillaan. Säilölumi on levitetty ja upea lokakuinen talvikeli on taannut hyvät lumetusolosuhteet rinteeseen, joten kisa-areena on erinomaisessa kunnossa. Kisoihin saapuu joukkueiden myötä lähes 450 henkilöä, joista urheilijoita on 150 ja loput ovat mm. valmennus- ja huoltohenkilökuntaa 22 eri maasta.

123 miljoonaa katsojaa näki viime vuonna Levin maailmancupin tapahtumat TV:n välityksellä ja tänä vuonna luvun odotetaan jälleen nousevan. Paikalle on akkreditoitunut kuusi TV-yhtiötä, joka on ennätyslukema Levin maailmancupin historiassa. TV-yhtiöitä on tulossa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Ranskasta ja Slovakiasta.

VIIKONLOPUN OHJELMAPerjantai 22.11.2019

14.00 – 17.45 Lasten pujottelukilpailu eturinteellä

18.20 – 18.30 Lasten pujottelun palkintojenjako Zero Pointilla

18.30 – 19.00 Levi Worldcup 2019 -avajaiset

19.00 – 19.30 Naisten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla

22.00 – 04.00 Chisu Hullu Poro Areenalla

Lauantai 23.11.2019

09.30 – 18.00 Yleisökuljetukset non-stop

10.00 Kisa-alue ja Lapland Avenue aukeavat

11.15 Naisten pujottelu, 1. kierros

14.15 Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

Carlsberg after ski yleisöteltassa kello 18:00 asti.

19.00 – 19.30 Miesten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla

22.00 – 04.00 Erin Hullu Poro Areenalla

Sunnuntai 24.11.2019

9.30 – 16.00 Yleisökuljetukset

11.15 Miesten pujottelu, 1. kierros

14.15 Miesten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

LIPUNMYYNTI

Kilpailuihin myydään pääsylippuja osoitteessa www.worldcuplevi.com/liput. Suosittelemme lippujen ostamista etukäteen, mutta lippuja myydään ennakkoon myös Visit Levin matkailuneuvonnasta sekä tapahtuman aikana pääportilla. Hissilippu ei oikeuta sisäänpääsyyn. Zero Pointin oheistapahtumiin ei ole pääsymaksua.

Pääsylippujen hinnat

 • Aikuinen lauantaipäivä 25 €
 • Aikuinen sunnuntaipäivä 15 €
 • Lapset viikonloppulippu 7-12-vuotiaat 10 €
 • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa
 • Pääsylippu aikuinen molemmille kisapäiville hinta: 30 €

Parttio-passi liput aikuinen, sis. pääsy pääkatsomoon, Feelian tarjoama maistiainen sekä kisapipo.

 • Lauantaina 59 €
 • Sunnuntaina 49 €
 • Hinta viikonloppu 79 €
 • Sunnuntaitarjous perheille: 2 aikuista ja 1-2 lasta (alle 12-vuotta) 99 €

Tokka VIP-lippu 495€

Perjantain 22.11. sekä lauantain 23.11. Levi Centerin Public Draw iltatapahtumiin on vapaa pääsy.

KIELLETYT TAVARAT SEKÄ LEMMIKKIELÄIMET

Seuraavat tavarat ja aineet ovat kiellettyjä tapahtuma-alueella:

 • Päihteet tai muut huumaavat aineet
 • Terä- ja ampuma-aseet
 • Räjähteet, raketit tai muu syttyvä / räjähtävä materiaali
 • Lemmikkieläimet
 • Kauko-ohjattu ilmailualus ja lennokki
YLEISÖN SISÄÄNKÄYNTI

Yleisön sisäänkäynti kilpailualueelle on pääportista gondolirakennuksen oikealta puolelta. Sisääntulopaikalla on järjestetty lipunmyynti. Huomioitavaa on, että siirtymät G3 ja G1 sekä Levin huipulta alas johtavat kisa-alueelle. Kisa-alueelle saavuttaessa pitää ostaa pääsylippu. Kisa-alueelta ei pääse eteenpäin Gondoli2000 – hissillä koska se on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön.

LIIKENNEJÄRJESTELYT

Levin maailmancup aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levi Black-alueella tämä tarkoittaa esimerkiksi nopeusrajoituksien muutoksia sekä pysäköinnin rajoittamista.

Levin keskustan alueen liikennettä tullaan rajoittamaan perjantaina 22.11. sekä lauantaina 23.11. klo 17.30 – 21.00 välisenä aikana. Tällöin ns. Eturinteiden edessä kulkeva Hissitie on suljettuna yleiseltä liikenteeltä.

Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuman aikoihin, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa!

PYSÄKÖINTI

Levi Black -kilpailualueella on maksullinen parkkipaikka yleisölle 10 € / ajoneuvo. Seuraa opasteita!

Levi Black -alueen parkkipaikan kapasiteetti on rajallinen ja tämän täyttyessä pyydämme käyttämään Levin keskustan parkkimahdollisuuksia. Ilmaiset non-stop yleisöbussit kuljettavat kätevästi kisa-alueelle.

Kilpailijoille, medialle ja organisaatiolle on järjestetty pysäköinti Levi Black alueella. Kulku tapahtuu ns. Levi Black pääliittymästä vain erillisellä kulkuluvalla. Myös yleisölle järjestetty bussikuljetus sekä taksit käyttävät pääliittymää.

Parkkialueet on merkattu selvästi kylteillä ja opasteilla aidattu tarpeen mukaan. Liikennettä sisäänajoa sekä pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erillistä pysäköintialuetta, yleiset parkkialueet ovat käytössä. Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaa, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa!

YLEISÖKULJETUKSET

Levin keskustasta on järjestetty yleisölle ilmainen non-stop kuljetus Levi Black -kilpailualueelle ja sieltä takaisin. Tämän aikataulu on seuraava:
LA 23.11. klo 09.30 – 18.00
SU 24.11. klo 09.30 – 16.00

Yleisökuljetusten reitti: Levi Hotel Spa - Zero Point (taksi-asema) - Hotelli Hullu Poro – Levin raitti, Sirkan tähden kohdalla - Levi Black
Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erikseen kuljetusta Levi Black -alueelta.

MUUT KULJETUKSET

Ski bussi kulkee reittiä 1 (R1 = Zero Point - Rakkavaara - Koillisrinne - Zero Point ja R2 = Zero Point – Levinraitti – South Point – West Point – Gondoli – Zero Point 23. - 24.11. klo 09.00 – 19.00 puolentunnin välein.

Taksit on ohjeistettu jättämään ja noutamaan asiakkaat Levi Blackin yleisöbussien kääntöpaikkaa hyväksikäyttäen.

LEVI BLACK (tapahtuma-alue)

Yleisölle on varattu katsomoalue maalialueen tuntumasta sekä kilpailurinteen alhaalta katsottuna oikealta puolelta. Yleisöllä on mahdollisuus myös katsoa tapahtumia aivan rinteen reunalta myös ns. jyrkän osuuden tietämillä. Kisoihin on tuotu myös kaksi ns. jättiscreeniä, jotka sijoitellaan molemmille puolille Levi Black -rinnettä. Tokka VIP -vieraille ja Parttio-passin lunastaneille on varattuna nouseva katsomo maalialueen edessä. Tänne pääsyyn vaaditaan erillinen kulkulupa.

Alhaalta katsottuna kisarinteen oikealla puolella, kisakahvilan vieressä sijaitseva alue on varattu lasten viihtymiseksi. Katsomoalueiden ja gondolirakennuksen välisellä alueella kulkee ns. Lapland Avenue, jossa Levin ja Lapin yrittäjät sekä tapahtuman kumppanit tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Myös yleisön ravintolatiloja sijaitsee tällä alueella.

Alueella myydään myös virallisia Levi World Cup -kisatuotteita. Lisätietoja Levi Shopista numerosta 0207 960 205.

Tapahtuma-alueelle on sijoitettu yleisiä wc-tiloja ja lisäksi myös erillinen wc-teltta. Inva WC:t sijaitsevat gondolirakennuksen alakerrassa, samoin lastenhoitohuone. Kulku alapihan kautta (tarvittaessa hissillä myös yläpihalta). Ensiaputilat on niin ikään sijoitettu gondolirakennuksen alakertaan. Tapahtuman pelastussuunnitelma on tarvittaessa saatavilla.

SOSIAALINEN MEDIA

Levin maailmancup panostaa viestinnässä erityisesti sosiaaliseen mediaan. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Olemme iloisia, jos käytät seuraavia tunnisteita jakaessasi kuvia tapahtumista: #worldcuplevi #welcometowinter #levilapland

LAPSET JA PERHEET

Lapsille ja perheille on järjestetty omia aktiviteetteja ja toiminta-alue Kisakahvilan läheisyyteen ylätasanteelle. Ylätasanteella on myös sisäänpääsyltään ikärajattomaan kisakahvilaan, josta pystyy seurata kisoja lasi-ikkunan läpi. Teltasta löytyy myös kahvilapalvelut. Teltan läheisyydessä käytössä myös WC:t. Lastenhoitohuone löytyy gondolirakennuksesta.

TELEVISIOINTI YLE TV2

YLE TV2 televisioi suorana lähetyksenä Levin alppihiihdon maailmancupin kilpailutapahtumat sekä lähettää kauden ensimmäisen Talvistudio-lähetyksen Leviltä. Lähetyksen tekoa voi seurata Lapland Avenuella.

Lähetysajat lauantaina 23.11.2019

09.45 - 09.55 Urheilustudio Levillä
09.55 - 11.00 Hiihdon Suomen cup N 10 km v
11.00 - 11.10 Urheilustudio Levillä
11.10 - 12.10 Alppihiihdon MC naiset pujottelu, 1. lasku,
12.10 - 14.00 Hiihdon Suomen cup M 15 km v
14.00 - 14.10 Urheilustudio Levillä
14.10 - 15.15 Alppihiihdon MC naiset pujottelu, 2. lasku,
15.15 - 16.45 Mäkihypyn SM-kisat
16.45 - 16.55 Urheilustudio Levillä
16.55 - 18.50 MC1 miehet, HS134 joukkue

Lähetysajat sunnuntaina 24.11.2019

10.00 - 10.10 Urheilustudio Levillä
10.10 - 11.00 Yhdistetyn mäki
11.00 - 11.10 Urheilustudio Levillä
11.15 - 12.10 Alppihiihdon MC miehet pujottelu, 1. lasku
12.10 - 14.00 Hiihdon Suomen cup sprintit
14.00 - 14.10 Urheilustudio Levillä
14.10 - 15.10 Alppihiihdon MC miehet pujottelu, 2. lasku
15.10 - 15.55 Yhdistetyn hiihto
15.55 - 16.00 Urheilustudio Levillä
16.00 - 17.30 MC1 miehet, HS134

MAAILMANCUPISTA AIHEUTUVAT MUUTOKSET LEVIN ALUEELLA

Rinteet:

Levi Black -alueelle ei pääse 20.-24.11.2019 ilman pääsylippua tai akkreditointia. Kilpailurinne G2 on suljettu yleiseltä käytöltä ennen kisoja sekä toistaiseksi kilpailuiden jälkeen. G3 ja G1 sekä Levin huipulta alas johtavat kisa-alueelle. Kisa-alueelle saavuttaessa pitää ostaa pääsylippu. Kisa-alueelta ei pääse eteenpäin Gondoli2000 – hissillä koska se on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön. Eturinteisiin rajataan kilpailijoille harjoittelualue.

Gondolirakennus:

Gondoliravintola (Alpina Café) on kokonaan TOKKA -VIP vieraiden käytössä 22.-24.11. Gondolirakennuksen alakerta on varattu median käyttöön. Johtokeskus sijaitsee katsomon yläpuolella. Löytötavarat toimitetaan johtokeskukseen.

Hotelli Hullu Poro:

Hotelli Hullu Poron Kongressikeskus toimii kisojen mediakeskuksena sekä kilpailutoimistona. Sisäänpääsyyn vaaditaan akkreditointipassi.
Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuma-aikoina, joten järjestettyjen julkisten ajoneuvojen käyttö on toivottavaa (kts. liikennejärjestelyt)! Kisa alueelle kannattaa tulla ajoissa!

ALUEKARTAT

YHTEYSTIEDOT

Pääsihteeri Marko Mustonen | 040 518 4559 | marko.mustonen@levi.fi
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari | 0400 690 770 |jouni.palosaari@levi.fi
Turvallisuuspäällikkö Heikki Saarensalmi| 044 553 78 26 | heikki.saarensalmi@levi.fi
Kilpailutoimisto Natalia Lahtela | 0400 818 484 |natalia.lahtela@skisport.fi
Levi Events Oy Satu Pesonen |040 820 94 19 | satu.pesonen@levi.fi