Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 26 min sitten

Levin lähialueen vesistöt kutsuvat hauskanpitoon!

14.6.2019

Kesä alkaa kukoistaa ja vesien lämpötilat nousta. Mikä olisikaan parempi tapa viettää kesäpäivää kuin vetten äärellä? Levillä voit tehdä vesillä vaikka mitä - tässä esimerkkejä!

Melonta on helppo tapa liikkua luonnossa ja nähdä paikkoja, jonne et muuten pääsisi. Melomalla liikkuessasi saatat nähdä luonnossa eläimiä joita et muuten kohtaisi, sillä melojan liikkeitä eläimet eivät kuule niin hyvin kuin kävelijän askeleita. Melontaretkiä järjestetään kesällä ja syksyllä joka päivä ja ilta. Opastetun melontaretken kohteena voi olla joko tunturien ympäröimä järvi tai joki keskellä erämaata. Myös alueen suurimman joen, Ounasjoen, melontaretket ovat mahdollisia. Kanootin voit vuokrata myös omaan käyttöösi ja lähteä tutustumaan luontoon itseksesi.


Seikkailijoille ja vesipedoille löytyy koskenlaskua ja vesiskootterilla ajoa. Könkään kylässä, alle 10 kilometrin päässä Leviltä, löytyy pieni Könkään koski, jossa pääset testaamaan rohkeuttasi laskemalla koskessa auton sisärenkaalla. Opas on matkassa mukana koko koskenlaskun ajan. Myös yli 10-vuotiaat lapset pääsevät koskenlaskuun mukaan.

Kumiveneilläkin pääsee koskenlaskuun Levin lähialueilla. Voitte varata omalle ryhmällenne reissun koskenlaskuseikkailuun kuljetuksien kera. Koskenlasku tapahtuu Muoniojoella ja tässäkin opas on matkassa koko ajan.

Vesiskootterilla ajoon ei vaadita ajokorttia, eli jokainen yli 15-vuotias pääsee tätä huvia testaamaan halutessaan. Yleensä vesiskoottereilla ajetaan Sirkka – ja Levijärvellä, mutta ajamaan on mahdollista päästä sovitusti myös muualle.


Suppailu, eli melonta seisten leveällä laudalla on nostanut suosiotaan kesän kuntoilumuotona. Melonta seisten laudalla vaatii hyvää tasapainoa ja keskivartalonhallintaa. Aloittelevat suppailijat perehdytetään lajiin järvellä, kokeneemmat voivat lähteä oppaan kanssa joellekin suppailemaan. Ohjattuja sup-lautailuretkiä löytyy sekä päivällä että illalla keskiyön auringosta nauttien. Lautoja löytyy myös vuokrattavaksi, jos haluat lähteä tutustumaan luontoon omin päin suppaillen.

Rauhoittumista ja rentoa menoa etsiville löytyy lauttaristeily Sirkka-ja Levijärvellä. Lautta on ponttoonilautta johon mahtuu isompikin porukka. Lautta on osittain katettu joten pieni sadekaan ei haittaa ja lämmikkeeksi lautalta voi ostaa nokipannukahvit ja muurinpohjaletut. Lautalta löytyy myös pieni sauna ja hyvällä säällä risteily pysähtyy hiekkasärkille josta on helppo hypätä uimaan.

vietä unelmien kesäloma Levillä!

Kaikkien retkien tiedustelut ja varaukset, sekä vuokravälinetiedustelut Levin Matkailuneuvonta, levi.info@levi.fi, 016 639 3378
Avoinna ma-pe klo 9.00-17.00.
1.7 alkaen avoinna myös la 10.00-16.00.

Kesän viikko-ohjelmasta kesän kaikki opastetut retket.

Kesän viikko-ohjelma

Ruska- ja revontulikauden viikko-ohjelman retkillä pääset tutustumaan luonnon lumoavaan väriloistoon!

Ruska-ja revontulikausi


majoitusvaraukset helposti, levi@levi.fi tai 016 639 3300

Matkakauppa palvelee 24/7

Levin alueen karavaanarialueet ja -palvelut

10.6.2019


Leviltä löytyy kesällä kaksi aluetta karavaanareille, Levilehdon alue aivan Levin keskustassa, ja Seikkailupuiston karavanalue seikkailupuiston ja Gondolihissin vieressä reilu parin kilometrin päässä Levin keskustasta.


Levilehdon alueelta löytyy palvelut kattavasti kaikki samasta pihasta ja kauppaan ja kylän palveluihin ja ravintoloihin on matkaa vain kivenheiton verran. Pihapiiristä löytyy sauna- ja suihkutilat, miehille ja naisille omansa, keittiötila jossa pyykkikone ja kuivausrumpu sekä kuivauskaappi, wc-tilat (myös inva-wc), kemiallisen wc:n tyhjennyspiste, laukkuvarasto ja suksienhuoltotila joka kesällä toki on käytössä vaikka polkupyörän huoltotilana. Palveluiden hinta määräytyy henkilömäärän mukaan. Levilehdon pihapiiristä löytyy myös lomahuoneistoja, eli jos omat makuutilat autossa käyvät ahtaiksi, on mahdollisuus vuokrata mökki ja majoittua hieman tilavammin. Myös telttaillen voit nauttia Levilehdon tarjoamista kattavista palveluista.


Seikkailupuiston karavaanari alueella yöpyminen on ilmaista, sähköstä peritään maksua. Saatavilla on lisäksi kemiallisen wc:n tyhjennysmahdollisuus sekä saunapalvelut.
Seikkailupuiston alueelta löytyy paljon tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Seikkailupuistossa viihtyvät kaikki, frisbee- ja minigolf soveltuu joka ikiselle ja lapset pääsevät huristelemaan liikennepuiston polkuautoilla. Vuokraamosta voi vuokrata pyöriä ja varusteita alamäkiajoon, ja ihan tavalliseen maastopyöräilyynkin. Myös kyläpyörät saa ilmaiseksi lainattua ravintolasta. Alueella palvelee myös kahvila-ravintola sekä jäätelökioski.
Viikon jokaisena päivänä aukiolevaan kauppaan ja huoltoasemalle matkaa tulee muutama sata metriä, ja gondolihissi vierestä kuljettaa tunturin huipulle maisemia ihailemaan (gondoli avoinna juhannuksesta alkaen päivittäin, säävarauksella). Lenkkipolku lähtee aivan vierestä ja kuntosalikin sijaitsee viereisen huoltoaseman tiloissa.

Kukkaa Levin hauskimmat kesäaktiviteetit tästä syksyn ja ruskakauden ohjelmiin pääset puolestaan tästä


Tutustu myös kesän tapahtumiin ja varaa oma kesälomasi Levillä levi.fi verkkokaupasta, sähköpostitse levi@levi.fi tai puhelimitse 016 639 3300.

Majoitusvaraukset

Tervetuloa viettämään ikimuistoisin kesälomasi Levillä!

Ylläs-Levi -maratonhiihto hiihdetään lauantaina 4.4.2020

27.5.2019

Lapin keväthangilla on hiihdetty Visma Ski Classics -sarjan päätösosakilpailu Ylläs-Levi vuodesta 2017 alkaen. Kansainvälinen hiihtosarja tulee jälleen ensi vuonna päättymään Tunturi-Lappiin, kun päivämääräksi valikoitui 4.4.2020.

Hiihtäjillä on jälleen ensi vuonna mahdollisuus nauttia Lapin tuntureista ja niiden henkeäsalpaavista maisemista, kun tarjolla on kaksi tuttua matkaa perinteisellä tyylillä; 70 ja 55 km. 70 kilometrin kisa on osa kansainvälistä, pitkien matkojen Visma Ski Classics -maailmancupsarjaa ja kiertueen ikimuistoinen finaali myös vuonna 2020.

Tämän vuoden kilpailussa oli mukana ennätysmäärä osallistujia, 1357 hiihtäjää. Tapahtuma on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta ja ensi vuodelle odotetaan jälleen uutta osallistujaennätystä.

- Ylläs-Levi -tapahtuma on tärkeä meille sekä alueellisesti että kansainvälisesti. Ylläs ja Levi ovat molemmat hiihtäjien paratiiseja ja tapahtuman avulla pystymme sen osoittamaan niin osallistujille kuin TV:n välityksellä myös miljoonille katsojille ympäri maailman. Toki myös tapahtuman taloudellinen merkitys on suuri, sillä hiihtäjät viihtyvät Lapissa monta päivää jo ennen kilpailua nauttien eri aktiviteeteistä ja erinomaisista palveluista, kertoo Ylläs-Levin tapahtumajohtaja Satu Pesonen.

Yksi tapahtuman vetovoimista on sen ajankohta. Kun muualla maailmassa pakataan hiihtovehkeitä jo talviteloille, pääsee Lapissa vielä hiihtämään parhaiden kevätkelien aikaan hyvin huolletuilla latuverkostoilla. Monelle osallistujalle Ylläs-Levi on talven ja hiihtokauden päätöstapahtuma, kuten myös koko Visma Ski Classics –sarjalle.

Pro-hiihtäjät sekä tavoitteellisesti harjoittelevat hiihtäjät osallistuvat 70 km kilpailuun. Lyhyempi matka, 55 km, on tarkoitettu harrastehiihtäjille ja nousukäyrä osallistujien suhteen on ollut hyvä, kuten myös naisten osallistumisinto.

- 55 km on matalan kynnyksen kilpailu. Matkassa on vähemmän nousumetrejä ja aikaa on noin kahdeksan tuntia sivakoida Ylläkseltä Leville. Haluamme tavoittaa jatkossakin enemmän naisia sekä harrastajia, sillä tämä tapahtuma sopii myös maratonhiihdon vasta-alkajille oikein hyvin, sanoo Satu Pesonen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Päivämäärät vahvistettu ja lumet valmiina Levin maailmancupiin

10.5.2019

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vahvisti Levin maailmancupin uudet kisapäivät, jotka ovat 23.-24.11.2019.

Lapin eksotiikkaan saapuva kansainvälinen valkoinen sirkus tuo jälleen mukanaan maailman parhaat alppilaskijat, suuren määrän yleisöä sekä medianedustajia ympäri maailman. Levillä kisavalmistelut aloitettiin jo tämän vuoden alussa, kun kovien pakkasten aikaan tehtiin 40 000 kuutiota lunta, jota parhaillaan kerätään Levi Black sekä muista rinteistä säilöön. Lunta tulee jälleen olemaan enemmän kuin riittävästi kisan läpiviemiseen marraskuun viimeistä edeltävänä viikonloppuna.

- Kahden vuoden kokemuksella olemme oppineet lumensäilönnän tekniikan. Ensimmäinen kesä oli hyvin sateinen ja edellinen kesä taas erittäin kuuma ja kuiva, mutta onnistuimme silti säilömään lunta kisan tarpeiksi ja hieman ylikin. Tänä vuonna lumetusta tullaan tehostamaan Levi Black-rinteen yläpäähän, jotta kulkuosuus Gondolilta kisan starttiin olisi mahdollisimman helppo ja hyvä, kertoo Levin maailmancupin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Kilpailun siirtäminen viikolla eteenpäin takaa entisestään paremman lumivarmuuden ja luo näin ollen myös paremmat treeniolosuhteet kilpailijoille ennen tapahtumaa. Levin hiihtokeskuksella on lumensäilöntävarasto myös Eturinteellä ja rinnekeskuksen tavoitteena on avata Eturinne jo 11.10.2019 laskettelukansalle.

Viime vuonna Levillä nähtiin ennätyssuuri yleisö, kun 20 000 katsojaa seurasi paikan päällä huimaa urheiluspektaakkelia sekä nauttivat lappilaista eksotiikkaa sykkivistä oheistapahtumista ja tarjonnasta. Levin maailmancupin kisaorganisaation tavoitteena on kasvattaa jälleen tapahtuman yleisömäärää sekä nostaa tapahtuman tasoa että tarjontaa entisestään.

Levin maailmancupiin on aikaa 226 päivää, jolloin tarjolla on pujottelunkauden ensimmäiset maailmancup-pisteet niin miehille kuin naisillekin.


Varaa majoituksesi Levillä maailmancup viikonlopuksi tästä

100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tuo esiin Leviä

6.5.2019

Miksi lähteä kesälomalla ulkomaille, kun Suomi on täynnä upeita matkakohteita? 

Suomi on yksi maailman trendikkäimpiä matkailukohteita, mutta suomalaiset itse eivät tunne enää kotimaataan matkailukohteena. Tätä epäkohtaa pyritään korjaamaan 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjalla.

Kotimaan matkailuhelmiä esiintuova 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja nostaa myös Levin erinomaiset kesämahdollisuudet koko Suomen tietoisuuteen. Tutustu tarkemmin Levin mahdollisuuksiin 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan sivuilla.

Syy #93 - Levin Bucket List
Syy #113 - Levi Outdoor Fest 

Tutustu laajemmin Levin kesään täällä.

Bucket List Levin kesään

30.4.2019

Listasimme 10 kokemusta joita et voi Levillä jättää väliin. Kuinka monta sinä aiot näistä kokea?

Joulupukin mökki

Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki sijaitsee Levitunturilla kuvankauniissa maisemissa. Ikoninen joulupukin mökki on yksi Levin kuvatuimmista paikoista. Mökille pääset kävellen Gondoli 2000-hissin yläasemalta. Mökin voi nähdä jo Gondolihissistä, mökki jää Gondolihissin oikealle puolelle (alhaalta päin katsottua). Mökille pääsee lumettomaan aikaan myös kävellen Gondoli 2000 -hissin ala-asemalta, rinnereittiä pitkin ensin Huipun kodalle ja siitä jyrkähkö noin 200m nousu joulupukin mökille. Reitit vaativat normaalia yleiskuntoa ja hyviä kenkiä.

Keskiyöllä patikointi

Yöttömän yön aikaan yöllä ulkoilu on elämys, jota ei voi jättää kokematta. Yöllä valo on täysin erilainen kuin päiväsaikaan ja tunnelma keskiyön auringon alla on maaginen, kuin olisit keskellä satua. Yön hiljaisuus on rauhoittavaa, kuin luontokin olisi rauhoittunut yötä varten.

Levin huippupolku

Polku alkaa Gondolihissin yläasemalta ja kiertää myötäpäivään Levitunturin huipun. Polku on noin puolen kilometrin pituinen, esteettömyysvaatimukset täyttävä maisemanihailupolku. Polulla on kuusi lepopaikkaa ja yksi tulistelupaikka. Teemana polulla on taivaalliset tarinat luonnonilmiöinä.
Maisemien ihailuun pääsee gondolihissillä niin pyörätuolilla liikkuvat kuin lapsiperheet lastenvaunujen kanssa.
Autolla pääsee Tuikun parkkipaikalle asti, sieltä hieman alle kilometrin matka Huippupolulle reippaahkoa nousua.

Portaat & Samiland

Levitunturille, hotelli Panoramaan, pääsee myös portaita pitkin reippaillen. Portaissa on 766 askelmaa, joten niitä kiipeämällä saa jo hyvän treenin aikaiseksi. Portaat ylös reippailtuaan voi ihailla maisemia, tai piipahtaa Samilandissa tutustumassa Saamelaiskulttuuriin.

Kätkän huippu

Kätkätunturi sijaitsee Immeljärven takana, aivan Levi keskustan tuntumassa.
Kätkällä ei ole hiihtohissejä, joten tunturi on käytännössä luonnontilassa. Levin keskustasta Kätkätunturin huipulle matkaa tulee noin 4km suuntaansa, eli Kätkän reitti on oikein sopiva päiväretkikohteeksi. Polku huipulle on paikoitellen jyrkähkö ja hieman kivikkoinen ja juurakkoinen. Varaa siis hyvät kengät ja tarpeeksi juomista matkaan ja lähde valloittamaan Kätkätunturi! Huipulla on tulipaikka missä voit ansaitusti reippailun lomassa grillailla vaikka makkarat.

Kumputunturi

Kumputunturi on Kittilän alueen tuntureista yksinäisin. Se sijaitsee noin 60km päässä Leviltä. Kumputunturi on 581m korkea, sen aarniometsissä on yli 200-vuotiaita mäntyjä ja jopa harvinaisia eläin- ja kasvilajeja. Huipulla seisoo vanha palovartijan mökki. Patikointia huipulle tulee noin 4km suuntaansa, polku on kivikkoinen, joten varaa jalkaan hyvät kengät. Kumputunturin juureen pääsee autolla Leviltä, tai kysy järjestettyjä retkiä Levin Matkailuneuvonnasta.

Seikkailupuisto / Activity Parkin alue

Levin Activity Park tunturin länsipuolella on täynnä toimintaa koko kesän ja syksyn lokakuulle asti! Alamäkiajoa, seikkailuja, upeita Tunturi-Lapin maisemia näköalahissillä, paljon lasten aktiviteetteja ja yhdessäoloa vaikka grillaillen.

Seikkailuiden keskus sijaitsee tunturilammen rannalla, jossa on tarjolla useita ratoja helpoista haastaviin. Hauskanpito ei edellytä aikaisempaa kiipeily- tai seikkailukokemusta.
Seikkailijan minimipituus on 120 cm Löydät radoilta monentasoisia vaihtoehtoja, joista voit valita mieleisesi tehtävät Korkeammat radat edellyttävät harjoitusradan läpäisemistä ja niillä seikkaillessa käytetään ohjaajilta saatavia turvavarusteita. Harjoitusratoja on asiakasmäärien mukaan käytössä kaksi erilaista, joista matalampi kulkee 1,5 metrin korkeudella ja korkeampi nousee jo 3,5 metriin.
Voit kulkea seikkailuradoilla rohkeutesi mukaan eri tasoisissa tehtävissä. Haastavimmat radat ovat jopa 8 metrin korkeudella mutta halutessasi voit pysyä matalammalla. Ratojen yhteydessä pääset maistamaan myös muutamia hauskoja vaijeriliukuja pisimmillään 70 metriä.

Seikkailupuistossa voit testata rohkeuttasi myös Base Jumpilla, astumalla tyhjän päälle 12 metrin korkeudessa.

Levin Seikkailupuistosta löytyy myös huikea, yhteispituudeltaan lähes kilometrin mittainen, vaijeriliukumaraton jonka yhteydessä pääset myös tekemään seikkailuratatehtäviä. Vaijeriliukumaratonille seikkailijan tulee olla vähintään 150cm pitkä ja minimipaino on 45 kiloa.
Seikkailupuisto on avoinna koko kesän, aina lokakuulle asti.

Kesäkelkkarata

Levin Eturinteiden Express-hissi kuljettaa Zero Pointilta Koutalaen päälle, jossa sijaitsee kongressi- ja näyttelykeskus Levi Summit. Edessäsi avautuvat Sirkan kylän ylitse näkymät kauas Särki-, Olos-, Pallas-, Sammal-, Keimiö- ja Ounastuntureille. Korkeuseroa ala- ja yläaseman välille kertyy kaikkiaan 114 metriä. Aikaa itse siirtymiseen kuluu vain pari minuuttia. Alas kelpaa tulla vauhdikasta kesäkelkkarataa pitkin. Kelkan vauhdin säädät itse: voit lasketella kävelyvauhtia maisemia ihastellen tai päästellä täysillä. Huippunopeus radalla voi nousta jopa 50 kilometriin tunnissa! Radalla on yhden ja kahden hengen kelkkoja. Sateisella säällä kesäkelkkarata on turvallisuussyistä suljettuna.

Vesielämys

Levi on vesistöjen ympäröimä ja täällä pääset kokemaan erilaisia vesielämyksiä läpi kesän.
Melonta on hyvää liikuntaa ja mukava tapa liikkua vesillä. Sup-lautailu lisää haastetta jos olet jo tottunut meloja, onnistutko melomaan seisten sup-laudalla?
Seikkailijalle löytyy koskenlaskua ja vesiskootterilla ajoa, esimerkiksi Könkäällä pääsee laskemaan koskea autonrenkaalla, tämä on pakko kokea!
Kauniista maisemista ja veden äärellä rauhoittumisesta pääsee nauttimaan ponttoonilauttaristeilyllä joka kulkee Sirkka- ja Levijärvellä tarjoten näkymiä sekä Levi että Kätkätunturille.

Kyläpyörillä Tonttulaan

Tonttulan Elämyskylä hauskoine tonttujen asumuksineen sijaitsee noin 8km päässä Levin keskustasta. Tonttulassa voit osallistua vaikka Keltanuttuisen Tontun kesäretkelle, jossa pääset tutustumaan Tonttulan Piiloon ja tapaat Tonttulan eläinasukkaat. Tonttulaan pääset helposti vaikka Levin kyläpyörällä jonka saa vuokrattua ilmaiseksi keskustan alueelta.

HAE KESÄLLE MAJOITUSTA LEVILTÄ

Majoitusvaraukset verkosta, sähköpostitse levi@levi.fi tai puhelimitse 016 639 3300.

Tervetuloa Levin kesään!