Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 4 tuntia 54 min sitten

Levi24 pyöräiltiin viikonloppuna

19.6.2017

16.-17.6.2017 järjestetty Levi24-maastopyöräilytapahtuma kokosi tunturiin noin 150 maastopyöräilyn ystävää nauttimaan upeista maastoista ja vaihtelevasta kesäsäästä. 24 tunnin aikana kilpailijat ja katsojat saivatkin nauttia monipuolisesta kesäkelistä vesisateineen ja auringonpaisteineen. Monena keväänä vaivanneen reitin märkyyden vuoksi tapahtuman ajankohta siirtyi tänä vuonna viikkoa totuttua myöhäisemmäksi.

- Todella pitkään maassa säilynyt lumi jännitti. Onneksi aurinko paistoi nyt kaksi viikkoa sulattaen ja kuivattaen reitin, kilpailun päällikkö Jari Kiiskinen kertoo.

Soolosarjoissa kisasi kestävyyttään mitaten  21 miestä ja kolme naista. 

Miesten soolosarjan voittajaksi pyöräili Matti Tahkola (OTC), saldona 44 kierrosta ja 388 kilometria. Toiseksi tuli Antti Sintonen 37 kierrosta, 326 km ja kolmanneksi Tommi Espo (Jyps) 35 kierrosta, 308 km. Naisissa pisimmälle polki Sanna Espo (Jyps) 24 kierrosta, 212 km, toiseksi tuli Liisa Timlin (Paksukumi Team) 22 kierrosta, 194 km sekä kolmanneksi Heidi Kyyrönen 17 kierrosta, 150 km. 

Joukkuesarjoissa parisarjassa ajoi kolme joukkuetta, neljän hengen tiimejä oli yhdeksän ja hyväntekeväisyyssarjassa ajoi 11 joukkuetta maksimissaaan kahdeksan henkilön voimin.

Kahden henhen joukkueista voittajaksi polki Team Boland - Lindner 41 kierrosta, neljän hengen joukkueista Ounaksen Pyöräpojat 53 kierrosta ja hyväntekeväisyyssarjassa TT-Cables Nordic/CCG 49 kierrosta.

Tapahtuman tulokset

Tapahtuman kuvakooste

Leville uusi seikkailupuisto

19.6.2017

Levin gondolihissin alueen Activity Park kehittyy entisestää uuden syyskuussa avattavan seikkailupuiston myötä.

Uusi puisto koostuu kolmesta osasta: seikkailupuisto, vaijeriliukumaraton ja vapaahyppy.  Seikkailupuistossa on tarjolla useita ratoja helpoista haastaviin. Hauskanpito ei edellytä aikaisempaa kiipeily- tai seikkailukokemusta. Maraton muodostuu 10 vaijeriliusta, josta pisin on yli 100 metriä pitkä. Ensimmäinen liuku alkaa 12 metrin korkeudelta, josta siirrytään erimittaisten liukujen ja välitehtävien kautta eteenpäin. Matkalla käydään myös Joulupukin mökillä - tällä kertaa yläilmoissa 10 metrin korkeudella. Vapaahyppyä varten kiivetään valjaat puettuna lähes 12 metrin korkuiseen hyppytorniin, josta otetaan loikka tuntemattomaan. 

Puiston toteuttaa Faszinatour. Seikkailupuiston alue on avoin kaikille, myös katsojille ja kannustusjoukoille.

Nykyinen seikkailupuisto on toiminnassa 24.9.2017 asti, jossa käytössä ovat lasten radan lisäksi radat 1-4.

Lisätietoa uutuudesta

Levin maailmancupin lumet jo kisarinteessä

12.6.2017

Alppihiihdon pujottelun maailmancup käynnistetään tulevana talvena jälleen Suomesta. Levin kilpailujärjestäjät toivottivat Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n kokouksessa Slovenian Portorozissa toukokuun lopussa kaikki tervetulleiksi talveen, sillä ensimmäistä kertaa alppihiihdon historiassa voidaan varmuudella jo tässä vaiheessa sanoa, että kilpailut tullaan järjestämään.

- On erittäin hyvä ja tärkeä asia, että voimme sanoa pitävämme varmuudella kisat. Nyt voimme aloittaa valmistelut huomattavasti aiemmin ja keskittyä tekemään tapahtumasta entistä parempi kokonaisuus, kommentoi kilpailun pääsihteeri Marko Mustonen.

Levi Black -rinteen lumivarastot on tehty ja suojattu auringolta ja vedeltä erikoisvalmisteisella, eristävällä suojakankaalla. Lunta on riittävästi kisarinteeseen, ja jos olosuhteet estävät hissin yläaseman ja lähtöpaikan välisen osuuden tykittämisen, kuljetetaan kilpailijat muilla keinoin starttialueelle.

Levin alppihiihdon pujottelun avauskilpailu sai Kansainväliseltä Hiihtoliitolta erityismaininnan innovatiivisesta tapahtumajärjestämisestä. Levin kilpailujärjestäjiä kehuttiin viime vuosien vaikeiden lumiolosuhteiden voittamisesta ja kehitystyöstään lumivarmojen kilpailujen luomiseksi. Levin maailmancup on vahvistanut paikkansa valkoisessa sirkuksessa vuoteen 2021 saakka ja kisajärjestäjät ottivatkin ilouutisen tyytyväisenä vastaan.

- Olen ollut mukana alusta asti kisaorganisaatiossa ja täytyy myöntää, että eräänlaista unelmaahan me saamme elää. Osaavalla organisaatiolla olemme kehittäneet tapahtumaa vuosi toisensa jälkeen ja rakentaneet Levistä keskieurooppalaisittainkin jo tunnettavan hiihtokeskuksen. FIS:n erityismaininta on varmasti kiitosta kaikista niistä vuosista, kun olemme tehneet kaikkemme täydellisten olosuhteiden eteen ja sitä olimme myös viime vuonna, kuvailee kilpailunjohtaja Petri Tuomikoski.

Levin kilpailujärjestäjät avasit tulevan syksyn järjestelyt kokouksellaan eilen.

- Satavarma lumi avaa meille uusia mahdollisuuksia talvitapahtuman järjestämisessä. Aikaisemmin epävarmuus on käsijarrun tapaan pidätellyt kisakävijöitä ja päätös on tehty vasta lumen sadettua maahan, nyt lumi on jo maassa syksyn kisoja varten ja voimme toivottaa kaikki tervetulleeksi Leville, iloitsi järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levin maailmancupin tapahtumaviikonlopun kilpailut käynnistyvät 11.11.2017.

Lähde: Ski Sport Finland

Pidetään Levi siistinä

9.6.2017

Yksinäinen, hylätty roska etsii kaveria! Lähde mukaan auttamaan!

Liikkeelle voi lähteä kotoa, töistä tai kylän keskustasta, koko perheen voimalla tai kaverin kanssa, yksinkin saa paljon aikaan!

Mukaan tarvitaan hymyä, pusseja, säkkejä ja hyvät hanskat! Kulkea voi kävellen tai pyöräillen, roskia keräillen! Tapahtuma on vapaamuotoinen ja tarkoitus on luoda iloa, puhtaasta ympäristöstä ihan meille ittellemme ja samalla tietysti muille kulkijoille.

Treffataan roskien keräilyn jälkeen eturinteellä n. 19.30 mehun ja mukavan porinan merkeissä. Tervetuloa mukaan!

Toivoo: Sirkan kyläläiset, Immelän Vihurit ja MLL

PS. Pusseja voi jättää kierrätyspisteille ja hissiyhtiön roskikseen, jos pussi/säkki alkaa matkalla painaa, eikä roskista ole lähellä, jätä se näkyvälle paikalle ja ilmoita asiasta sitten treffipaikalla.

Tärpit Levin kesään

31.5.2017

apin kesä, puhdas luonto, valo ja yötön yö – loma Levillä rauhoittaa ja energisoi sekä kehon että mielen. Tarjolla on kiireetöntä rentoutumista ja yhdessäoloa perheen ja ystävien kera, luontoa ja rauhaa, mutta myös paljon harrastusmahdollisuuksia ja aktiviteetteja, tapahtumia ja ohjelmaa. Unohtamatta erinomaisen monipuolisia majoitusmahdollisuuksia.

Ikimuistoinen loma Levillä – 9 vinkkiä kesään

Kauniita maisemia ja mieluisaa tekemistä, koe kesällä Levillä ainakin nämä!

1. Elämykset tunturiluonnossa

Levin henkeäsalpaavan kaunis luonto on elämys itsessään. Vaella yksin tai oppaan kanssa. Poimi käsin luonnon superfoodeja, hengitä maailman puhtainta ilmaa. Pysähdy kuulemaan hiljaisuutta ja koe yöttömän yön taika. Valloittamaan houkuttelevat kuvaukselliset tunturimaisemat ja ainutlaatuiset luontoelämykset odottavat Levin monipuolisten palveluiden välittömässä läheisyydessä. Isompia seikkailuja kaipaavat suuntaavat kulkunsa Suomen suosituimpaan kansallispuistoon. Ylläs-Pallastunturin kansallispuiston erämaa ja tunturit alkavat nimittäin aivan Levin vierestä.

2. NAUTINNOLLISIA HETKIÄ VESILLÄ

Levillä ja sen läheisyydessä sijaitsee paljon järviä, lampia, jokia ja pikkupuroja, joiden avulla avautuu aivan uusi kiehtova maailma ja näkökulma ympäröivään luontoon. Laske tyrskyävä koski, lähde yöttömän yön veneretkelle tai rentouttavalle jokilauttaristeilylle. Kokeile renkaalla laskua, melontaa, osallistu vesijetti- tai SUP-safarille. Narraa kaloja ja koe elämäsi kalastusretki – heitto- tai perhokalastusta Ounasjoella, lohimatka Tenolle tai unohtumaton kuningasrapusafari Jäämerelle.

3. Pyöräily monissa muodoissaan

Polkupyörä on kesällä Levillä oiva menopeli, vaihtoehtoja ja reittejä on moneen makuun. Ilmaiset kyläpyörät sekä erilaiset vuokrapyörät helpottavat ja monipuolistavat lomailua, voit esimerkiksi suunnata maantietä pitkin tunturin ympäri, vauhdilla alamäkeen tai poluille koko perheen voimin. Seikkailla kansallispuistossa omatoimisesti tai ohjatusti – maastopyöräillä Leviltä aina Ylläksellä asti ja yöpyä matkalla aidossa tukkilaiskämpässä. Takuulla ikimuistoinen elämys!

4. Hiihtokeskuksen kesäaktiviteetit 

Erityisesti aktiivista lomaa etsivät kokeilunhaluiset matkailijat sekä perheet suuntaavat kesällä Levin lomallaan tunturin länsipuolelle. Frisbeegolf, lasten liikenne- ja leikkipuisto, seikkailupuisto, minigolf, tennis, skeittailu ja kesävälineiden vuokraamo takaavat monipuolista toimintaa koko kesälle. Gondolihissi nostaa Levitunturin huipulle ihailemaan mahtavia maisemia. Tunturin maisemista on helppo nauttia myös Eturinteillä kesäkelkkaradan ja Express-näköalahissin kyydissä.

5. Tonttulan Elämyskeskus

Vain kahdeksan kilometrin päässä Leviltä Ounasjoen rauhallisesta rantamiljööstä löytyy Tonttulan Elämyskeskus. Talvikaudella avattu Tonttula on ollut äärimmäisen suosittu tutustuttaen kävijänsä Keltaisen Tontun tarinaan sja hurmannut niin siellä vierailleet lapset kuin aikuisetkin. Alueella sijaitsee myös hotelli Taivaanvalkeat sekä monipuolisesti muita aktiviteetteja.

6. Viikko-ohjelman aktiviteetit

Valokuvausta kansallispuistossa, melontaa Levijärvellä, veneretki mökille, kävellen metsään, retki Saanatunturille ja Jäämerelle tai fatbike-pyöräily. Levillä voit kokea helposti kesäelämyksiä vaikka lomasi jokaisena päivänä. Alueen yrittäjät tarjoavat valmiita safareita ja ohjelmia, joista voit valita itseäsi kiinnostavan mieleenpainuvan kokemuksen.

7. Golfia kolmella tapaa

Suomen pohjoisin 18-väyläinen golfkenttä sijaitsee Levillä upeissa tunturimaisemissa. Lapin olosuhteet ja yötön yö antavat golfaamiseen oman pikantin mausteensa, kentällä voit törmätä esimerkiksi poroihin, palloja varastelevaan kettuun tai vaikkapa pöllöön poikasineen. Golfkentän lisäksi arjen huolet häviävät myös 18-väyläisen frisbeeradan ja 18-väyläisen minigolfradan varrella.

8. Monipuoliset tapahtumat

Kokeile monipuolisia aktiviteetteja, opi ja kehitä taitojasi tai haasta ja voita itsesi eri lajien kilpailuissa. Levin kesän monipuoliset tapahtumat sopivat erinomaisesti koko perheen liikunnallisiksi aktiivilomiksi. Kesäkuussa esimerkiksi maastopyöräillään Levi24-tapahtumassa ja heinäkuussa tunturi täyttyy muun muassa polkujuoksijoista, golffaajista ja monien muiden lajien harrastajista Levi Outdoor Festin aikana.

9. Räätälöidyt palvelut

Levin monipuolisten ohjelmapalveluiden ja aktiviteettien lisäksi, voit räätälöidä juuri sinulle sopivan itsesi näköisen loman. Alueen yrittäjät tarjoavat räätälöintejä niin lyhyisiin patikkakierroksiin kuin erinäisiin kalastusretkiin tai yöttömän yön ratsastusvaelluksiin läpi Lapin jylhien maisemien. Vaihtoehtoja on saatavissa niin kokeneille luonnossa liikkujille kuin uusia kokemuksia janoaville. Valkeiden lakanoiden suojaa tai kerran elämässä –elämyksiä.

Tutustu tarkemmin Levin kesään